• 9.372.056 stemmen

Hans Christian Andersen: My Life as a Fairy Tale (2003)

Familie | 176 minuten

Genre: Familie

Geregisseerd door: Philip Saville

Met onder meer: Lynda Bellingham, Patrick Barlow, Edward Atterton

Plot Hans Christian Andersen: My Life as a Fairy Tale

Als enig kind in een arm Deens gezin trekt Hans zich terug in zijn eigen fantasiewereld. Zijn met de hand gesneden poppetjes, zijn vaders verhalen voor het slapen gaan en zijn eigen aanleg voor fantastische verhalen geven hem de gelegenheid te ontsnappen aan de realiteit.

avatar van pink_roosje

pink_roosje

Mooie film waarin het leven van Andersen naar voren komt, Verschillende van zijn sprookjes komen naar voren en je komt er achter dat hij bijvoorbeeld een tijdje bij dickens heeft gewoond. Hij was een grote fantast. en daarom vast ook een goede sprookjes schrijver. 3*

avatar van BASWAS

BASWAS

Aardige film over de sprookjesschrijver Hans Christian Andersen, die in zijn tijd een apart figuur moet zijn geweest. Het gegeven van deze zeer onhandige romanticus, met op zijn eigen wijze toch een heel scherp inzicht in mensen, is niet onaardig uitgewerkt. Wel of niet echt gebeurde feiten uit het leven van Andersen worden gekoppeld aan sommige van zijn prachtige sprookjes. Werkelijkheid en fantasie lopen in de film op een zeer amusante manier door elkaar.

avatar van .Saar.

.Saar.

Ik heb deze 'film' als een serie gezien. En het was echt een prachtige serie Heel mooi verhaal en alles is leuk in elkaar gezet. De kostuums, omgeving enz. waren ook heel mooi. Alles bij elkaar voor mij 5 sterren waard omdat ik het al best lang geleden gezien heb en het me nog steeds boeit.

avatar van .Saar.

.Saar.

Ik snap trouwens niet waarom Keiran Bew niet tussen het rijtje staat van acteurs in deze film: hij had nog wel de hoofdrol

avatar van radboud

radboud

Een uitmuntende film, helemaal in de geest van Andersen. En of je nu wel of niet van dit soort films houdt, objectief moet je toch zeggen dat de fantasie van Andersen goed in beeld is gebracht. Voor mij dus een dikke 5.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Degelijke film.

Het leven van Andersen komt goed naar voren in deze film. Ook komen zijn verschillende verhaaltjes/sprookjes er in voor. De kostuums zagen er ook degelijk en chique uit. Prima film dus een 3,5.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Ik vond het in deze film-miniserie vooral knap gedaan dat de personen die Andersen in zijn leven ontmoette vaak hoofdpersonages werden in zijn sprookjes. Het waren vooral de gebeurtenissen die hij meemaakte waaruit dan een sprookje uit voortkwam nog het meest interessante, naast de verfilmde sprookjesfragmenten zelf natuurlijk. De romance met die zangeres vond ik helemaal niet boeiend. Jammer toch dat het zo moest eindigen voor de vrouw die echt van hem hield en dat toen hij het door had, was het te laat.