• 9.378.158 stemmen

Geregisseerd door: Yasuo Inoue

Met onder meer: Shido Nakamura, Shun Oguri en Hirofumi Arai

Gesproken taal: Japans

Plot Rinjin 13-go

Zoals zo veel ellende in het leven, begint het met pesterij op school. Juzo wordt getreiterd door klasgenoot Akai, hetgeen op een dag gruwelijk uit de hand loopt. Tien jaar later is Akai zijn slachtoffer al lang vergeten, maar dan verschijnt het alter ego van Juzo, No. 13, ten tonele: een explosieve krachtpatser die zijn zinnen heeft gezet op gewelddadige wraak....

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Linn

Linn

Whoa sugoii ne!!

Super filmpje goede duistere sfeer. En de scenes tussen Juzo en zijn alter ego in het huisje waren subliem! Lekkere wraakfilm gemaakt op de manier waar ik zo van hou.

(jammer van mijn slechte subs maar toch nog goed kunnen volgen met het karige Japans dat ik ken) Goed acteerwerk en verveeld geen moment!

Heb genoten 4,5*

avatar van kinjutsu

kinjutsu

Erg verfrissend filmpje.

Had hem al een tijdje op m'n to-see lijst staan, en nu ik hierboven las dat er weer eens een remake van gemaakt werd, werd het maar eens tijd om hem te bekijken.

Onderhond schreef:
met name alle scenes in dat hutje (met als hoogtepunt dat naakt dansje)

PeterNL schreef:
(vooral de scenes in het "hutje" waren subliem).

Linn schreef:
En de scenes tussen Juzo en zijn alter ego in het huisje waren subliem!

Nou goed, te beginnen met het hutje. Het hutje was natuurlijk een metafoor voor Juzo's bovenkamer, leuk gevonden. Leuk als Juzo op een gegeven moment door zijn alter ego uit het hutje wordt gewerkt. Iets wat in de rest van de film goed te merken is, aangezien Juzo daarna de controle over zijn alter ego verliest, en deze op allerlei momenten ineens opduikt, wat voor de nodige schrikeffecten zorgt. Met name dat de alter ego even zijn tong over de onder buurvrouw haalt. Voor de rest vond ik het "hutje" niet zo heel spectaculair.

De showdown in de basisschool op het einde vond ik wel top. En het zelfde geldt voor het korte stukje animatie ergens midden in de film. Al met al een lekker duistere, goed uitgewerkte en originele wraak-film.

Jammer dat Yasuo zo lang op z'n 2e laat wachten! 4*

Fijn weerzien.

En daar zit Shido Nakamura zeker voor iets tussen. Wat een geweldige rol zet hij hier toch neer. Heerlijke vent die deze film verheft tot een klein meesterwerkje.

Al moet gezegd dat ook Inoue zelf veel moois laat zien, zeker wanneer de genre elementen komen bovendrijven. Het dramatische deel is misschien net wat te gewoontjes om te kunnen overtuigen, zowel visueel als qua soundtrack laat hij het daar een beetje schieten.

Maar wanneer de revenge scenes of de momenten in hun hutje zich aandienen is het wél plots volop genieten. Het contrast is net wat te groot tussen beide kanten van de film, maar overall weet deze Neighbor No 13 makkelijk te overtuigen.

Blijft een cool en apart filmpje, dit, dat maar weinig van z'n pluimen verloren heeft.

4.0* en een uitgebreide review