Bush's Brain (2004)
Geregisseerd door: Joseph Mealey en Michael Shoob
Met onder meer: Karl Rove, George W. Bush, Jacques Vroom
6,7 (939)
Plot Bush's Brain
'Bush's Brain' is een film over mijnheer Karl Rove uit Texas, de man die het eigenlijke denkwerk voor de 43e president van de Verenigde Staten verricht. De positie van de Amerikaanse presidentieel adviseur is met geheimzinnigheid omgeven. Invloedrijke raadgevers geven zelden interviews. Ze werken achter de schermen en wentelen zich in een mysterieuze anonimiteit. Maar aan journalisten en analisten gaan ze niet onopgemerkt voorbij. Het wekte geen verbazing dat Karl Rove de belangrijkste adviseur van Bush II zou worden. De 52-jarige consultant, die bekendstaat als een geniaal en visionair politiek strateeg, werkte al dertig jaar voor Bush. Hij was de man, die er voor heeft gezorgd, dat de zoon van de 41e president in de wereld de dienst ging uitmaken. Reeds in 1993, toen Bush aankondigde gouverneur van Texas te willen worden, was Karl Rove al aan zijn zijde om te helpen voorkomen, dat hij stommiteiten zou uithalen. En tot op de dag van vandaag blijft hij de weg uitstippelen voor het Witte Huis.
FisherKing
Toevallig, las vandaag in de VN ook een artikel over Karl Rove.
Volgens mij wordt deze BUSH (Blow-Up-Saddam-Hoessein.:D
) bekender dat zijn vader. Gozer geniet van zijn faam, al die docu's over hem. Ronald Reagan was niet eens zo beroemd
Angie
Die titel, en dan toch nog 80 minuten?
haha je haalt me de woorden uit de mond
Safri
Precies. We kunnen natuurlijk wel weer de discussie oplaaien en eigenlijk heb ik daar ook best wel zin in, maar nee, toch maar niet.
Dat duurt weer zo lang...
- 2099 stemmen
Ha weer lekker Sjors Boes klieren!
Schijnt erg hip te zijn tegenwoordig, iedere mongool maakt antibush materiaal en het verkoopt als een tiet.
Cheers!
Justice4All
Jeetje wat een voorspelbare opmerkingen weer..
FisherKing
Meeste reacties hier begrijp ik dan weer niet. Dit is een documentaire over Karl Rove . Voor wie hij toevallig werkt maakt in principe geen donder uit.
- 2099 stemmen
Niemand zou er ook maar over piekeren om een docu te maken over Karl Rove, als niet het vermoeden bestond dat hij veel invloed had op de beslissingen van, jawel, George W. Bush.
Als Bush bij zijn beslissingen vaak was teruggevallen op jou, FisherKing, dan was precies eenzelfde docu over jou gemaakt. Niet vanwege interesse in jou, maar om aan te tonen wat een debiel Bush wel niet is.
Zo goedkoop allemaal.
Goedkoop? Eerder logisch. Iemand die veel invloed heeft op een van de machtigste personen op aarde is interessant documentairemateriaal. Zou me niks verbazen dat er over andere achter-de-schermen machtige mensen ook zulke films zijn gemaakt.
FisherKing
Elke president van de US is natuurlijk interessant. En over elke president is ook wel een film gemaakt.
Freud
Ik ben die docus over de Amerikaanse politiek wel een beetje beu. Ze moeten gemaakt worden vind ik, maar laat ze er in Amerika naar kijken, het Europese anti-Bush publiek is nogal makkelijk te overtuigen. Maar ik weet niet of deze discussie hier thuishoort, dit lijkt me eerder een serieus portret van een erg invloedrijke man. Alhoewel, de poster lijkt toch eerder de kant van Bush-bashing op te gaan.
Het interessante van die documentaires (waaronder deze vermoed ik) is om te zien dat Bush in feite juist maar een spil is in een veel groter geheel. Hij is ook maar een poppetje, dus misschien haalt het juist wel veel kritiek van zijn schouders.
- 2099 stemmen
Nou, daar heb ik mijn ernstige twijfels bij. Het doel van de film druipt als een verrot ei van de filmposter af.
Obiwannes
Mja, heb een beetje het idee dat na Moore nu dit genre zowat uitgemolken wordt nu Bush toch nog aan de macht staat. Ik persoonlijk ben het gezeik op het Amerikaans beleid wel een beetje beu. En daarom ben ik absoluut niet pro-Bush, in tegenstelling. Maar tja, ik zal er alvast niet gauw naar kijken ^^.
Yak
Zojuist Journeys With George nog even bekeken. Het blijft me maar verbazen hoe Alexandra Pelosi al die politieke zwaargewichten zo kolderiek en ongedwongen voor de camera wist te krijgen. Natuurlijk hebben ze die rol pas gekregen nadat Bush tot president werd gekozen, maar toen ik voor het eerst van het boek en de film over Karl Rove hoorde had ik zoiets van: Karl Rove? Da's toch die lolbroek die een sneeuwballengevecht aan het houden is met een zooitje verslaggevers? En Wayne Slater, de schrijver van het boek, komt nog veel vaker in beeld. Hier twee aftitelingsplaatjes (oké, redelijk brak, maar beter krijg ik het niet gefotografeerd). Ik blijf het erg grappig vinden dat de mensen op deze aftiteling nu de wereldpolitiek beheersen. "Additional photography: George W. Bush".
Mza
- 1924 stemmen
Tegenvallende documentaire die een beetje zijn punt mist. Elke president heeft adviseurs en die hebben uiteraard (een grote) invloed. Uit deze documentaire valt niet echt op te maken dat hij een overheersende rol in het presidentiele beleid heeft. Verder dan suggereren komt het niet.
Zo'n beetje alle aandacht wordt besteed aan Karl Rove's rol als campagne strateeg. Op niets ontziende wijze weet hij zijn politieke tegenstanders te lijf te gaan. Geen enkel middel wordt geschuwd. Hier is hij erg getalenteerd en succesvol in. Zo zien we meerdere keer hoe hij in de loop van zijn carrière de vloer aanveegt met zijn oppositie. Als ook maar de helft waar is, is dit al genoeg reden voor zorgen want de praktijken waar Karl Rove zich van bedient kunnen echt niet door de beugel.
Helaas geeft deze documentaire een beetje een eenzijdig beeld en komen er haast alleen tegenstanders en slachtoffers aan het woord. Iets meer achtergrond was wel welkom geweest.
Ronduit ergerlijk zijn de totaal onnodige sentimentele momenten. Op het eind wordt bijvoorbeeld een familie geïnterviewd die iemand in Irak heeft verloren. Allemaal erg vervelend voor die mensen maar het heeft niets met Karl Rove te maken.
Op sommige momenten was deze documentaire wel interessant, maar met veel nieuwe feiten komt ie niet (bij Netwerk heb ik het meeste al een keer gezien). Ik heb dan ook het gevoel dat ie voornamelijk probeert mee te liften op de huidige anti-Bush sentimenten. Niet dat dat zo erg zou zijn, maar maak dan gewoon een documentaire over Bush. Verder dan 2* kom ik daarom ook niet.
MarkFish
Ik wist ook wel dat al Bush zijn beslissingen door zijn adviseur worden genomen. Het was wel interessant om te zien wat die bijvoorbeeld allemaal geflikt heeft in de strijd tegen Jonh McCain. En dat iebij zichelf een camera heeft opgehangen om de democraten hier vervolgens van te beschuldigen.
Justice4All
klopt, laatst heb ik 'em ook gezien in de verhuur, maar twijfelde om het te huren. Nu is mijn twijfel verdwenen, het schijnt dus toch slechte docu te zijn.
Naomi Watts
Klinkt totaal niet boeiend. Had het Bush's Daughter geheten had het meer kans van slagen
Beejeej
beetje matige docu die, net zoals Mza al aanhaalde, zijn punt mist.
het is een beetje meeliften op het succes van de wat 'betere' anti-Bush docu's en verfilmingen. echter, deze docu zit bijzonder warrig in elkaar.
beetje vermoeiend op het einde was inderdaad het interview met de familie, waarbij de link met Karl Rove totaal ontbreekt.
otherfool
Ik ben het wel eens met de kritiek die door anderen hier naar voren wordt gebracht, maar toch vond ik de documentaire reuze interessant (ik kijk er eigenlijk ook veel te weinig). Het onderwerp is boeiend en wat een heerlijke inspreekstem heeft Vroom.
3,5*.
Interessante talking heads documentaire. Er komen veel politieke journalisten aan het woord en politici die bij de governor verkiezingen betrokken waren. Veel anekdotes en archiefbeelden die er toe doen.
Je krijgt een goed beeld van Karl Roves dubieuze methoden. Ik vind het een enge man. In de speeches is hij arrogant en zelfingenomen. (Cheney vind ik een nog engere man).
Vergeleken met de Amerikaanse campagneoorlogen, zijn de Nederlandse campagnes theekransjes.
Bush-adviseur Rove neemt ontslag
Eén van de belangrijkste adviseurs van president Bush, Karl Rove, geeft zijn post in het Witte Huis op. Hij was zes jaar chef van de staf van de president, maar hij is al langer een persoonlijk adviseur van Bush.
Rove zegt dat hij het tijd vindt om op te stappen en dat hij meer tijd wil doorbrengen met zijn gezin in Texas.
Als adviseur kwam Rove een paar keer in opspraak. Zo was er sprake van dat hij een rol had gespeeld bij het lekken van de naam van een CIA-agente. Verder wilde de Senaat hem onlangs verhoren over het ontslag van officieren van justitie, maar Bush greep in en verbood dat.
bron: NOS teletekst

'The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes' weg bij Netflix en nu een succes op Videoland

HBO Max-kijkers vol lof over eerste aflevering 'A Knight of the Seven Kingdoms'

Netflix breidt komend jaar het Koreaanse aanbod flink uit