• 9.370.399 stemmen

Baak Bin Sing Gwan (1995)

Komedie | 92 minuten

Genre: Komedie

Alternatieve titels: Sixty Million Dollar Man / Bai Bian Xing Jun / 百變星君

Oorsprong: Hongkong

Geregisseerd door: Jing Wong en Wai Man Yip

Met onder meer: Stephen Chow en Gigi Leung

Gesproken taal: Kantonees, Engels en Mandarijn

Plot Baak Bin Sing Gwan

"He's a Sixty Million Dollar Man But He Has Only a Mouth, a Head, and a Penis!"

Sing is een rijke, irritante egoist die zijn dagen doorbrengt met anderen voor gek te zetten. Op school is zijn nieuw slachtoffer de sullige Chung Chung, haar oom, Chang Sze, is een leraar op school en een geschifte uitvinder. Sing gaat op een bepaald moment uit met zijn mooie buurvrouw, maar haar man, een Japanse maffiabaas, betrapt hen en Sing wordt hard aangepakt en voor dood achtergelaten. Sing wordt uiteindelijk nog gered door Chang Sze die hem veranderd in een soort superman die zich in allerhande huishoudelijke voorwerpen kan transformeren. Hij pakt zijn leven weer op, zoekt een baan als leraar en ontmoet de nu zeer mooie Chung Chung. Sing is op slag verliefd en probeert Chung Chung voor zich te winnen, maar ondertussen is de Japanese maffiabaas ook te weten gekomen dat Sing nog leeft...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Lee Chak-Sing

Chung-Chung

Professor Chang Sze

John Deng / Chung Chung's Fiancé

Sing's Mother

Geweldige onzin

Compleet idioot verhaal met nogal onnozele personages. Daar draait het gelukkig ook allemaal om. Film gaat echt nergens over maar is uiteindelijk nog het best te vergelijken met het werk van een Leslie Nielsen denk ik, alleen dan Stephen Chow style.

Weer een fijne Jing Wong film dit, toch een regisseur van wie ik al z'n films wel een keer wil zien. Lukt ook aardig want ondertussen al m'n 11de.

Veel lompe grappen, wat geinige parodieën (meeste opvallende is die van Pulp Fiction) en een hoop kolder. Door het "alles-kan" sfeertje blijft het gelukkig grappig genoeg. Zo is Chow als wandelende tandpastatube een genot.

Zeker geen grootse film, maar als geinig tussendoortje geweldig te pruimen.

avatar van belchinees

belchinees

Misschien toch wat minder als andere Stephen Chow's, maar zeker nog aangenaam kijken. Erg leuke intro van de film, dat zie ik wel vaker bij Chow.

Samen met mijn 'klein' broertje gekeken, die het normaal enkel bij Jackie Chan houdt, maar hij kon hier ook goed om lachen.

Heb gisteren 2 Chow's gezien, dus ben ze een beetje aan het mixen , maar alleszins zag het sci-fi gedeelte er niet uit, wat het eigenlijk nog wat grappiger maakte.