• 9.372.317 stemmen

Genre: Animatie / Actie

Geregisseerd door: Jay Oliva

Met onder meer: Jason O'Mara, Yvonne Strahovski en Sean Maher

Plot Batman: Bad Blood

"Justice runs in the family"

Wanneer Batman op mysterieuze wijze verdwijnt en enkele machtige schurken opduiken in Gotham City, slaan Nightwing en Robin de handen ineen. De twee bestrijden de misdaad en gaan tegelijk op zoek naar hun vermiste leider. Gelukkig staan ze er niet alleen voor: collega-superhelden Batwoman en Batwing schieten hen te hulp. De nieuwe ‘Bat-familie’ vindt aanwijzingen dat Batman aan de kant van de slechteriken vecht. Samen zullen ze Gotham tegen die grote bedreiging moeten beschermen.

Batman / Bruce Wayne (stemrol)

Batwing / Luke Fox (stemrol)

Lucius Fox (stemrol)

Robin / Damian Wayne (stemrol)

Talia al Ghul (stemrol)

Alfred Pennyworth (stemrol)

Nightwing / Dick Grayson (stemrol)

Batwoman / Kathy Kane (stemrol)

Heretic (stemrol)

Renee Montoya (stemrol)

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

''DC COMICS: I am loving it.''

Deze animated-junkie heeft er wederom ontzettend veel zin in!!!

avatar van tattoobob

tattoobob

Lekkere donkere poster

avatar van Rhapsody

Rhapsody

Bad Girl vindt schoon miekes ook lekker, Ze heeft goede smaak!

avatar van Starscream

Starscream

Prima animatie film van Batman.. Met een lekker batman sfeertje.

avatar van Kondoro

Kondoro

Batman: Bad Blood

Eigenlijk stond bij mij vanmiddag Batman: The Killing Joke (2016) op het programma. En ik me maar afvragen: "Waar blijft de Joker nou", en toen de film na zijn extreem korte duur afgelopen was en hij nog niet tevoorschijn kwam vond ik dat heel sterk. Kijkend op de tafel zie ik het hoesje van Batman: Bad Blood liggen, wat een sukkel! Maar, dan hebben we deze ook weer van de stapel af gehaald!

Batman: bad blood viel tegen, hoewel er toch een gang van actie in voorkwam kon de film de aandacht je niet echt goed vast houden. Ik heb nu de toewijding wel gehad van de Batman familie want ik zat vaak met open mond te kijken want ik ken er maar twee: Robin en batman zelf! Toch is de actie prima en het verhaal redelijk. De schietende non-ninja's vond ik het gaafst!.

Al om al, mooi om de middag mee verder te helpen aangezien hij maar een kleine 1 uur en twaalf minuten duurt maar, echt speciaal word hij niet. Ik wil me zelf wel aansporen vaker Animatie's te kijken want ik kan merken dat er toch wel iets in mij schuilt dat het leuk vind, al was dit geen goeie versie er zijn uiteraard betere en ook genoeg, wat minder Hollywood wat meer animatie! Klinkt ook wel fijn !

avatar van Metalfist

Metalfist

That would make them Nunja's

Afgelopen Black Friday weekend heb ik me eens gewaagd aan een Batman box met daarin The Killing Joke en deze Bad Blood. De box kocht ik vooral vanwege de eerste titel, maar aangezien ik altijd wel te vinden ben voor een superheldenanimatiefilm (wat zou de scrabble waarde van dat woord zijn?) was ik hier ook wel benieuwd naar. Heb de comics waar dit op gebaseerd is (Batman: Battle for the Cowl en Batman: Incorporated) nooit gelezen dus zonder enige voorkennis aan begonnen.

Al blijft het Batman natuurlijk en is het ondertussen een personage dat zo vaak is verschenen in zowel animatie als echte films, dat het me erg moeilijk lijkt om hier echt blanco in te stappen. Dat is misschien dan ook de reden dat regisseur Jay Oliva weinig moeite doet om de personages te introduceren. Deze Bad Blood is dan ook een film geworden waar je naar moet kijken wil je wat meer over de verschillende Bat-gerelateerde personages wilt leren aangezien zowat iedereen die maar iets met de vleermuis te maken heeft tevoorschijn komt. Het is meteen ook het debuut van Batwing buiten de comics en naar het einde toe krijgen we zelfs nog even Batgirl te zien. Interessant in ieder geval en het is dan ook beetje jammer dat het plot rond The Heretic en Talia al Ghul nooit echt goed op gang komt. Zeker de manier waarop die eerste uit de film wordt geschreven is wel erg pover gedaan. Vond het nochtans wel een interessant personage, zo'n volwassen Damian Wayne.

Verschil met The Killing Joke is niet zo enorm groot qua animatie, maar er wel één groot aspect dat anders is: deze film is niet R-Rated. Dat heeft als resultaat dat er weinig tot geen bloed is te zien en dat zorgt er toch ook voor dat het ietwat grimmige sfeertje niet zo goed tot zijn recht komt. Zeker de dood van Jervis Tetch, wiens hoofd ontploft, mist hierdoor zijn effect. De voice-cast is wel degelijk trouwens. Even wennen dat het weer geen Kevin Conroy is als Batman, maar Jason O'Mara doet het nog wel goed. Verder nog een paar persoonlijke favorieten (Yvonne Strahovski! Sean Maher! Morena Baccarin!) die ik altijd wel graag hoor.

Vermakelijk weliswaar maar er zijn toch betere films in het genre te vinden. Jay Oliva begint zich meer en meer te profileren als regisseur van comic animated features, maar verder dan een 3.5* komt hij toch nooit. Bad Blood geraakt daar zelfs niet aan, maar is nog altijd beter dan hetgeen hij van The Invincible Iron Man maakte.