• 9.370.274 stemmen

San Shao Ye De Jian (1977)

Actie / Drama | 91 minuten

Genre: Actie / Drama

Alternatieve titels: Death Duel / Duel to the Death / 三少爺的劍

Oorsprong: Hongkong

Geregisseerd door: Yuen Chor

Met onder meer: Tung-Shing Yee, Yun Ling en On-On Yu

Gesproken taal: Mandarijn

Plot San Shao Ye De Jian

Iedere honderd jaar wordt er een gevecht gehouden tussen de beste Japanse en de beste Chinese vechter, een titel die door onderlinge gevechten verkregen wordt. De beste Chinese vechter is het zat om iedere keer gehoor te geven aan de vele uitdagingen en besluit zijn dood in scene te zetten om zo aan de vele uitdagers te ontsnappen.

3rd Master Chi

One of the Yu Mien brothers

One of the Yu Mien brothers

avatar van goongumpa

goongumpa

Eerste oude wuxia-film die ik zie. Zwaardvechters aan draadjes die in kleurrijke studio-settings rondspringen en zweven, een melodramatisch en avontuurlijk plot dat snel voortbeweegt, een hele stortvloed aan verschillende personages (voor de nerds: er zijn cameo's van kungfu-legendes Ti Lung en Lo Lieh) en een bijzonder hoge bodycount. Tof!

Ik heb een hele hoop Chor Yuen-films aan een euro per stuk gekocht en kijk al uit naar de volgende.