• 9.370.299 stemmen

Be Here to Love Me: A Film about Townes Van Zandt (2004)

Documentaire | 99 minuten

Genre: Documentaire

Geregisseerd door: Margaret Brown

Met onder meer: Townes Van Zandt en Willie Nelson

Gesproken taal: Engels en Frans

Plot Be Here to Love Me: A Film about Townes Van Zandt

"What would you sacrifice to follow your dream?"

Documentaire over singer/songwriter Townes van Zandt die als idool geldt van menig beroemd muzikant, terwijl hij zelf elk commercieel succes vermeed. De film verhaalt over zijn jeugd waarin de introverte Van Zandt altijd met zijn vader, een oliemagnaat, mee moest reizen en de afschuwelijke periode toen hij shocktherapie moest ondergaan omdat hij uit een hoog gebouw was gesprongen. Verscheidene artiesten en kenners van zijn werk bespreken deze en meer hoogte en -dieptepunten uit zijn leven, in relatie tot zijn alom bejubelde songs.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Zichzelf (archiefmateriaal)

Zichzelf - Sister

Zichzelf - First Cousin

Zichzelf - High School Classmate

Zichzelf - Shattuck Classmate

Zichzelf - College Roommate

avatar van Jaepa

Jaepa

Aardig portret van deze songwriter die bij het grote publiek nauwelijks bekend is maar onder fijnproevers een grote reputatie heeft. Chronologisch wordt zijn levensverhaal verteld aan de hand van stukjes film en interviews met vrienden en familie zoals Steve Earle, Guy Clark en Van Zandt's ex-vrouwen en kinderen. Opmerkelijk om te zien in hoeverre Van Zandt zijn eigen succes heeft tegengewerkt, wat met name te wijten is aan zijn alcoholisme. Toch mist het, net als de meeste muziekdocu's overigens, net wat diepgang om het echt het kijken waard te maken. Nu is het leuk voor de echte liefhebber, maar anders ook niet.