Genre: Thriller / Drama
4,2 (237)
Gesproken taal: Nederlands
Releasedatum: 16 maart 2006
Plot Het Woeden der Gehele Wereld
In Het Woeden der gehele Wereld staan de bewogen jeugdjaren van Alexander Goudveyl centraal. De geschiedenis van Alexanders jeugd is tevens de geschiedenis van een tijdperk, de jaren vijftig en zestig, en van een nooit opgehelderde moordzaak. Die moord gaat terug op een authentiek voorval: in 1956, pal voor Kerstmis, werd in Maassluis tijdens een groots opgezette evangelisatiecampagne op klaarlichte dag een politieagent doodgeschoten. In de film speelt ook een mislukte vluchtpoging met een haringkotter in de woelige meidagen van 1940 een rol.
Alex Goudveyl
Vader Goudveyl
Moeder Goudveyl
Inspecteur Graswinckel
Uit de Filmvalley (recensie door Ellen van Slagmaat):
Om te beginnen lijkt er iets ernstigs mis gegaan te zijn met de geluidsmix en de (na)synchronisatie, zodat de acteurs hun dialogen vanaf een andere planeet in lijken te spreken. En het niveau van die dialogen is op dramatische momenten soms zo tenenkrommend dat ze op de lachspieren werken daar waar schrijnende pijn op zijn plaats is. (...) Producent Rob Houwer slaat de plank helemaal raak of echt mis. Helaas is dit een misser van formaat. (...) Maarten 't Hart zou een hartverzakking kunnen krijgen als hij zijn bestseller uit 1993 op het witte doek terugziet. (...) Blote lol is weer terug van weggeweest. Etcetera, etcetera.
Klinkt dus allemaal niet best en het geluid schijnt dus tóch niet in orde te zijn. Erg jammer en onbegrijpelijk van Houwer.
Werkt niet bij mij?
Quido
Zie ook de discussie op nl.kunst.film
Net trailer gezien, valt me na alle verhalen nog best mee, maar het is natuurlijk pas de trailer en Guido Pieters is natuurlijk geen regisseur waar je in 2006 mee kan aankomen; erg braaf en ouwerwets.
Quido
Ik denk niet dat Pieters veel vrijheid gehad heeft. Zo zijn hem acteurs en de cameraman opgedrongen. Verder weten we natuurlijk ook allemaal hoe ver Houwer kan gaan voor 'zijn' films.
Ach, ik heb meerdere malen voor Houwer gewerkt dus ik weet er alles van..... Het is typisch Houwer om nu op 'veilig' te spelen, nadat hij zijn handen heeft gebrand aan nietskunner Frank Herrebouts. Maar als Houwer een goed regisseur 'in handen' heeft kan het best wat worden. (Zie Kleine Blonde Dood en de Verhoeven films). Van Pieters verwacht ik eigenlijk helemaal niets..... die maakte immers films volgens de laatste mode van 1956 zoals Ciske de Rat en de Zwarte Meteor.....
Quido
Dan kun je je ook afvragen of dat niet meer te maken heeft met de standvastigheden van de regisseurs zelf dan aan Houwer. Een regisseur moet een eigen visie hebben op wat hij gaat maken en ook alles doen om dat te bereiken. Verhoeven en Van de Velde weten wat ze willen. Als Verhoeven deze film gemaakt had reken maar dat ie 'zijn' acteurskeuze en cameraman niet had ingewisseld voor de mensen die Houwer naar voren schoof, of beter gezegd: opdrong.
Wat me trouwens nog meer bezig houdt is de geluidskwestie. Zou Houwer zich daar weer zo snel en goedkoop mogelijk van af hebben willen brengen ? En wat me nóg meer bezig houdt: hoe kijkt ie nu zelf naar een film met wederom belachelijk slecht geluid, waar de hele Nederlandse film waarschijnlijk onder gaat lijden (mensen gaan nu maar wat graag roepen dat hun vooroordelen kloppen) ? Hoe kun je in vredesnaam tevreden zijn met zo'n (na)synchronisatie ? Heb je dan zelf ook niet zoiets: laten we dit goed doen, desnoods komt de film pas later in de bios ? Echt onbegrijpelijk ...
Ja! Ik denk dat hij ook al heeft gezien dat het niets wordt en verder de schade probeert te beperken en er zo min mogelijk geld in pompt.
moviefreak#1
Gisteren de trailer gezien in de bioscoop en ik moet zeggen, net op het moment dat ik weer hoop begon te krijgen voor de Nederlandse Film na Cloaca, Simon, Knetter e.a. komt in elk geval de trailer aan als een mokerslag. Een hoop bloot, tenenkrommend slechte dialogen en dan die geluidsmix
Ik denk niet dat dit het gaat worden.
Hoezo, dit is dan toch gelukkig een uitzondering. In de jaren '70 , '80 kwamen ze hier nog mee weg. Nu niet meer.
Quido
Jammer dat veel mensen dit waarschijnlijk aan gaan grijpen om hun vooroordelen bevestigd te zien krijgen.
as
Ik denk niet dat dit het gaat worden.
Ach, waarom mokerslag? Cloaca, Knetter en Simon zijn films van een nieuwe generatie. Dit is gemaakt door de oude. Zo raar is het dus niet dat je aan oudere nederlandse films moet denken.
moviefreak#1
Voordat ik helemaal verkeerd word begrepen : Voor mij maakt het niet uit. Ik zal het echt niet laten om naar andere Nederlandse films te gaan omdat deze toevallig slecht zou zijn. Ik vrees wel dat er veel mensen zijn, die hun vooroordelen met deze film weer stuk voor stuk zien langskomen en vervolgens weer 5 jaar geen Nederlandse film meer willen zien. Die mensen zijn er nu eenmaal en dat is jammer voor iedereen.
MartijnDorff
Heb de film nog niet gezien, durf er dus nog niets over te zeggen. De synopsis lijkt me wel goed.
Heb al wel een stukje van de filmmuziek gehoord op de radio en dat klinkt veelbelovend.
Volgens mij is de muziek gemaakt door Bas van Otterloo en hij is volgens mij een zoon van Rogier van Otterloo.
Als de hele film zo is dan zit het wel goed... Dan is er nog hoop voor de Nederlandse film, in ieder geval voor Nederlandse filmmuziek!
neo
Voor zowel films als filmmuziek is er geen gebrek aan kwaliteit in Nederland. Heb dan nog wel niks gehoord van Bas van Otterloo's score, maar heus er zijn al een berg vakkundige componisten aan het werk in ons kikkerlandje... Voorbeelden: Fons Merkies, Het Paleis van Boem, Theo Nijland, Rainer Hensel, Paul M. van Brugge...
Zet je schrap: vanaf 16 maart in de bioscoop en ik schat per 23 maart er al weer uit.
jordybeukeboom
Wow, hebben ze zo weinig geld om die film lang te laten draaien?
FisherKing
Weer eens wat anders dan een verkiezingsfilm natuurlijk...
narva77 (crew films)
Henny Vrienten hoort niet in dat rijtje thuis?
neo
Henny Vrienten hoort niet in dat rijtje thuis?
Absoluut niet! Heeft enkele goede score geschreven, maar het overgrote gedeelte vond ik van net acceptabel tot lager naar door en door slecht. Begrijp de hoge waardering voor Vrienten niet echt (en waar die vaak op gebaseerd is).
MartijnDorff
Precies! 32 jaar, wel een beetje raar! Verder heeft de goede man nog nooit een serieuze noot geschreven. Tenminste niet voor filmmuziek.
neo
Nooit is nogal overdreven. Zijn score voor Left Luggage is een hele goede. Naast deze ben pas weer vrij recentelijk overtuigd van een tweede: Beyond the Rocks. Ken naar mijn telling 15 werken die hij componeerde voor film redelijk tot zeer goed, dus ik weet waar ik over praat.
Quido
Geluid klonk in de fragmenten die te zien waren inderdaad erg slecht. Echt jammer. Kan nog meer slechte dingen op gaan noemen na het zien van deze fragmenten, maar ik wacht maar tot ik de film gezien heb. Heb er in ieder geval geen goed gevoel bij.
Volgens mij is het velen na het zien van de trailer al duidelijk wie de dader is. Ik denk in ieder geval dat ik het al weet.

Binnenkort in de bioscoop: horrorfilm 'Scream 7' te zien in IMAX

Vanaf vandaag kijk je op Netflix naar de misdaadserie 'Animal Kingdom'