• 9.113.579 stemmen

The Spirit of Christmas (2015)

Romantiek / Mystery | 91 minuten

Genre: Romantiek / Mystery

Geregisseerd door: David Jackson

Met onder meer: Jen Lilley, Thomas Beaudoin en Bates Wilder

Plot The Spirit of Christmas

"This holiday could be the start of a new beginning."

Advocate Kate ontfermt zich over de verkoop van een oude herberg waarvan de eigenaar is overleden. Ze krijgt de herberg echter niet verkocht aangezien de geest van de in 1920 overleden Daniel er nog steeds huist. Om de geest weg te krijgen moet Kate hem helpen de zaak van zijn moord op te lossen.

avatar van GFM

GFM

Ik geef het toe. Ik heb een zwak voor kerstfilms. Kan me niet sentimenteel. Klef. En cheesy genoeg zijn. Deze tijd van het jaar kijk ik er dan ook steevast een aantal.

Op Netflix maken ze het niet makkelijk. Staat heeeeel veel slecht kerstmateriaal klaar. Het plot lezen deed me al achter de oren krabben. Maar omdat imdb een 6.7 gaf toch maar een kijkbeurt gegeven.

WAT. EEN. BAGGER.

Geen kerstgevoel, traag, bizar plot, saai... Kijk. Normaal gezien zijn slechte films ook leuk. Dan is het heerlijk je te ergeren en lach je om dingen die slecht zijn. Deze film is zo slecht. Dat het niet eens meer leuk is. Ik ben blijven kijken omdat die 6.7 er toch nog ergens uit moest komen... helaas. verloren tijd. Bespaar je dus deze 91 minuten. Graag gedaan.

avatar van Mr. Chiel

Mr. Chiel

0 kerstsfeer, slecht geacteerd en het zag er bijzonder goedkoop uit. Binnen een half uur afgezet.

avatar van Miszmi

Miszmi

Na zo'n beetje iedere kerstfilm op Netflix te hebben gehad, was deze troep nog over. Voorbereid op het ergste, dan kan het alleen maar meevallen. Je voorbereiden op het ergste is bij deze film helaas niet genoeg, het is nog veel erger.

Het verhaal op zich is al vrij slecht natuurlijk, daarom heb ik deze ook bewaard totdat ik een gebrek kreeg aan wat beters. Eigenlijk beschrijft bovenstaande reactie de hele film, op het feit na dat ik hem wel degelijk heb afgekeken. Was overigens nergens voor nodig, na een halfuur weet je ook voldoende en hoef je eigenlijk niet meer verder te kijken. Het enige nieuwe wat dan nog komt is de gehele uitkomst, maar ook dat was totaal oninteressant. Dan vervolgens dat einde, dat was al helemaal bizar! Ik begrijp ook serieus niet wat er precies is gebeurd... Ik wilde eigenlijk nog enigszins mild zijn en 1* geven, maar ik weet niet waar ik die vandaan moet toveren. 0.5* dus.

Een gewaarschuwd mens telt voor twee, ik vertikte het om naar GFM te luisteren, ik ben de moeilijkste namelijk niet als het om dit soort films gaat, maar ik sluit me bij hem aan: bespaar je de 91 minuten, iedere andere kerstfilm die ik op Netflix heb gekeken is beter dan deze meuk.

avatar van Gish

Gish

Arie Boomsma was weer indrukwekkend

Aahh toch wel een leuke wegkijkerT deze spirit

Heerlijke kerst film!!

avatar van Bubblez

Bubblez

• 1944 berichten

Ik vond de film niet zo erg als hier door anderen beschreven, er is wel wat kerstsfeer en het verhaal is bovengemiddeld aan een willekeurige Hallmark. De acteurs zijn zeker niet (allemaal) slecht. De film was echter veel beter afgesloten geweest als Daniel zijn Lilly terug had gehad en Kate weggaat met de boodschap dat ze toch verliefd kon worden. Misschien wel op een achter achter achter kleinzoon van Daniel die de Inn kocht. Maar goed ik ben geen scenarioschrijver...