• 9.376.792 stemmen

Geregisseerd door: Mimi Leder

Met onder meer: Téa Leoni, Elijah Wood en Robert Duvall

Releasedatum: 14 mei 1998

Plot Deep Impact

"Oceans Rise. Cities Fall. Hope survives."

De 14-jarige Leo Beiderman ontdekt bij stom toeval een nieuwe komeet. De ambitieuze journaliste Jenny Lerner krijgt er lucht van en ziet de primeur als een handig carrièrezetje, want, zo maakt de eerste zwarte president Tom Beck bekend: de mensheid heeft nog maar een paar maanden te gaan. Als noodoplossing wordt een gigantische onderaardse schuilkelder aangelegd waar één miljoen uitverkorenen de jarenlange winter die de komeetinslag zal veroorzaken, kunnen overleven. Voor plan B wordt astronaut Spurgeon Tanner uit zijn pensioen teruggehaald...

Capt. Spurgeon 'Fish' Tanner

Gus Partenza

Beth Stanley

avatar van as

as

Moet altijd aan een pornofilm denken als ik deze film weer in de tv gids zie staan....

avatar van frodette

frodette

gij zijt een rare wat is er daar nu porno aan !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Denk eerst eens na voor je iets schrijft hé . In plaats van al die domme praatjes !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

avatar van Summer

Summer

Ik denk dat 'as' het over de titel heeft, dus take it easy frodette...

avatar van boerenpummel

boerenpummel

Vond deze film een tegenvaller. Niet super geacteerd, geen origineel verhaal en ook de special effects vielen me tegen.

avatar van frodette

frodette

het is een prachtige film boerenpummel je moet het alleen waarderen of nog eens goe bekijken

avatar van Sannepan

Sannepan

Wel een aardig filmpje. Niet echt slecht, maar ik vond de soapachtige ontwikkelingen niet echt zo interessant
Bijvoorbeeld: Leo zit veilig in de 'schuikelder', maar besluit dan toch terug te gaan om z'n vriendin te gaan redden en zet daarbij z'n eigen leven op het spel. Ten eerste ontzettend cliche. Ten tweede vind ik dit toch wel wat hooggegrepen voor een 14-jarige.
Verder zit er ook onnodig drama in, zoals dat z'n vriendin eerst mee zou gaan, maar dat dan niet meer mag/kan. En haar ouders zeggen: ga mee. Maar zij is koppig en blijft bij haar pa en ma. En jankend neemt ze afscheid van Leo... Dat hebben we toch allemaal al wel veel eerder gezien?

Ik vond het allemaal onnodig dramatisch en cliche. Al moet ik zeggen dat het niet cliche was dat de aarde uiteindelijk gered werd. Alhoewel: het grootste gedeelte van de komeet werd vernietigd en daardoor is het grootste gedeelte van de mensheid dus alsnog gered. En jawel... door de Amerikanen

En eigenlijk kun je deze film niet met Armageddon vergelijken, omdat Armageddon gemaakt is voor de actie en deze film voor het drama.
Toch kies ik liever voor zo'n film als Armageddon dan voor deze film. Armageddon mag dan wel een stuk hersenlozer zijn qua inhoud, maar toch vind ik die actie vermakelijker dan de soapachtige ontwikkelingen in deze film.

avatar van --flimmer--

--flimmer--

Ik vond het wel een goede film. Ik heb hem op tv gezien. Ik was aan het zappen toen opeens Elijah Wood voorbijkwam. Die kende ik al van Lord of the Rings, dus ik wist dat hij goed was. Ik ben toen blijven kijken. En het was de moeite waard! Ik vind het een goed verhaal, maar inderdaad, zoals al gezegd is, wel hoog gegrepen voor een 14-jarige. Maar verder een goed verhaal. De special-effects zijn wat minder. Als de zee Amerika overspoelt, dat ziet er toch allemaal wat nep uit. Maar een film die de moeite waard is om te bekijken

avatar van mazdalfa

mazdalfa

Anatolia schreef:

Net als ik iemand als Morgan Freeman begin te waarderen, doet hij mee in zo'n rotfilm en stemt de gewetens van de Amerikanen gerust door de zwarte president te spelen die we nooit zullen zien in het echte leven.

Oei, dit klinkt bijna als "famous last words". Bij de volgende presidentsverkiezingen in de VS zou de winnaar niet alleen al een vrouw kunnen zijn (Hillary Clinton), maar zelfs een zwarte vrouw (Condoleeza Rice).

avatar van Dementor_20

Dementor_20

--flimmer-- schreef:

...... Meen je dit nu ?

avatar van moviegirl

moviegirl

Caligula schreef:

Een zwarte president in amerika, vandaar dat deze film onder de noemer science-fiction staat.

Wat vind jij het soms onmogelijk dat een zwarte presiedent kan zijn

Heb je ooit een zwarte president van Amerika gezien dan .

avatar van moviegirl

moviegirl

kos schreef:

Heb je ooit een zwarte president van Amerika gezien dan .

Kan toch ooit op een dag

avatar van U-96

U-96

• 2081 stemmen

Wat een extreem suffe film. Een komeet wordt ondekt, deze blijkt met snelle vaart op de aarde af te razen, men maakt even een bunker waar een miljoen mensen (en natuurlijk alleen Amerikanen) in kunnen schuilen en dan natuurlijk de poging om het gevaarte te vernietigen.
Het idee van de film is niet eens zo slecht, want op een dag zal het werkelijkheid worden, maar de uitwerking in Deep Impact is gewoon slecht. Het focust zich alleen op Amerika en een apocalyptische sfeer is enorm ver te zoeken.

Die soap-achtige ontwikkelingen vond ik eigenlijk wel meevallen, maar die Elijah Wood leek nou net een opgepoetste trekpop. Net zo ongeloofwaardig, onzichtbaar, saai en eentonig als hobbit in de Lord of the Rings films.

Ik had wel verwacht dat ongeveer de helft van de film zich na de halve apocalypse zou afspelen, maar het resulteert in een teleurstellende 5-10 minuten op het einde. Best mooi gedaan die beelden (ook van de ruimte), maar daar is dan ook alles mee gezegd. En natuurlijk zie je alleen maar wat er met God-bless-America gebeurd...

***** 1.0 *****

avatar van Stephan

Stephan

U-96 schreef:

Ach... waarom zien we bij Das Boot alleen maar Duitsers? Het is maar waar het verhaal over gaat. Overigens zit er toch een Rus bij de reddingsactie?

De president zegt nadrukkelijk dat andere landen hun eigen plannen maken. We zien in nieuwsflitsen hoe er in andere landen op wordt gereageerd.

Daar komt bij dat zo'n grootschalige reddingsoperatie waarschijnlijk ook alleen door de Amerikanen kan worden uitgevoerd. Logistiek en financiëel trekken andere landen dat niet. Amerika is nu eenmaal de enige supermacht, of we dat nou leuk vinden of niet.

Over Elija ben ik het wel een beetje eens, maar beter hem dan een Ben Afleck o.i.d.

avatar van neo

neo

Stephan schreef:

Overigens zit er toch een Rus bij de reddingsactie?

Ja inderdaad, wat een cliche zeg!

avatar van Rene1971

Rene1971

Vond dit wel een aardige film met mooie special effects. Heb hem laatst toevallig weer gekeken. Verhaal is ook wel aardig. Niet echt heel erg spectaculair, maar toch goed voor 3.5 *

Dan over de kritiek van U96.... De bunker bevat alleen amerikanen, omdat in de film wordt gezegd dat alle landen iets doen om het leven in stand te houden, en dit was het Amerikaanse idee. Misschien als je ietsje beter had gekeken, had het een irritatie minder geweest...

avatar van JonathanTucker

JonathanTucker

Elijah Wood

avatar van JonathanTucker

JonathanTucker

U-96 schreef:

avatar van Doom

Doom

Ja, gewoon wel een goede film moet ik zeggen. Het verhaal is wel mooi, het idee is best aangrijpend maar over de uitvoering kun je wel wat kritieken hebben.

De effecten waren wel redelijk in orde, als je de overstroming met Day After Tomorrow bijvoorbeeld gaat vergelijken, zag er toch wel goed uit dan. In het begin kwam de film een beetje langzaam op gang, maar het werd steeds leuker en vond het best een interessante film. Ok, wel een beetje cliche af en toe maar daar ergerde ik me niet zo aan.

Morgan Freeman als president van de USA ? Die rol is eigenlijk wel geknipt voor hem.

Heb me eigenlijk best wel vermaakt, aangrijpende film die veel mooier had kunnen worden wanneer de uitwerking anders was geweest.

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Het verhaal was mooi maar dat kan ik niet over de uitwerking zeggen

avatar van Materny

Materny

Kwa acteerwerk vind ik deze film super maar helaas, de Special effects vond ik bij armageddon beter.

Vergleken met armageddon wordt een verhaallijn verspreid over de persoonlijkheid en achtergrond van de hoofdpersonen.

Bij armageddon is hier nauwelijks spraken van maar zij richtte zich ook voornamelijk op wat de regering doet met zon probleem.

Als je de hele film als geheel pakt blijft hij meer dan aardig en daarom krijgt hij dezelfde stem als armageddon

avatar van mikoz

mikoz

Mooi verhaal maar daar houd et dan echt bij op.

Langdradige film die een ramp voorspeld die ongetwijfeld een keer gaat voorkomen , en juist daarom vind ik het jammer dat ze er niet meer hebben van gemaakt.

De film laat eigenlijk vrijwel alleen het leed van de Amerikanen zien en dat is erg zonde , want met zo een ramp is de hele wereld de duppe.

Verder konde de Special effect wel iets beter en vond ik Elijah niet de juiste man voor deze film , het is toch een beetje een mietje en ja perfect voor een rol als frodo maar niet voor een rol als deze.

avatar van velghe

velghe

Gisteren film bekeken, nogal onrealistisch. Gewoon een film zoals er duizenden zijn. Weinig geloofwaardig, Morgan Freeman heeft meer cappaciteiten dan in deze film te zien zijn.

avatar van buffeltje1

buffeltje1

Ik vond het als sci-fi liefhebber wat tegenvallen, er was meer emotie dan actie. Het verhaal is vrij simpel, maar wat ik niet begreep is dit. Wat is de functie ervan dat professor Wolf in het begin van de film verongelukt? En hoe komt men er toch achter dat hij die komeet heeft ontdekt (en hoe hij hem heeft genoemd)? Als iemand me daar nog eens mee kon helpen...

avatar van L. luchtloper

L. luchtloper

De film heeft een lage waardering vind ik zelf, *** , maar goed ik geef hem **** .

Ik vond het gewoon een goede film in veel opzichten.

Een goed en realistisch verhaal, eigenlijk kan dit altijd gebeuren alleen kunnen ze dit jaren/decennia van te voren uitrekenen en de harde realiteit is dat we het waarschijnlijk niet kunnen stoppen.

Het was een spannende opbouw, als kind begon je in feite in de bioscoop af te tellen tot de komeet de aarde raakt. Soms vergat ik even dat het leven gewoon door zou gaan na de film.Leuk fragment dat je enkele dagen van te voren al de komeet (eigenlijk twee stukken) in de lucht zag.

Realistisch op het gebied van de grot (the Ark) de hardcore reality dat alleen de vooraanstaande en gelote mensen de grot in mogen. Dat zal waarschijnlijk de realiteit zijn als dit ooit zal gebeuren. (Dus jullie weten het, hard studeren!) (Was een grapje, niet dat ik 20 negatieve reacties krijg).

Dramatisch dat de mensen die de Ark niet in mogen afscheid nemen van de wereld zoals die moeder en uiteindelijk vader en dochter voor de vloedgolf.

Een goed geacteerde president door Morgan Freeman . De eerste Afro-Amerikaanse president, van mij mag hij het worden. Freeman for presidency!

Mooie, best akelige special effects, van steden die overlopen en zo en een vloedgolf van een paar honderd meter.

Beter dan Armageddon, vreselijk film, hetzelfde genre maar minder realistisch en alleen maar stoerdoenerij.

sinterklaas

Man wat een enorme troep en dat nog wel 115 minuten achter elkaar: Het feit dat iedereen te horen krijgt van een komeet die op de aarde gaat vallen, nou dat moet de angst toch uitbreken maar nee hoor.....het kan allemaal wel en iedereen gaat door met het leven..zuipen...neuken....feest vieren....en wat betreft die ruimtescene, gewoon een fokking rip off van armageddon(die ik de dag ervoor gezien heb en die is STUKKEN BETER)

en dan aan het einde breekt er pas angst uit als die komeet zichtbaar is, nou daar zijn ze dan wel erg laat mee.

Deze niet kijken. Kijk liever Armageddon die is punten beter dan deze prul.

1,0 voor het einde.

avatar van L. luchtloper

L. luchtloper

Ik vond Armageddon juist een prul, Een stel ruige, domme olieboorders die even in samenwerking met astronouten de wereld gaan redden, yeah right, zeer realistisch . Sterker nog er gebeurt een ongeluk zodat er volgens mij maar een astronout overblijft en de rest allemaal van die domme olieboorders, die scène met die stunt van die ruimtebuggy was helemaal een ramp . Ook een ramp vond ik die cliché scène waarin Willis Affleck wegduwd zodat hij kan trouwen met zijn dochter . Willis is dan de uiteindelijke held die de bom aflaat . Typisch Amerikaans.

sinterklaas

Ach die is meer een porno/tienerfilm

avatar van HVG007

HVG007

Deze film is realistischer dan Armageddon...Trouwens ook leuker...Special effects zijn zeker wel ok met de technologie uit die periode. (lijkt wel of het jaren geleden is)

Ook altijd goed dat de steen dan weer boven op Amerika valt...Althans een stukje uit de kust dan.

Het blijft dan jammer genoeg weer Amerikaans....Dat is het minste aan de film.

Maar wel een 3,5 voor het spectakel en de spanning...

Realistisch???

Een voorbeeldje:

Vier jij feest en ga je rustig door met het leven alsof er niks aan de hand is terwijl je weet dat over een maand de wereld vergaat??

Nou dat noem ik realistisch volgens mij breekt dan eerder de pleuris uit.