• 9.372.317 stemmen

Genre: Drama / Komedie

Geregisseerd door: Chris Iovenko

Met onder meer: Julian Sands, Alex Sol en John Savage

Plot Easy Six

"Everyone has a lucky number."

Packard Schmidt is een leraar Engels met een stevige burn-out. Om zijn leven weer op te fleuren stort hij zich in de liefde, al pakt dit niet altijd even goed uit. De mislukkingen stapelen zich op, en dat begint een effect te krijgen op zijn privé- en professioneel leven, maar blijkt tevens ook een zeer goede leerschool te zijn.

Packard Schmidt

Sam Brunton

Frank Iverson

J.P. Stallman

Sally Iverson

Elvis (as James Belushi)

Dean Janet Vanderpool

Officer Donny

Weet niet wat er met deze film aan de hand is. Voor vandaag heb ik maandenlang gezocht naar een poster, maar verder dan enkele obscure Spaanse sites met 30x100 posters ben ik niet gekomen.

En nochthans, niet dat het een hoogstaande film is, maar 't is wel opvallend entertaining voor Amerikaans werk. Beetje droogstoppelhumor, mooie vrouw en wat komische personages zorgen voor een aardig wegkijkend filmpje. Niet dat het ergens ook maar enigszins apart wordt, daar is het ook de film niet voor, maar verder niet vervelend.

Net 3* dan maar. Toch vreemd dat er zo weinig aandacht voor deze film bestaat.

Print Screentje maar dan, want dit lijkt weer veer op zo'n opmerking die er vanavond na 01:00 weer afvliegt ?

Tussen mijn 3* onder andere: Blade Runner, The Big Lebowski, Christiane F., Fargo, Ghost Dog: The Way of the Samurai, Good Bye Lenin!, Sideways, Twelve Monkeys en Der Untergang.

avatar van davidov

davidov

zijn nogal wat grote namen waar je niet echt van onder de indruk bent

avatar van Hemdale

Hemdale

Ik vond de film niet echt geslaagt. Irritante hoofdpersonage en acteerwerk van niks, ook het acteerwerk van de andere acteurs wat aan de matige kant vond ik. De film is verder ook helemaal niks nieuws en lachwekkend maar bij twee korte momenten. Het enige wat ik wel erg fijn vond waren de wat erotisch getinte scenes en dat prachtige (naakte) lichaam van Katharine Towne

2* voor die paar pluspunten vind ik wel genoeg.

avatar van syno

syno

Lol, allemaal al gezien, en komt nu nog maar te huur in 2008 -.-

avatar van Dk2008

Dk2008

Ging best deze film. Het verhaal is misschien wat cliche maar de manier hoe het gebracht werd toch wel wat ongewoon. In ieder geval niet helemaal voorspelbaar. Luchtig filmpje, niet echt dramatisch, niet echt komisch. Het tempo had wel wat hoger gemogen.

Julian Sands speelt goed, ingetogen. Katherine Towne speelt ook redelijk. James Belushi in het begin niet, later een stuk beter. Alleen John Savage vond ik wel wat irritant maar komt de film ten goede. Kortom geen slechte film maar redelijk.

avatar van Zinema

Niet slecht, wel vreemd.

Easy Six is een onderhoudende maar ook een beetje vreemde film. Zo ontbreekt er op enkele ongepaste momenten muziek, hetgeen de invulling van sfeer volledig overlaat aan de fantasie van de kijker. Een vreemde constatering tijdens het aanschouwen, maar niet een onbekende of vervelende. Helaas werkt het niet altijd en overal.

Het verhaal omtrent een sullige en naïeve leraar die nogal close wordt met een ex-leerling, had best een tikje hilarisch gemogen. De juiste ingrediënten en personages zijn in ieder geval aanwezig. Zo ook de ietwat verdwaalde Belushi die, als sjacheraar in Vegas, de show steelt met een korte maar dolkomische monoloog over Elvis Presley.

Al met al net niet datgene wat het had kunnen zijn, ondanks dat de cast haar best doet en Towne een prachtige eye-catcher is. Daarvoor ontbreekt het iets te veel aan focus en wordt er te vaak en onevenwichtig geschommeld tussen de twee genres komedie en drama. Tevens wordt nergens de diepte opgezocht, ondanks enige heftige thematiek. Slecht wordt het gelukkig niet, een beetje vreemd dus wel.

Met dank aan Paradiso voor het recensie-exemplaar.

Redelijk.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Kijk lekker weg, een rustig, lichtkomisch drama. Gaat inderdaad nergens de diepte in. Erg knappe vrouw als een van de hoofdrolspelers. Niet al de goed geacteerd helaas.

avatar van Dk2008

Dk2008

Dk2008 schreef:

Zucht zucht, echt uit de tijd dat overal van die goedkope dvd's in de winkel kon kopen. Aardig om een keer te zien maar niet meer, een soort van easy lowbudget-filmpje meer niet. 2.0