The James Bond Story (1999)
Genre: Documentaire
Geregisseerd door: Chris Hunt
Met onder meer: Sean Connery, Roger Moore en Pierce Brosnan
7,0 (525)
Plot The James Bond Story
James Bond is de hoofdfiguur uit de verhalen van de Engelse schrijver Ian Fleming. James Bond is spion in dienst van Hare Majesteit, de koningin van Groot-Brittannië. Hij staat bekend onder zijn nummer 007 en heeft een license to kill - een vergunning om te doden. De avonturen die Ian Fleming schreef, verschenen eerst als boek, later zijn ze ook verfilmd. De films kenmerken zich door geavanceerde technische trucs in James' arsenaal, en door het uiterlijk schoon van James' tegenspeelsters.
speedy23
Zeer goeie documentaire. Ik heb deze nog gekocht op VHS, met een CD met al de titelsongs erbij.
speedy23
Inderdaad, de video én de cd in één doos. Ik heb beiden nog steeds liggen, maar de doos die is al enkele jaren foetsie.
samsco banana
heel mooi en best wel hard
super intergalactick
klein beetje gekkachtig maar toch goed
ik geef het een 4,5
thunderball
Was dit een officiele uitgave met dus ook een cd met de originele songs, ik heb namenlijk wel eens zo'n doos met video en cd gekocht en die was echt flut (cd met nagespeelde nr's en een docu waar ze de halve Casino Royale TV film in hadden gebruikt). Had wel een andere hoes als deze hier boven.
jack-sparrow
over wat gaat dit ?
is dit een documentaire over de bond-films of zo ?
ik heb hem nog niet gezien.
Hi-Tek
lol
Niet bepaald een snuggere opmerking nee.
Fikret8
Nee deze docu gaat over Donald Duck.
Die zou bij mij hoger scoren dan deze.
Flippher
Alleen bondfilms met Roger Moore zijn voor mij oké ! De rest vind ik troep ! Maar goed, dat is mijn mening...
Silvio Dante
Is dit niet de docu dat in een ver verleden eens vertoond werd op één, of heb ik het mis?
movie acteurs
Leuke documentaire over James Bond. Vind documentaires over films altijd wel geinig. 3,0 voor een boeiende en leuke documentaire.
Als James Bond fan heb ik deze docu ook maar eens gekeken. Het duurt allemaal niet zo lang, maar ze behandelen wel een hoop onderwerpen. Bond zijn eigenschappen, karakter en gedrag wordt besproken, maar ook de veranderingen die Bond onderging per nieuwe acteur. Ook fijn dat ze allemaal (behalve Craig, aangezien de docu 13 jaar oud is) aan het woord komen, inclusief George Lazenby. Volgens mij zegt hij bijna nooit wat over zijn verleden als 007, of ik moet het niet meegekregen hebben. Puur als docu had het van mij wel uitgebreider mogen. Ik had meer producers aan het woord willen zien en iemand als Judi Dench had ook wel haar zegje mogen doen. Maar goed, je kan niet alles hebben. Zeker interessant om te kijken als je je interesseert in de wereld van Bond.
De docu staat volledig op YouTube om te bekijken.
YouTube - The James Bond Story Part 1 of 7
YouTube - The James Bond Story Part 2 of 7
YouTube - The James Bond Story Part 3 of 7
YouTube - The James Bond Story Part 4 of 7
YouTube - The James Bond Story Part 5 of 7
De documentaire geeft een kort en vlot overzicht van de James Bond reeks. Als Bondfan is dit zeker de moeite en ik ben ook blij dat hier alle Bondacteurs aan bod komen. In de meeste documentaires gaan de makers gewoon zelf aan de slag met beeldmateriaal om er hun eigen visie over te geven, hier laten ze zelf cast en crew aan het woord.
Toch overstijgt het nergens de interessante documentaire en hoop ik bij een volgend overzicht een veel vlottere en goed uitgekiende montage te zien die je zelfs als fan nog meer doet verlangen naar de reeks. We zijn ondertussen al enkele films verder, en met de verjaardag van de Bondreeks zal die er denkelijk wel ooit eens komen.
de grunt
Omdat Cary Grant en James Mason beiden niet gelijk wilde tekenen voor 3 films met Terrence Young is Sean Connery het geworden.
Dr No , FRWL en Goldfinger zónder Connery, dat kun je je toch niet voorstellen
Zonder Sean Connery was 007 nooit zo'n gróte geworden..
Movsin
Veel James Bond-films heb ik niet gezien, zeker die van de laatste jaren niet.
Het overlijden van Sean Connery bracht me er toe toch iets meer te vernemen over die filmheld die al zoveel jaren stand houdt in de cinemawereld en alhoewel deze "The James Bond Story" toch al meer dan 20 jaar oud is en dus zeker niet volledig wat het overzicht betreft, toch is er aan de verwachtingen voldaan.
De film wordt gevuld met een flink aantal actie- en gestoei met vrouwelijk schoon scenes - toch het voornaamste handelsmerk van de films - , omschrijft het personage van Bond op vele aspecten en wijst op de verschillen in het invullen van de rol tussen een vijftal acteurs, wijst op het filmisch knap uitspelen van technologische snufjes en bevat ook heel wat getuigenissen en meningen.
Misschien pik er wel nog eentje mee, liefst dan van Sean of Roger, met veel Britse flair.

Oscars 2026: alle nominaties van de Academy Awards op een rij

'The Night Agent' keert snel terug: Netflix onthult trailer van derde seizoen