• 9.372.683 stemmen

Geregisseerd door: Erik Poppe

Met onder meer: Maikel Andressen Abou-Zelof en Jalal Zahedjekta

Gesproken taal: Noors

Plot Schpaaa

Jonas and Emir zijn leden van een criminele jeugdbende in Oslo, die bestaat uit 14-15 jarigen. Emir heeft op vijfjarige leeftijd een kleine hersenbeschadiging opgelopen nadat hij in elkaar geslagen was door zijn vader. Jonas' grootste probleem is Emir ervan te weerhouden om mensen op hun hoofd te slaan. Op een dag krijgen ze een klus aangeboden van een drugsbende: ze krijgen de opdracht een pakket met heroine bij iemand af te leveren en ze worden gevraagd een ander persoon in elkaar te slaan.

Ben benieuwd wat Schpaaa betekent. Een Noorse fles Spa?

Mooie poster trouwens.

avatar van FisherKing

FisherKing

Is er drugs in Noorwegen ? Klinkt als Le Haine.

avatar van Jordii

Jordii

Ik ben op zoek naar een drugsfilm die hier op lijkt. Dit betreft dus(waarschijnlijk) niet de bovenstaande film!

Ongeveer een half jaar geleden kwam deze film op MTV. Hij is zo goed blijven hangen dat ik hem graag nog een keer wil zien.

De film gaat over een groep jongeren ergens in de buurt van Groot Brittanie(schotland, Ierland?) die verslaafd zijn aan heroine. Het is een psychologische drama film(/documentaire) waarin het afkickproces mooi wordt overgebracht op de kijker met o.a. beelden van een vreselijk krijsende baby die langzaam over het plafond kruipt. Heeft iemand enig idee wat de titel is van deze film?

Alvast bedankt!

avatar van Mug

Mug

Dat is Trainspotting...

avatar van Malick

Malick

Ik klokte op ongeveer 65 minuten af. Nu vraag ik me af welke versie heb ik nu gezien..? Want op moviemeter staat er een versie van 85 minuten en op imdb nog een hercutte versie van 75 minuten.

De film zelf is best knap voor een debuut. Als ik Hawaii, Oslo naast Schpaaa leg zijn er twee ingrediënten die me opvallen bij het werk van Poppe. Dat is één de muziek. Veel soorten van muziek om de actie's van personages te ondersteunen of begrijpelijker te maken. En dat er zoveel word afgerend. Meestal voor iets of iemand. Hier dus vaker voor de politie. Maar dat wegrennen kan ook symbool staan voor het ontwijken van het leven van hier en nu...