• 9.373.533 stemmen

Geregisseerd door: Dwight H. Little

Met onder meer: Brandon Lee, Powers Boothe en Nick Mancuso

Releasedatum: 4 februari 1993

Plot Rapid Fire

"Unarmed and extremely dangerous!"

Twee jaar geleden zag Jake Lo zijn vader sterven onder een tank op het Plein van de Hemelse Vrede in Beijing. Bij de herdenking willen de rebellen van toen dan ook graag dat Jake het woord doet. De bijeenkomst wordt verstoord als Jake een man door het raam ziet vliegen, die net vermoord werd door een drugbaron. Omdat hij het gezicht van de dader heeft gezien, loopt hij nu zelf ook gevaar, maar gelukkig beheerst hij karatetechnieken.

avatar van SSeagal

SSeagal

jammer dat ie dood is, hij nog veel van dit soort coole films kunnen maken....

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Inderdaad een erg coole film dit. Het verhaal is niet zo bijzonder, maar qua actie kan Rapid Fire mee met de besten in zijn genre.

avatar van Flipman

Flipman

Ik ben geen fan van dit soort films, maar eigenlijk is ie best de moeite waard.

avatar van Flipman

Flipman

Ja, voor 'n actieFilm is ie gweoon best goed!

avatar van grat

grat

leuke film van brandon lee ik had er graag meer van hem gezien hij krijgt van mij een 5

avatar van DiDa

DiDa

Rapid Fire is één van de betere actiefilms uit de jaren '80, begin jaren '90. Mede door regisseur Dwight H. Little, die ook de Seagal flick Marked For Death maakte, en de moves van Brandon Lee.

Het verhaal van de film is zwak, zeer zwak. Dat is niet zo erg, wanneer de film de vaart erin houdt. En dat gebeurt maar bij vlagen in deze actiefilm. Deze film is namelijk alleen leuk wanneer er gevochten en geschoten wordt. Verder is de film absoluut niet spannend of meeslepend. De film is puur gemaakt voor de actie en om de karate-moves van Brandon Lee te tonen. En dat doel is goed bereikt.

Ik vind alleen (en misschien ben ik dan wel één van de weinigen) dat Brandon Lee niet overkomt als een actieheld. Tuurlijk kan hij goed vechten en weet hij hoe hij zich staande moet houden, maar de uitstraling voor een actieheld mist hij. Hij is gewoon te lief...

Kortom: een film die je puur moet gaan kijken als je van goede actie houdt, want de vertolkingen (buiten Powers Boothe en Nick Mancuso) en het verhaal zijn absoluut niet boeiend. Tussen de actiescenes kakt de film iedere keer weer in. Maar er zijn zoveel actiescenes dus..... Deze film krijgt van mij 2.5 ster

avatar van Q so lang

Q so lang

goede film van brandon lee egt een topper

avatar van djelle

djelle

DiDa schreef:

Ja, vind ik ook. Zijn uitstraling, gezicht, body... het is dat niet. Hij is te "gewoon" (te gelikt misschien?) om een goeie actiefiguur te zijn.

avatar van niethie

niethie

Prima actiefilmpje met een paar coole gevecht en actiescenes en af en toe wat humor. Lee (de zoon van) was geen goed acteur maar had zeker charisma en was altijd erg leuk in ditt soort filmpjes, hij had dan ook een prima genre acteur kunnen worden als hij niet zo vroeg aan zijn einde was gekomen. Verder was er weinig mis mee gewoon een standaard actiefilmpje die best lekker wegkeek, je moet er alleen wel voor in de stemming zijn natuurlijk.

avatar van teigetje37

teigetje37

Een topper in het aktie genre.

Een explosieve aktie film.

Steengoed en spat van het scherm.

Waardering: 4 1/2 sterren

avatar van Imperial Figure

Imperial Figure

brandon lee was grotendeels de actie geograaf in deze film en uiteraard is het niet zijn pa qua martial arts, maar oog voor martial arts en stunts in films had ie wel.

Jammer dat ie er niet meer is want het was een prima stuntman en dat liet ie helemaal op een vreemde manier in de crow zien.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

geweldige actiefilm!

deze kan ik blijven kijken, verveelt nooit!

finalman

toch vreemd dat er weinig gestemd wordt op deze film hier.

Is zeker een must voor een ware actie-liefhebber!

avatar van Lennert

Lennert

Misschien omdat hij nergens te vinden is? Ik zou hem dolgraag willen hebben omdat ik zeer onder de indruk van de regisseur ben en Lee in Showdown In Little Tokyo ook goed vond vechten, maar waar ik hem vandaan kan halen is me een raadsel.

finalman

alez, ik heb de dvd hier liggen

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

JA, deze heb ik gewoon besteld bij Bol.com. Toen der tijd samen met Drive, ook zeer goed.

avatar van Guines

Guines

Ik vond deze ook redelijk.

Vooral als klein kind vond ik 'm gaaf.

avatar van Lennert

Lennert

Na Showdown In Little Tokyo ben ik toch geinteresseerd in Brandon Lee geraakt, maar hoopte ik dat deze film hem toch wat beter neer zou zetten als actieheld. In SILT werd het in ieder geval duidelijk dat hij behoorlijk kon vechten, maar kwam hij toch net niet over als een echte actieheld: teveel een pretty boy en niet niet spectaculair genoeg qua variatie in de actiescenes. Dat een goed regisseur hier een hoop aan kan veranderen bewijst Dwight H. Little hier goed in ieder geval, want de actiescenes zijn beduidend dynamischer in beeld gebracht, waardoor Brandon voor mij toch toe kan treden in de reeks van badass actiehelden.

Het script was dan niet heel origineel, door de goed uitgewerkte dialogen en de sympathieke personages (Powers Boothe!) prikte ik hier snel doorheen. De film was vlot, bevatte een hoop actie en was op de juiste momenten lekker komisch, terwijl het geheel toch een serieuze ondertoon bleef houden. Persoonlijk vind ik Brandon op het scherm in dit soort films zelfs beter overkomen dan zijn eveneens wijlen vader. Spijtig dat hij nu dood is, ik had graag meerdere films in dit straatje met hem gezien.

avatar van Flipz0r

Flipz0r

Goede film van brandon lee.. had er ng wel meer van dit willen zien

avatar van Ramon K

Ramon K

Poeh! Ik zag deze film en SILT onlangs weer, maar ik vind juist dat Brandon Lee absoluut geen screenpresence heeft.

avatar van Zinema

Standaard actieflick.

Hoe goed Brandon Lee ook een robbertje kan vechten, zo spectaculair als bij zijn vader wordt het nergens. Ook niet in deze dertien in een dozijn actiefilm.

Het kan er allemaal mee door dankzij de schmierende Mancuso, maar echt sterk wordt het niet. Het plot rondom een held tegen wil en dank die getuige is van een belangrijke gebeurtenis, is oud en vaak veel beter gedaan. Ook binnen het genre.

Doorsnee.

Manusco?

avatar van Zinema

Dyslexie. Aangepast.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Niet zoveel aan.

Badguys, FBI, een held en een vriendin. We kennen het allemaal wel en wat ze ook uit de kast halen met alle auto's, geweren en vechtkunsten, we hebben het al eens vaker gezien.

Acteerprestaties lagen vrij laag. Het klopte allemaal wel... maar er was geen greintje symphatie te bekennen bij de hoofdrolspelers. Het waren saaie dialogen zonder pepers en ik vond Brandon Lee ook maar een nietszeggend figuur.

Op het einde moeten er natuurlijk nog wat Chinezen af worden gemaakt. Jake maakte een move met een kapstok en dat was wel aardig, maar verder sneuvelen ze gewoon te makkelijk. De man met het sikje bied nog enige weerstand maar het draait uiteindelijk toch om Tau, dus je weet dat ook díe gozer vroeg of laat het loodje gaat leggen. De battle op de treinrails stelde niet zoveel voor... Jake kan nog nèt zo'n metalen stang pakken en dan bereiken we de finish.

Die jazzy muziek had wat minder gekund.

Eindshot van de ziekenwagen en dan naar boven toe over de stad, die zag je ook al aankomen.

Te standaard.

avatar van indo88

indo88

erg matige film.. te cliché... erg slechte vechtscene's, hoorna het geluid die erbij worden gegeven. jammer...

avatar van RuudC

RuudC

Slechte vechtscenes? Je kan goed zien dat Brandon Lee een bovengemiddeld martial artstalent had en daardoor (ook doordat het goed geschoten en gechoreografeerd is) is het al veel leuker om te zien dan wat tegenwoordig vaak voor actie moet doorgaan. Dat Brandon niet zo goed is als zijn vader is jammer, maar absoluut geen ramp.

Rapid Fire draait voor mij grotendeels om de actie. Brandon Lee is een prettig acteur. Dat liet hij ook al zien in The Crow en Showdown in Little Tokyo. Rapid Fire is een actieflick die verhaaltechnisch te weinig te bieden heeft, maar op een bepaalde manier wel prettig aandoet. Het is alleen dat het plot dertien-in-een-dozijn is. Bovendien kon me dat gedoe rondom de demonstraties op het plein van de hemelse vrede weinig boeien.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

bioscoopzaal schreef:

Niks aan toe te voegen.

avatar van Phantasm

Phantasm

Prima aktiefilm die lekker wegkijkt.

avatar van Tarkus

Tarkus

Redelijk goede actiefilm.

leuk Powers Boothe nog eens bezig te zien.

En natuurlijk ook de betreurde Brandon Lee, zoon van Bruce.

Deze film was me niet zo bekend van Lee, maar toch eens leuk om te bekijken.

avatar van gauke

gauke

Een vrij brute martial arts actiefilm met een verhaal dat niet origineel en niet bijzonder was (het zat vol onbenulligheden); bovendien was het net een gatenkaas. De dialogen waren clichématig. Brandon Lee stak met kop en schouders boven een verder middelmatig spelende cast uit.