• 9.374.935 stemmen

A Fistful of Fingers (1995)

Komedie / Western | 78 minuten

Genre: Komedie / Western

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Edgar Wright

Met onder meer: Graham Low en Nicola Stapleton

Plot A Fistful of Fingers

"The greatest western ever made...in Somerset."

De knorrige Britse cowboy No-Name zwerft in zijn eentje door de woestijn. Op een dag komt hij de vuilbekkende indiaan Running Sore tegen, die hem vertelt dat een beruchte moordenaar de streek onveilig maakt. No-Name is vastbesloten om de boef te strikken, maar weet niet precies hoe hij eruit ziet. Het enige dat hij weet is dat de man een grote snor heeft.

Walter Marshall

Diesel

Klinkt erg leuk..

avatar van De GeuS

De GeuS

Het samenvattende verhaaltje hierboven klinkt erg droog....

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Running Sore?! Hahaha!! En dan een western uit de UK. Een cowboy met een Brits accent!!! Hehehe. Hij is niet bij de voordehandliggende dealer te halen, helaas. Iemand een idee? Dit moet ik zien. "Het enige dat hij weet is dat de man een grote snor heeft." Briljant...

avatar van danuz

danuz

Hehe, klinkt weer lekker 'Rembo en Rembo'-isch

Lijkt me leuk.

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Klinkt inderdaad erg leuk, zeker als je bedenkt dat regisseur Edgar Wright ook deze film op zijn actief heeft.

avatar van leonard0

leonard0

waarom een film van 94 zonder stemmen?

avatar van as

as

leonard0 schreef:

waarom een film van 94 zonder stemmen?

Omdat nog niemand hem heeft gezien...

avatar van Ruudje

Ruudje

deze film heeft hij dus gemaakt op zijn 20e !!! impressive... en zal vast niet veel vaker gebeurd zijn !?

avatar van campodellarana

campodellarana

Nou, het is zeker de leukste en beste western ooit...gemaakt in Sommerset, maar hij is verre van impressive hoor. Ik heb hem na 10 minuten uitgezet. De film is zo over the top en amateuristisch dat het werkelijk niet om aan te zien is. En het verhaaltje hierboven zag er nog wel zo leuk uit. Jammer

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

Parodieren op A Fisfull of Dollars is ook gewoon niet cool. Clint wel .

avatar van wilofski

wilofski

Best wel lache eigenlijk deze film.

De film is niet helemaal zoals je hem zou verwachten uit de samenvatting hierboven, maar qua droogheid kan hij de test best doorstaan

Heb hem niet in een ruk uit kunnen zien (verplichte les...) maar vond dit eigenlijk jammer.

Als je een middag niets te doen hebt, en je hebt deze film toevallig gevonden: u middag is er weer plezanter op geworden

avatar van wilofski

wilofski

fappie schreef:

Parodieren op A Fisfull of Dollars is ook gewoon niet cool. Clint wel .

Het is trouwens niet direct een parodie op a fistful of dollars zelf (behalve dan de titel en het hoofdpersonage zijn naam), maar op alle typische dingen in zowat alle westerns.

Uiteraard is niets cooler dan Clint (met een zeer dichte 2de plaats van Sean Connery)

avatar van Snorren

Snorren

Een knorrige Britse cowboy die op zoek is naar een man met een grote snor... ik ben echt heel benieuwd naar deze film.

avatar van Snorren

Snorren

Ik heb me helemaal dood gelachen en schaam me er ergens wel voor.

De humor komt wat neer op die van andere parodiefilms als Scary Movie, maar dan nog een stukje grappiger. Toch nog een hoop herkenning van westerns in deze film. Doordat deze mijn avond goed gemaakt heeft nog een vette 3*.

avatar van maerk

maerk

Erg leuke pulp van Wright.

A Fistful of Fingers vind ik erg lijken op Bad Taste van Peter Jackson. Voor een appel en een ei gemaakt, met heel veel onzin en flauwe humor. Maar vooral gemaakt met passie en nog best fijn camerawerk en vlotte editing voor zo'n kleine productie. Natuurlijk ziet het er allemaal erg vaal uit en is het zwaar overdreven, maar dat Wright deze film op zijn 20e heeft gemaakt is opmerkelijk. De film verveelde niet over de gehele speelduur, ik heb zelfs erg hard moeten lachen. Ook zien we hier al veel stilistische kenmerken van Wright die hij later nog meer zou gebruiken in zijn films.

Zowel een parodie als hommage op de western. Liefhebbers van Westerns, Edgar Wright en Peter Jackson's Bad Taste moeten deze film een keer gezien hebben.

3,5*.

avatar van klara

klara

• 20367 stemmen

Een vingeroefening voor het latere werk van Edgar Wright? In die zin gaat de vergelijking op met

Bad Taste van Peter Jackson. Van een zich uitleven met heerlijke ongein, bij veel creativiteit.

Altijd smakelijk om te zien, hoe men probeert met beperkte middelen er iets van te maken, en

daar dan ook met veel humor in slaagt. Ik moest ook aan Monty Python denken, en dan met name

de film Monty Python and the Holy Grail. Meerdere foefjes (Dat met die paarden, maar ook

enkele ontregelende scenes) lijken regelrecht van die film te zijn overgenomen. Wat mij trouwens

ook opviel was de jeugdige cast in de film. De film is uiteraard (Alleen de filmtitel al) een parodie

op de Spaghetti westerns (Van Sergio Leone), met de hoofdrolspeler als een absurdistische

equivalent van Clint Eastwood. Vermakelijke kost, alleen al vanwege de schijnbaar opzettelijke

stunteligheid waarmee de regisseur evident een punt zet: Dit is zorgeloze low budget grol, en

niet meer dan dat...