Genre: Muziek / Romantiek
Gesproken taal: Nederlands
Releasedatum: 23 maart 2006
Plot Bolletjes Blues!
"Welcome to our lives!"
Bolletjes Blues! is een muzikale RnB HipHop lovestory over de Surinaamse Spike die op jonge leeftijd naar Nederland komt om een schoolopleiding te volgen. Op de middelbare school in de Bijlmermeer kan hij echter niet aarden en hij komt in het criminele circuit terecht. Als hij verliefd wordt op de blanke Rosalie is hij van mening dat hij haar pas echt verdient als hij haar ook een financiële toekomst kan bieden. Om in een keer een grote slag te slaan besluit hij naar Suriname te gaan om bolletjes te slikken. Op vliegveld Zanderij wordt hij echter opgepakt en hij belandt voor drie jaar in de gevangenis. Als Rosalie, die niet op de hoogte was van, in Amsterdam hoort dat Spike voor haar bolletjes is gaan slikken, besluit ze naar Suriname te gaan om ook haar liefde voor Spike te bekennen.
neo
Vond dit een diep, diep trieste Telefilm. Het acteerwerk is vaak bedroevend, en de muziek is al helemaal afschuwelijk. Las toevallig pas ook een interview met die Negativ in de volkskrant, en daar kwam ie niet sympathiek op mij over. Dealde op de hoek van de straat, beroofde mensen uit verveling, stak op zijn 16 iemand die hem zat 'op te fokken'... Waarom krijgen dit soort mensen in hemelsnaam een carriere in de showbusiness? Maar dit terzijde. Met recht de slechtste Telefilm die ik ooit zag. 1 ster
Waarom krijgen dit soort mensen in hemelsnaam een carriere in de showbusiness? r
Zegt verder weinig over zijn andere kwaliteiten, toch?
cornelis
De Minste:
Kilkenny Cross
Eilandgasten
Escort
Toch vond ik TF 2005 beter.
Eens, Hopelijk wordt TF07 even goed als TF05 of TF04.
sinterklaas
Hopelijk krijgt telefilm 2007 de thema nederlandse horror films of actie films.
Actiefilms lijken me onhaalbaar met zo'n budget.
Wat een vreselijke film de film lijkt op een goedkope rap plaat...
Maar ja dat is mijn mening maar...
Films en muziek ...Is bijna nooit mijn ding...
Gizzmann

Soeperman87
Doe maar eens horror! We hebben nog veel in te halen op dat gebied.
Fantasy zou ook tof zijn, kijken wat we daar mee kunnen!
neo
De 'reputatie' van de telefilm kennende zal een horror thema wel niet komen.
Max99
Wat een slap gelul met ´´Ik kom van de straten´´ al die gasten uit die film wonen in het echt gewoon in een huis echt tjappies.
sinterklaas
Hopelijk krijgt telefilm 2007 de thema nederlandse horror films of actie films.
Nederlandse horror: kunnen ze messchien sl8n8 of doodeind draaien.
Naomi Watts
In films spelen acteurs/actrices rollen, wist je dat niet?
Naomi Watts
Een rapfilm is dit niet te noemen, rap speelt maar een hele kleine rol in deze film.
buffy
in de eerste instantie wou ik de film heel graag zien en huren
maar nu ik de film op tv heb gezien ben ik van mening dat 1 x gekeken voldoende is wat mij betreft.
Quido
Karin Junger, vooral bekend door een aantal (sterke) documentaires, maakte met Bolletjes Blues! haar speelfilmdebuut. De film maakt deel uit van de reeks telefilms uitgezonden op tv in 2006. Zoals de laatste jaren wel vaker het geval is bij de telefilms, kreeg ook deze film van te voren een (kleine) bioscooprelease. De bezoekersresultaten waren tegenvallend. Ook op televisie trok de film niet al te veel kijkers. Is Bolletjes Blues! niet alleen de eerste, maar ook meteen de laatste Nederlandse urban film?
Bolletjes Blues! vertelt het verhaal van een Surinaamse jongen Spike die al op jonge leeftijd naar Nederland komt om een opleiding te volgen. Bij zijn tante in de Bijlmer en op de middelbare school kan hij echter niet aarden en hij belandt in een jongerenwereld waar geld en status erg belangrijk zijn. Als hij verliefd wordt op de winkeliersdochter Rosalie denkt Spike dat zij hem alleen wil als hij geld heeft. Hij sluit zich aan bij een plaatselijke gang en besluit een grote slag te slaan. Hij gaat terug naar Suriname om bolletjes te slikken. Op vliegveld Zanderij wordt hij echter opgepakt en hij belandt voor drie jaar in de gevangenis. Rosalie hoort dan pas waar Spike mee bezig is geweest en besluit naar Paramaribo te vertrekken. Daar aangekomen, vertelt ze Spike dat geld niet belangrijk is en dat ze van hem houdt en op hem zal blijven wachten.
Allereerst wil ik even mijn waardering uitspreken over productiebedrijf Dutch Mountain en andere belangrijke instanties die betrokken waren bij dit initiatief. Het is niet niks om een genre aan te boren waarin in Nederland nog nooit een film verschenen is. Door de kwalitatief hoogstaande producties van de afgelopen jaren heeft de Nederlandse filmindustrie een grote impuls gekregen, wat resulteert in veel verschillende films, bedoeld voor allerlei soorten publiek. Producenten, regisseuse en de betreffende omroep verdienen alle waardering voor het feit dat ze deze poging met hart en ziel ondernomen hebben. Natuurlijk mag ook dan de kritiek genadeloos zijn, maar hopelijk weerhoudt dit de makers er niet van om in de toekomst weer iets nieuws te proberen of verder te gaan op de ingeslagen weg. Zonder experimenten en vernieuwende pogingen ook geen levende filmindustrie!
Dan nu de film. Ondanks het sympathieke karakter en het duidelijk zichtbare plezier waarmee de film gemaakt is, valt er genoeg op het geheel aan te merken. Helaas meer dan dat er goed aan is. Zo is een van de basiselementen, het scenario van Karin Junger en Brigit Hillenus, erg matig. Misschien mag je het deze film ook niet te zwaar aanrekenen, maar ik had het gevoel naar een lange aflevering van een willekeurige soap te zitten kijken. Wat echter nog belangrijker is, is dat de film er niet in slaagt zijn primaire doelstelling te realiseren: de muzikale intermezzo’s zorgen vaak eerder voor een onderbreking van het tempo en verhaal dan dat zij de gedachtes en gevoelens van de personages verduidelijken of het geheel een vlotter karakter geven.
Bolletjes Blues! wordt gepresenteerd in de vorm van een lange videoclip. Helaas oogt de productie wat goedkoop, waardoor je je als kijker al snel afvraagt waarom men dan voor deze stijl gekozen heeft. Voortdurend wordt er geschakeld tussen rauwe, realistische straatscènes en dromerige musicalscènes. Wat op zich een aardig gegeven is, maar naast de (vaak) goedkoop ogende decors en beelden, laat ook de montage wat te wensen over. Deze verloopt niet altijd even soepel en mede hierdoor ogen de dans- en zangscènes vrij knullig. Dat de (gezongen) teksten ook niet lekker overkomen, heeft dan weer andere oorzaken, waaronder matig acteerwerk en gekunstelde zinnen. Meeslepend of indrukwekkend wordt de schets van de ontmoedigde en harde levenswereld van de jongeren dan ook zelden. Slechts heel soms valt er een lichtpuntje te ontdekken.
Hier de DVD recensie.
djkoelkast
De cast is redelijk overtuigend, maar het acteerwerk is weer niet super.
Je moet er echt van houden denk ik, mij te veel muziek, te veel musical-like, het verhaal stelt al bijna helemaal niets voor.
Omdat er toch wel wat mooie beelden in de film zijn een 2,0 maar zo'n film is niet de moeite waard om te kopen.
SuuuuuS
Slecht...... nou ben ik al geen urban fan dus dan houdt het snel op!
SuuuuuS
Sommige muziek die er in voor kwam was wel degelijk urban en daarbij hoeft rap en r&b ook niet van mij!
Ieder zijn smaak!
Toch wel een leuk en vooral verfrissend en gedurfd filmpje van eigen bodem. Elke weldenkende producent had wel kunnen verwachten dat iets als dit behoorlijk neergesabeld zou worden (alleen bepaalde jongeren houden van die urban muziek/sfeer en onder jongeren vallen musicals juist slecht, vrij dodelijke combinatie), maar gelukkig was deze producent niet zo slim
Het resultaat is lang niet altijd goed, af en toe zelfs slecht, vooral door die Van Oers die vreselijk miscast is. Maar bij vlagen heeft de film een lekker fris sfeertje, weer eens wat anders, vooral de eerste 40 minuten of zo waren prima te doen.
Het is idd over het algemeen geen geweldige film, maar hij verdient zeker wel een hoop krediet (vind ik).
ewalk
Een film die mij niet heeft kunnen boeien.
Deze film is niets anders dan een poging om een zogenaamde kansloze situatie waarin de etnische hoofdpersoon zich bevindt uit te buiten. Men wil doen geloven dat de Bijlmer een echt Ghetto is, waar je als etnische minderheid dezelfde problemen kent als een streetkid in "The Bronx"of "Compton". De film zou zijn gebaseerd op een waargebeurde situatie waarin de hoofdrolspeler zou zijn beland. Deze film is voor hem een manier om te laten zien hoe het niet zou moeten? Volgens mij is de indruk die de film wekt eerder het tegenovergestelde. De film doet meer slecht dan goed. Het is een stereotypebevestigend verhaal waarin de gemiddelde kijker al zijn vooroordelen jegens surinamers, zwarten, de Bijlmer, Suriname bevestigd ziet En de gehele cast werkt hier doodleuk aan mee. En dan later klagen dat ze altijd zo stom worden neergezet en iedereen HipHop associeert met geweld en criminaliteit. "We worden altijd gediscrimineert", en dergelijke. Ik vraag me af voor welke doelgroep deze film is bedoeld. Ik betwijfel of de maker zich hier ooit in verdiept heeft. Als het voor de Urban community is, nou bedankt dan, leuk podium wordt deze gasten dan gegeven. Laten ze hun school gaan afmaken en op een ander wijze een bijdrage leveren aan de maatschappij ipv de clown uit te hangen.
Jammer genoeg lopen er nog steeds mensen rond die de verloedering van hun eigen bestaan of dat van anderen verheerlijken. Sommige van hen vereenzelvigen zich met mensen uit wijken aan de andere kant van de aardbol waar er ruines en smeulende autowrakken in de straten staan en elke nacht politiehelicopters op zoek zijn naar daders van zware misdrijven. Mensen die dit kicken vinden hebben echt een gaatje in hun hoofd en moeten eens een afspraak met de GGZ maken.
Als deze Negativ (de naam zegt al genoeg) nou gewoon zegt dat hij een luie donder is, die foute keuzes heeft gemaakt en te beroerd is om iets positiefs van anderen aan te nemen en alles aan zich zelf heeft te danken, dan doet hij zijn naam eer aan en dan denk ik dat hij echt een boodschap overbrengt.
"If you want to be yourself, you gotta deal with the consequences of being yourself"-KRS One

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen