• 9.373.940 stemmen

Geregisseerd door: Lewis Milestone

Met onder meer: Dirk Bogarde, Denholm Elliott en Akim Tamiroff

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot They Who Dare

Een kleine groep Britse commando's verblijft met enkele patriotten tijdens de oorlog op een eiland in Griekenland. Ze zitten op het eiland om twee vliegvelden te beschermen tegen het leger van Egypte. Ieder moment van de dag kunnen ze worden aangevallen. Iedereen moet dus alert zijn maar of dat ook gebeurt...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Lieutenant Graham

Captain George Two

Sergeant Evans

avatar van Gerlof78

Gerlof78

Ben ik de 1ste die een stukje schrijft over deze film Ik dacht bij het zien van een trailer van deze film dat het een film was in het idee van The Guns Of Navarone en Tobruk. Maar dat was niet het geval dus, de film verloopt erg traag en pas tegen het einde komt er wat vaart in erg jammer maar helaas. De cast met oa Dirk Bogarde en Denholm Elliott (Marcus Brody in de Indiana Jones films) spelen wel goed maar er had meer pit dus in gemogen. En de versie die wij hebben gezien was niet van de beste kwaliteit maar ja bijna 70 jaar oud dus wat kan je er van verwachten.

avatar van knoflikari

knoflikari

Tweede Wereldoorlogactiefilm die met weinig budget gemaakt is. De kleuren doen zeer aan je ogen en daarmee is de film dan ook dringend toe aan een digitale upgrade.

Het verhaal is flinterdun; een groep geallieerden moet met Griekse hulp twee eilandjes met vliegvelden beschermen tegen het oprukkende Egyptische leger.

Verwacht geen actie en spanning a la Guns of Navarone.