• 9.374.429 stemmen

Oorsprong: Nieuw-Zeeland

Geregisseerd door: Jason Stutter

Met onder meer: Sam Manu, Jemaine Clement en Linda Tseng

Plot Tongan Ninja

De jonge Sione stort samen met zijn kameraad Marvin en zijn vader neer op het kleine eiland Tonga. Op hun tocht op het eiland gebeurt er voor Sione echter een catastrofe. Zijn vader overlijdt, vermoord door eigenzinnige piranha's. Ettelijke jaren later is Sione omgedoopt tot Tongan Ninja, terwijl zijn ex-makker Marvin zichzelf Action Fighter noemt. Ze bevinden zich nog steeds op het eiland, alwaar ze opgeleid zijn in rijke gevechtskunsten. Tongan Ninja wordt eropuit gestuurd naar Nieuw-Zeeland om Miss Lee en haar restaurant te beschermen tegen een opdringerig wordend syndicaat. De aanvoerder daarvan is Mr Big, die niet opgezet is met de komst van Tongan Ninja. Mr Big stuurt verschillende krijgers op de ninja af, zodat onze held af te rekenen krijgt met onder andere Knife Man en Gun Man. Wanneer plots Action Fighter ten tonele verschijnt, kan een gevecht niet uitblijven.

Action Fighter (Marvin)

Tongan Ninja (Sione Finau)

Asian Sidekick

Herman the Henchman

Graham (stemrol)

Bank Manager

avatar van Zinema

Synopses.

En waarom je ze nooit moet lezen..

Deze hele film staat hier namelijk van A-Z beschreven. Is het verhaal dan zo dun als die paar regels? Het antwoord is ja. Niet dat dit wat uitmaakt overigens. Het verhaal doet er namelijk niet toe bij deze bizarrre film.

E.e.a. laat zich het best omschrijven als een ode aan pulp. Martial-arts-pulp welteverstaan. Nare dubs, idiote acteerprestaties en belachelijke gevechten, het zit er allemaal in. Evenals belachelijke CGI en blue-screens.

Maar het is zó over de top allemaal dat het leuk wordt. En daarom is de missie van de makers geslaagd. Want de film neemt zichzelf gelukkig nergens serieus.

Er worden musical uitstapjes gemaakt en 'The Way Of The Dragon' lijkt een rode draad te zijn. Verschrikkelijk en expres fout, maar ik kon het allemaal wel waarderen.

Zeer goed.