• 9.370.356 stemmen

Genre: Komedie / Romantiek

Geregisseerd door: Eric Schaeffer

Met onder meer: Jeffrey Tambor, Jill Clayburgh en Caroline Aaron

Plot Never Again

"A mature love story for immature people"

Dit verhaal waarschuwt mensen die de leeftijd van 45 jaar zijn gepasseerd voor wat hen te wachten staat als ze weer op zoek gaan naar een relatie. Blind dates, travestieten, opgewonden dwergen, duistere kroegen... zijn misschien al weer helemaal normaal; echter voor sommige vijftigers gaat er een wel hele nieuwe wereld open. Christopher en Grace komen elkaar na rare avonturen tegen en proberen er nu samen iets van te maken. Een onwetende vijftiger midden in deze moderne tijd vol sexuele verleiding en mogelijkheden?

avatar van stinissen

Kleine geweldige productie met een steen goede Clayburgh , ga hem zien!

avatar van gauke

gauke

Ik kreeg bij toeval de dvd in handen en de film heeft op MovieMeter maar twee stemmen, dus is niet overbekend. Het eerste kwartier was ik wat sceptisch, maar dat veranderde snel. Never Again blijkt een hartstikke grappige, originele, romantische komedie te zijn. Goed geacteerd. Kijken!

avatar van Boenga

Boenga

De basislijn van het verhaal is heel leuk - en eerder zeldzaam: liefde en sex bij 50-plussers, niet meteen een populair thema voor een film. Bovendien is er uitstekend acteerwerk van Jeffrey Tambor en Bill Duke; Jill Clayburgh zie ik iets minder graag bezig, en lijkt bovendien een stuk ouder dan ze is (film = werkelijke leeftijd, maar naar verluid leed ze al jaren aan een slepende ziekte).

Het probleem is dat er te zeer geprobeerd werd om er een komedie van te maken - terwijl de ingrediënten zich vooral leenden voor een romantisch drama (met meer nadruk op de romantiek dan op het drama.
De situatie in de homoclub, de date met de travestiet, Tambor zonder broek in de lift, Clayburgh in een soort sm-outfit, het betrapt worden door haar dochters, de dwerg,... Geen enkele van de situaties die grappig moesten zijn deden me lachen, wegens te gemaakt, te onwaarschijnlijk. Pretty Woman lijkt me een realistischer verhaal, en dat is een bijzonder spijtige vaststelling voor deze low-budget.

Toch 3*, vooral voor de 2 mannelijke acteurs die de film dragen, maar Schaeffer had hier meer en beter mee kunnen doen.