• 9.372.347 stemmen

Oorsprong: Indonesië / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Sam Firstenberg

Met onder meer: David Bradley, Frank Zagarino en Jennifer Campbell

Plot Blood Warriors

Wes Healy, ex-marinier, gaat op reis om zijn ouwe gabber Keith Stone op te zoeken. Bij zijn aankomst wordt hij echter begroet door Karen, de zuster van Keith, die hem meeneemt naar Keith's begrafenis. Ook aanwezig op de uitvaart: Jurgen, zakenrelatie van Keith, die woedend op Keith's graf spuwt, omdat deze hem voor miljoenen dollars bedrogen heeft. Karen zoekt steun bij Wes, die belooft haar met zich mee te nemen. Maar ze hebben geen rekening gehouden met Jurgen: zijn mannen vallen Karen aan en kidnappen haar. Wes probeert haar te bevrijden maar stelt vast dat een groep in het zwart geklede commando's hem voor is.

avatar van djelle

djelle

Prutserig doch onderhoudend actiefilmpje waarin David Bradley, één van mijn vroegere straight-to-video helden, het opneemt tegen Frank Zagarino. Vuurwerk levert het duel niet op, daarvoor wordt het gegeven te slapjes uitgewerkt en mist Zagarino het nodige charisma en enthousiame. Het is 'een Firstenberg'; dat wil zeggen voldoende actie, maar dan wel van erg gebrekkige kwaliteit. Gelukkig vangen de leuke settings het een en ander op (mooie villa's zijn altijd wel een leuk decor voor dit soort filmpjes) en wil het weleens onbedoeld grappig zijn (zoals Bradley die een liedje zingt, en nu en dan met een belachelijk cowboyhoedje rondloopt).

De gemiddelde cinefiel zal niet veel hebben aan deze film, maar 'die hard -actiejunkies' kunnen dit wel nog slikken. Hersens heb je in elk geval niet nodig, enkel uw oerinstincten en een flinke dosis relativatievermogen.

avatar van DragQueen

DragQueen

Redelijk actiefilmpje, met een prima rol van David Bradley, die ik vroeger graag zag opdraven in deze stroming films. Het verhaaltje heeft verder niet veel om het lijf, maar de geboden actie is wel entertainend. 2,5 Ster.