• 9.371.048 stemmen

Geregisseerd door: Rafael Romero Marchent

Met onder meer: Peter Lee Lawrence, Alberto de Mendoza en Pilar Velázquez

Gesproken taal: Spaans

Plot Manos Torpes

Peter werkt op een ranch en heeft een oogje op Dorothy, de dochter van zijn baas. Hoewel de liefde wederzijds is, is dit geen optie voor haar ouders. Ze vinden Peter een watje omdat hij sinds de moord op zijn vader vuurwapens verafschuwt. Ondertussen heeft Bandiet Johnny de watertoevoer in handen en hij misbruikt zijn machtspositie om Dorothy te bemachtigen. Hoewel ze hiermee hun dochter prostitueren, vinden haar ouders de watertoevoer belangrijker. Wanneer Peter en Dorothy toch willen gaan trouwen, gaat het van kwaad tot erger...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Er bestaan er aardig wat van : paella westerns met PL Lawrence...we hadden er net al een, nu maar even een volgende die ik zoals u begrijpt eerder bekeek vanwege Pilar , hier allicht de schone Dorossy, Grote Liefde van de held, vertolkend.

Film uit de nadagen van het genre , met een nog bescheidener budget dan gebruikelijk en een uiterst warrig gemonteerde intrige, die verder weinig nieuws blijkt te bieden. Het gaat uiteindelijk wel degelijk om wraak : de papa van Lawrence is zoals gezegd vermoord, hier horen we een tijdje niets meer over maar dan vindt de held bij toeval diens moordenaar terug, wat zal leiden tot een laatste duel tussen Goed en...Ambigu.

Grootste deel van de film echter handelt over Peters strijd tegen de boze rancher Johnny-De Blasi. Zoals straights hier Pilar hebben, zo mag de gay fanbase van Lawrence zich hier verheugen over 2 scènes waarin hij door die Johnny ongenadig wordt gegeseld met een zweep over zijn ontblote botenlijf...geniet er maar van, jongens.

Volgen nog allerlei trials en tribulations voor de held : zijn ontmoeting met de mysterieuze in het zwart gehulde bountyhunter Lattimore, en opvallender : zijn ontmoeting met een wijze Kung Fu meester die hem leert dat de weg naar verlichting is geplaveid met...wraakvervullende guns. Deze film kwam dacht ik wel voor de east meets west hype en het Kung Fu spaghetti golfje.

In de bijrollen vele gekende gezichten trouwens : Brana, Sambrell, Induni enz.

Niet echt denderend allemaal, de verplichte Leone montage eerbetonen en close ups waren tamelijk lachwekkend en leken wel parodistisch. De ronduit afschuwelijke score hielp ook niet echt.

Slechts uitgebracht op DVD in Spanje ooit, is nu OOP, niet zo vreemd.