• 9.370.360 stemmen

Geregisseerd door: Yôichi Sai

Met onder meer: Takeshi Kitano, Kyoka Suzuki en Hirofumi Arai

Gesproken taal: Japans

Plot Chi to Hone

Het verhaal over Shunpei, een agressieve man, die werkzaam is bij een groot visbedrijf in Osaka. Na zijn werktijd voedt hij zijn agressieve buien nog eens met alcohol en houdt zich bovendien bezig met het verschaffen van woekerleningen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Joon-pyong Kim

San-myung Jang

Yoshio Motoyama

avatar van pascal83

pascal83

Officiële site (met voor de geïnteresseerden een registratie van een persconferentie): http://www.chitohone.jp

Fan page met enkele stills: http://www.kitanotakeshi.com/l...

Zeer interessant. Sai heeft ook Doing Time geregisseerd zie ik net. Een uiterst boeiende film. Eentje om naar uit te kijken.

Erg fikse tegenvaller vond ik dit.

Lijkt de poster erg mooi, en klinken Sai en Kitano mooi in de oren, tijdens de film blijft er weinig van over. In plaats van een of ander subtiel drama krijgen we een lawaaierige hoop onprettigheden.

Het eerste uur valt nog best mee. Ziet er allemaal nogal doorsnee uit, de muziek is aardig maar beproefd, maar vooral een nogal ruwe en realistische vorm van geweld zorgen voor een wrange sfeer. Jammer genoeg is dit geen uppercut (daarvoor duurt de film ook wat lang), maar meer een zeurende pijn. In het begin is het allemaal nog vervelend en heb je er last van, maar na verloop van tijd vervaagt het en voor je het weet voel je er niks meer van.

Zo erg zelfs dat sommige scenes komisch overkomen. Het boeltje blijft zich herhalen, telkens wordt dezelfde kant van Kitano's personage belicht, de rest loopt er enkel bij om afgeranseld te worden, of zelf wat af te ranselen. Wie vond dat Izo repetitief was staat nog wat te wachten.

Erg jammer dus, dat Sai maar snel terugkeert naar z'n Doing Time dagen. Dit is een overlangdradig, beproefd en zeurderig werkje van een ouwe vent. 2*

avatar van Goodfella

Goodfella

Nederlandse première op het Dejima Japanese Film Festival:

vrijdag 27 mei, 19.30 uur, Ketelhuis Amsterdam

avatar van gotti

Zag d'r leuk uit, maar na een half uur wisten we al wel dat Kitano een klootzak was. Wel enorm lachwekkende en uber-lompe gevechten overgens (op eentje na dan).

avatar van tovenaar

tovenaar

Één groot herhalingsfestijn. Na 10 minuten is de film voorbij en krijg je als kijker deze nog 130 resterende minuten voorgeschoteld, met als enig verschil dat Kitano ouder wordt. Kitano vecht, Kitano verkracht, Kitano is een asshole... en aan het einde van de film: Kitano is nog steeds een asshole. Een ontwikkeling van niks en dat is de grootste das die deze film om heeft.

avatar van Ramon K

Ramon K

Geheel mee eens! Een totaal lege film met sporadisch een mooi shot. Maar ja, daar koop ik niks voor. 0,5*

avatar van vranque

vranque

Sporadisch een mooi shot???

Het was een aaneenschakeling van mooie shots.

Dit was één fotografisch hoogtepunt. Alsof je eindeloos door je favoriete museum loopt.

4.5

avatar van izri

izri

Een mooie film van een intelligente regisseur.Voor de simpele zielen onder ons kan ik begrijpen dat ze de film niet leuk genoeg vinden.