• 9.371.613 stemmen

Sick: The Life & Death of Bob Flanagan, Supermasochist (1997)

Documentaire / Biografie | 90 minuten

Genre: Documentaire / Biografie

Geregisseerd door: Kirby Dick

Met onder meer: Bob Flanagan, Kathe Burkhart en Kirby Dick

Plot Sick: The Life & Death of Bob Flanagan, Supermasochist

Documentaire over de schrijver en optredend artiest Bob Flanagan, die op 43-jarige leeftijd stierf aan taaislijmziekte. Hij wijdde zijn leven aan het pijnigen van zichzelf. Het sadomasochisme was zo bepalend voor zijn leven dat hij zelf optredens gaf waarin hij zichzelf pijnigde of door anderen liet pijnigen.

avatar van Mega-Video

Mega-Video

Jammer dat niemand hier iets over te melden heeft. Elke filmkenner/arthousefan moet dit kunstwerk gezien hebben. Docu met een enorme diepzwarte mix van zelfspot, dood, leven, liefde, pijn en een ongelofelijke hang en lust naar het leven. Tot de laatste minuut boeiend, aangrijpend en verdrietig.

Dit is wat de film met mij deed toen ik hem zag in '97. Zou best nog eens willen kijken om te zien of het me net zo aangrijpt als toen. Ben de film nooit meer ergens tegengekomen.

R.I.P. Bob

avatar van ZAP!

ZAP!

Mega-Video schreef:
Jammer dat niemand hier iets over te melden heeft.
Nou, okay. Ik wilde eerst een oude(re) review van mij van Imdb vertalen, maar dat leek me niet helemaal fair - al een tijdje geleden dat ik 'm zag.

Een indrukwekkende docu is dit zeker. Echt ongelooflijk dat iemand zo door het leven wil, maar zijn toewijding spreekt boekdelen en het is toch een fascinerend inkijkje. Zijn openhartigheid raakte bij mij zeer. De sterfscène is aan de ene kant gruwelijk, anderzijds ontzettend sterk.

Wat mij betreft een must-see, niet alleen film of arthouse adepten.