• 9.373.111 stemmen

Sportman van de Eeuw (2006)

Drama / Komedie | 100 minuten

Genre: Drama / Komedie

Alternatieve titels: Sportman fan 'e Ieu / Sportsman of the Century

Oorsprong: Nederland / Duitsland / Zweden

Geregisseerd door: Mischa Alexander

Met onder meer: Jochum ten Haaf, Ricky Koole en Bastiaan Ragas

Releasedatum: 6 april 2006

Plot Sportman van de Eeuw

In 2000 kiest Friesland de Sportman van de Eeuw. Sake Wiarda probeert de rest van de jury te overtuigen en vertelt het levensverhaal van paalzitter Taeke Jongsma. Al vanaf de lagere school probeert Taeke te ontsnappen aan de onderdrukking van de arbeiders in de jaren dertig. Paalzitten biedt hem een uitweg, maar ook de kans om een voorbeeld te stellen voor de onderdrukten. Taeke grijpt die kans, maar daardoor glipt de vrouw van zijn dromen door zijn handen. Blijft hij zitten, of kiest hij voor zijn grote liefde?

Original Music by: Ennio Morricone!

Officiële site: http://www.sportmanvandeeeuw.nl

kappeuter schreef:

Original Music by: Ennio Morricone!

Ik probeer mij te herinneren wanneer dat naar buiten was gebracht, maar dat zo maar 2 jaar terug kunnen zijn toch?

avatar van FisherKing

FisherKing

Meen ik me ook te herinneren.

Je hebt gelijk; artikel 26 februari 2003.

neo

Dan zijn we wel erg lang met die film al bezig

avatar van Quentin

Quentin

En Morricone wordt buiten IMDB nergens meer vermeld.

neo

Want of de rest wist het niet of een boel sites hebben de naam weggehaald of Morricone is niet meer aan boord? Overigens wil ik benadrukken dat imdb niet altijd de meest betrouwbare bron is. Als ik bij wijze van spreken mijn naam nu ga toevoegen bij de cast van Sportman van de Eeuw, staat ie binnenkort zonder probleem bij de cast.

avatar van Wouter

Morricone was benaderd en heeft toegezegd. Maar dat was wel al een tijdje terug, natuurlijk. Hopen dat het doorgaat.

neo

Editor van der Veen zei het volgende:

Ja, ik ben op dit moment bezig met de speelfilm Sportman van de Eeuw over een friese paalzitter, fries gesproken. Morricone is nog steeds in beeld voor de muziek, maar in nederland hebben we altijd met budgetten te maken en Morricone is natuurlijk een van de beste van de wereld (met een hele strenge agent), dus of dat gaat lukken weet ik nog niet. eigen bron

Temp score, waar Morricone niet van houdt, wordt nog aangewerkt. Desondanks wordt er eentje gemaakt, waar alleen wat moeilijkheden mee lijken te zijn. Eens zien wat daar nog aan mee geholpen kan worden...

Overigens zijn de opnames nog bezig, dus het moment dat die klaar zijn en de montage in orde is , zal de componist er echt opgezet worden, indien beschikbaar.

Leuke inside info Neo! Zitten ze eerst 3 jaar van tevoren al te melden dat Morricone gecontracteerd is (voor een budgetgerelateerd bedrag), blijkt dit helemaal niet rond te zijn.

Als ik dit zo hoor, vrees ik dat het wel eens voorgoed van de baan kan zijn. Trouwens, als Morricone niet van een temp score houdt, waarom wordt die dan wel gemaakt?

Eens zien wat daar nog aan mee geholpen kan worden...

Kun je misschien wat specifieker zijn? Ben je er bij betrokken of niet?

avatar van cornelis

cornelis

Rustig aan kapp, is niet goed voor je hart dit.

Toen Morricone werd gecontracteerd lag deze film nog bij een andere producent. En dat is dus al even geleden en dus een andere 'ze'.

Een temp score gebruikt men zeker niet enkel als communicatiemiddel naar de componist, maar vooral ook voor de montage en voor screenings met producenten en testpubliek.

neo

Het monteert ook lekkerder als je muziek hebt waar je naar kan snijden. Het gebeurt echter ook andersom dat de componist iets schijft, waar naar de beelden worden geknipt. Producenten willen nu eenmaal ook vaak resultaat zien en niet een film zonder muziek.

Er is al temp onder bepaalde stukken geplakt, echter het wil niet helemaal datgene teweeg brengen wat men voor ogenhad. Vandaar dat ik die aanvullingen ga proberen erbij te zoeken, zodat het wel een goed geheel wordt. Volgende week hoor ik wel wat er in wat meer details nodig is.

En zoals ik al zei: als het goed uitkomt gaat hij echt wel componeren voor de film, maar met moeilijke agents en altijd veel projecten in de pijplijn...

cornelis schreef:

I'm perfectly calm Dude.

neo schreef:

Het monteert ook lekkerder als je muziek hebt waar je naar kan snijden.

Wat weet jij daar nou van?

Meer dan je denkt

cornelis schreef:

Rustig aan kapp, is niet goed voor je hart dit.

Volgens mij is Rechsteiner officieel nog steeds producer van de film. Ik vraag me dus af of er wel sprake was van een contract.

Wouter schreef:

Volgens mij is Rechsteiner officieel nog steeds producer van de film.

Klopt, dit staat op de officiële site:

Producent: Emjay Rechsteiner

Producent: Paul Voorthuysen

Co-producent: Michael Eckelt

Line Producer: Niko Post

Deze site is nog niet zo lang online, dus ik neem aan dat deze informatie klopt.

Wouter schreef:

Er is nooit gesproken over een contract alleen dat hij ''zou''. Een script inkijken en wat praten gaat niet meteen samen met een handtekening op een papiertje.

avatar van Wouter

Dan is een persbericht eruit gooien dat de man de score zal gaan doen nogal voorbarig.

neo

Is zowat gewoon geworden naar mijn idee. Er wordt dan ook veelal mee gegoocheld; ja, nee, ja, nee, toch een andere, ja, nee... Regisseur is nu echter het opgestuurde materiaal aan het doornemen. Benieuwd hoe een jos2 dat doet

Over welk opgestuurd materiaal heb je het? Van Morricone?

temp

neo

Op het moment schieten ze er trouwens weer extra scenes bij en de opening zelf moet ook nog gefilmd worden. Ik ben zeer benieuwd wat voor lengte dit uiteindelijk zal gaan krijgen.

avatar van cornelis

cornelis

Volgens mij gaat het om het inhalen van verregende draaidagen, neo. Daar gaat die film niet significant langer van worden.

neo

Dat stond er even losvan die laatste zin. Ik doel er mee op dat voor mijn gevoel de film niet laten we zeggen 120 minuten moet gaan duren. Echter nu de film steeds gekker begint te worden zou het geen probleem zijn. Komedies neigen nog weleens in te zakken en dan vooral die lange.

avatar van Wouter

Vreemd, inderdaad. Benieuwd trouwens of alle problemen zijn opgelost. Zag wat op het filmfestival en dat zag er aardig uit.

avatar van FisherKing

FisherKing

Zbigniew Preisner gaat nu het muziekstokje van Ennio Morricone overnemen.

Bron: NRC. 14-01-06.

Meer hierover zeer binnenkort

neo

Correctie wat betreft wat het NRC beweert. Preisner heeft het stokje allang overgenomen. De score is allang in Polen opgenomen met uiteraard een goed orkest. Op het moment wordt de geluidsmixage gedaan (voornamelijk in Zweden). Preisner's score wordt episch van klank met een romantisch karakter. Ik sta hierbij garant voor een meesterlijke emotionele bijdrage van ook een van de beste componisten die de wereld kent

trailer

(Quicktime)