Genre: Thriller / Drama
4,2 (237)
Gesproken taal: Nederlands
Releasedatum: 16 maart 2006
Plot Het Woeden der Gehele Wereld
In Het Woeden der gehele Wereld staan de bewogen jeugdjaren van Alexander Goudveyl centraal. De geschiedenis van Alexanders jeugd is tevens de geschiedenis van een tijdperk, de jaren vijftig en zestig, en van een nooit opgehelderde moordzaak. Die moord gaat terug op een authentiek voorval: in 1956, pal voor Kerstmis, werd in Maassluis tijdens een groots opgezette evangelisatiecampagne op klaarlichte dag een politieagent doodgeschoten. In de film speelt ook een mislukte vluchtpoging met een haringkotter in de woelige meidagen van 1940 een rol.
Alex Goudveyl
Inspecteur Douvetrap
Vader Goudveyl
Moeder Goudveyl
Inspecteur Graswinckel
Houwer kan je ook niet echt meer producer noemen. De beste man denkt dat ie in Amerika is en dat ie alles kan maken. Bij bijvoorbeeld De Zeemeerman ging hij tijdens het draaien het hele draaiboek omgooien en scénes van de regisseur werden er tijdens de montage nog uitgeflikkerd en later, geheel naar Houwer's, smaak opnieuw gefilmd. Hoorde dit, en nog veel erger wt betreft Houwer, uit de mond van Herrebout zelf...
by_the_way
Hij vind ze eigen ook nogal wat. Vind het niet gek dat Verhoeven en hij ruzie kregen.
Er is niet veel herverfilmd. Uiteindelijk is er een dagje extra gedraaid om wat missende inserts te schieten. (Ik was er bij, dus ik kan het weten.
) Ik vraag me trouwens af wat erger was, de 'regie' van Herrebout of het gedrag van Houwer....
De "making of" zou ongetwijfeld een van de meeste geweldige behind the scenes docu's ever hebben opgeleverd.... Incapabele regisseur, huilende en overspannen producers, klassieke auto's die vast kwamen te zitten in de duinen, een crew die geen poot voor elkaar wilde uitsteken en een producent die elke dag een nieuw script kwam brengen.
Frank heeft dus iets overdreven. Hoorde het in een interview met hem, gedaan door een klasgenoot van mij. Volgens haar kon, wat Herrebout over Houwer vertelde, een tweede docu gemaakt worden.
Ben dan bang dat hij dan, in de loop van het draaien, de regie over gaat nemen...
Quentin
De 'making of' van Het Woeden ... is in dit perspectief ook behoorlijk geestig. Houwer die alles fantastisch vindt, Pieters (ik had echt medelij met hem) die niks voor elkaar krijgt op de set in een duistere uithoek van Oost-Europa etc.
raymon
geweldig ja die reacties van Rob houwer en Frank lammers, top die houwer. En inderdaad die arme Pieters die arme man ja zat er niet gezellig bij tijdens de interviews, gefrusteerd door de mis-comminucatie.
Quatro
Overheersend gevoel:"Wat zonde van mijn tijd."
In het begin van de film lijkt het wel alsof er complete stukken zijn weggelaten. De film gaat van de hak op de tak en zelfs na een uur vraag je je nog af waar de film over gaat, wat nou eigenlijk hét verhaal is?
De karakters in de film zijn volstrekt belachelijk, maar gezien het om een boek van 't hart gaat (niet gelezen overigens) kon dit ook wel eens de bedoeling zijn. Volstrekt onnodige, niets toevoegende travestie, homofilie, incest en pedofilie.
De plotscene met iedereen erbij is zo stompzinning dat ik niet wist of ik moest huilen of lachen om de kneuterigheid ervan.
Hoe haal je het in je hoofd om zo'n halfbakken film af te leveren?
Quentin
Producent Houwer heeft dan ook bijna een half uur aan materiaal uit de orginele versie weggehaald.
Quentin
Producent Rob Houwer en regisseur Guido Pieters lijken hun eigen ‘Woeden’ gehad te hebben. En dat moet op zo’n niveau geweest zijn dat Houwer besloot zijn grieven in de publiciteitsmap door te laten sijpelen. Niet zo chique en zeer ongebruikelijk. Op verschillende plaatsen staat dat hij Pieters met veto’s om de oren sloeg. Zijn acteurskeuze deugde niet, de beoogde cameraman kreeg Pieters ook niet. Naar een scenario waar Houwer zelf onder een pseudoniem aan schreef, mocht Pieters uitvoerend werk verrichten. Althans die schijn wordt gewekt.
Rob houwer verwerft rechten WinterThrillers
Rob Houwers prodcutiemaatschappij heeft de verfilmingsrechten verworven van alle negen bestaande en toekomstige Max Winter-thrillers van auteur Felix Thijssen. Dat heeft de uitgever van de thrillers, Sijthoff, gisteren bekendgemaakt. Thijssen schreef eerder film- en televisiescenario's onder meer Unit 13, en publiceert nu de Max Winter Myusteries met in de hoofdrol de prive detective Max WInter en diens assistente Cybernel.
Houwer maakte nederlandse films als Turks Fruit, ALs je begrijpt wat ik bedoel en Grijpstra & de Gier. Het Diepe Water van Thijssen wordt houwers tweede thrillerverfilming en hij produceert daarmee voor het eerst exlclusief voor de televisie.
bron: Metro 30-1-07
nou hij zit niet stil die Houwer gaat toch weer in nederland aan de bak!
sten
wat een onthutsend slechte film zeg:(:(
dat alles is nagesynchroniseerd is al om te huilen, en van het verhaal wordt je nou niet veel vrolijker.
het eerste uur is echt vaag, je vraagt je af waar het nou eigenlijk over gaat. en die slot scene is echt te belachelijk voor woorden.. de dader kwam echt uit de lucht vallen. dat had je na 5 minuten al kunnen zeggen, want de rest is tijdverspilling
het is dat je geen 0 of een negatief cijfer kunt geven anders had ik dat gedaan, dus maar 0.5*
dit soort films zouden verboden moeten worden
Dan zal de film die Herrebout helemaal naar eigen inzicht kon maken wel veel beter zijn.....
nou hij zit niet stil die Houwer gaat toch weer in nederland aan de bak!
Moet nog maar blijken dat het gemaakt wordt. Houwer koopt zich ziek aan rechten.
Ik zeg niet dat Herrebout een goede filmmaker is, maar bij de Zeemeerman kreeg hij niet eens de kans...
[email protected]
Het boek vond ik best nog wel aardig
Met moeite uitgekeken. Beroerd, op zowat alle fronten. Voorspelbaar en vooral ontzettend braaf verhaal (met Baantjes-achtig einde), tenenkrommende dubs (geef Lammers groot gelijk), beroerde montage (of er missen grote gedeeltes, of ze zijn gewoonweg niet gedraaid) en een stel bordkartonnen personages (alhowel hier de dubs bij velen het nadeel werkte, maar het gros deed het ondermaats).
raymon
Zag Heijmans vorige week nog in een videoclip spelen.
welke?
Hij kreeg zeker in het begin alle kans, toen dat niet bleek te werken (Hij kon er echt geen snars van) begon Houwer als een gek het script aan te passen om binnen budget/draaitijd te blijven. Niet dat dat de film veel goed deed.....
welke?
Sorry weet het niet meer, kan me enkel het uitgezakte (en daarvoor veel te laag uitgesneden) decollete van de zangeres herinneren.
scherpschutter
Het boek was OK, deze verfilming een tegenvaller.
Er zitten wel enkele aardige dingen in, maar de montage is onrustig, er lijken complete scènes te ontbreken en de dialogen zijn, zoals gewoonlijk in Nederlandse films, erg plechtstatig, volkomen onnatuurlijk. Daarbij komt dat ze, althans op de DVD, tamelijk mat klinken; ik had de versterker hoger staan dan normaal, en het centerkanaal op +3, en nog waren sommige dialogen moeilijk te volgen. Omgevingsgeluiden klonken dan weer zeer luid. kortom: een beroerde mix.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11917 berichten
"Het Woeden der Gehele Wereld" is me alleszins meegevallen. Een goed ensemble acteurs, mooi in beeld gebracht en redelijk spannend: ik vond het een sympathieke film.
Daarom vind ik het juist zo jammer dat er desondanks nog zo veel op aan te merken is. De dubbing bijvoorbeeld: heeft echt niemand dan gezien dat de lippen gewoon verre van sync bewogen met het geluid??? De foute manier van dubben, zoals het ook werd gedaan in de jaren zeventig en tachtig. Wat mij betreft een van de redenen waarom 'de' Nederlandse film zo'n slechte naam heeft gekregen.
Het script is ook warrig. De openingsscenes zijn erg lastig te volgen en de ontwikkelingen stapelen zich razendsnel bij elkaar op. En het personage van Joost Prinsen verdwijnt spoorloos zonder dat daar echt enige reden voor wordt gegeven.
Verder vielen me nogal een aantal feitelijke (lees: naar mijn idee) onjuistheden op. Aan het begin tijdens een fietstocht door Maassluis zie ik rechts onder in beeld een felblauw parkeerbord; ik zie graffiti op de muren; de telefoon heeft een erg moderne rinkel en de microfoon waardoor Peer Mascini praat ziet er ook erg nieuw uit. En volgens mijn vader had de trein waarin ze reden het geluid van een stoomtrein.
Maar tóch: het was spannend. De Agatha Christie-ontknoping was een tikkeltje goedkoop, maar het werkte wel. En Anna Speller...wat is ze toch leuk!!
robertus65
Tegenvaller deze film, misschien moet je eerst het boek lezen om te begrijpen waar het over ging, want het sprong nog weleens erg snel in de tijd vooruit. Ik vind het ook nog niet spannend genoeg, het enigste positieve zijn een paar leuke rollen, o.a. de 2 inspecteurs Lammers en Prinsen en natuurlijk Esther Way, die in ieder geval mijn ogen nog open hield, anders was ik zeker in slaap gevallen.
LeeGer
Dat is niet helemaal waar, ergens tijdens het begin van het onderzoek, ik dacht als ze bij Goudveyl zijn, zegt Prinsen iets als: "vervelende zaak zo net voor mijn pensioen."
Vond 't niet zo'n beste film. Totaal geen spanning, ik zou ook meer emoties verwachten bij de hoofdpersonen als je bedenkt wat daar in de oorlog allemaal gebeurt is, maar Vroom kan tot aan de moord redelijk ongestoord zijn gang gaan.

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

A24 onthult nieuwe trailer van 'The Drama' met Zendaya en Robert Pattinson