• 9.377.064 stemmen

Painted Lady (1997)

Misdaad / Drama | 240 minuten / 196 minuten (dvd) (miniserie, 4 delen)

Genre: Misdaad / Drama

Speelduur: 240 minuten / 196 minuten (dvd) (miniserie, 4 delen)

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Julian Jarrold

Met onder meer: Helen Mirren en Iain Glen

Plot Painted Lady

"A murder reveals a violent secret from the past"

Maggie Sheridan is een blueszangeres op haar retour, die na een inzinking herstelt op het landgoed van Sir Charles Stafford. Maar haar rust is van korte duur als Charles wordt vermoord en de dader er vandoor gaat met een kostbaar schilderij. Maggie gelooft dat het schilderij de sleutel is tot de oplossing van de moordzaak.

Maggie Sheridan

Sebastian Stafford

Charles Stafford

Robert Tassi

Michael Longley

avatar van breedbeeld

breedbeeld

Tot een derde van de film dacht ik geweldig.

Mirren is top en Michael Maloney en Lesley Manville waren ook prima.Maar halver wege slaat het om. Leek wel of er ineens andere schrijvers en regiseur waren aangetrokken. Werd echt afzien, letterlijk en figuurlijk.

Enorme plotholes ook.

3.75 eerste helft, niet in het minst vanwege de prachtige stem van Jenny Darren ( degene die werkelijk zingt ) ook, 1.5 voor de rest geeft toch nog 2.5

avatar van gauke

gauke

Enigszins trage, maar aangename, ongekunstelde en intelligente Britse mysterie thriller, waarin voortdurend een sfeer van bedreiging hangt, met interessante personages en een behoorlijk goede cast. Ook de soundtrack is het vermelden waard.

Een must voor de fans van Helen Mirren.

avatar van frans123

frans123

Ik ben er aan bezig maar kom er niet door heen....het boeoeoeoeeoeoeoit niet.