• 9.373.557 stemmen

Hawken's Breed (1987)

Actie / Western | 93 minuten

Genre: Actie / Western

Geregisseerd door: Charles B. Pierce

Met onder meer: Peter Fonda, Serene Hedin en Chuck Pierce Jr.

Plot Hawken's Breed

"The gun that changed the world. The man who owned the gun."

150 jaar geleden was de staat Tennessee het meest ruige Wild West gebied dat ooit heeft bestaan. In dit land zonder wetten, vol barbaarse indianen en gewetenloze outlaws, rijdt een eenzame man binnen. Hawken is een man met een ijzeren karakter en met een grote liefde voor de beeldschone indiaanse vrouw Spirit. Noel is een jongen vol haat. Hij vindt Hawken wreed en slecht. Hij weet niet beter.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Barfly

Een film die een wat dubbel gevoel geeft. Er is veel op aan te merken, maar toch ademt de film voor mij een best wel prettige sfeer uit.

Het is geen snelle film, de muziek eronder is regelmatig flink misplaatst (zo krijg je beelden te zien van een rustig reizend gezelschap door de wildernis, maar de muziek eronder doet meer denken aan een flink uit de hand gelopen saloongevecht), de voice-over doet zijn best, maar ik hou niet van voice-overs omdat ze de film meer afstandelijk maken.

De film vertelt het verhaal van een woudloper en wat hij zoal tegenkwam in die tijd dat het land nog onontgonnen was. De vriendschap met een Indiaanse en een vakgenoot, de (dodelijke)ruzies met andere woudlopers. Aardig om te zien.

Het acteren is niet hoogstaand, maar ook niet storend.

De keuze van muziek is wel jammerlijk en past alleen op het eind redelijk.

Ik heb me prima vermaakt met deze film, al zal ik hem niet snel voor de 2e keer willen zien, vooral omdat de beeldkwaliteit flink te wensen overliet (rechtsreeks van video op dvd gezet, waarschijnlijk).

Ongelooflijk slechte western.

Ik heb er zeker enkele duizenden gezien, maar deze bengelt kwa niveau helemaal onderaan de lijst (samen met 'South of heaven, west of hell', waarin Peter Fonda ook een rol heeft)

Wie de portokosten betaalt mag mijn dvd hebben...

Brix schreef:

Ongelooflijk slechte western.

Ik heb er zeker enkele duizenden gezien, maar deze bengelt kwa niveau helemaal onderaan de lijst .

Grappig, dezelfde reactie had ik na één keer kijken ook.

Om de één of andere reden keek ik hem afgelopen jaar weer en beviel hij mij redelijk, met de aantekening dat ik er aan begon en er niets van verwachtte misschien.

Toch heeft de film wel een bepaald sfeertje dat mij op dat moment best beviel. Dus... bewaar je dvd nog even en kijk hem nog een keer als je op een regenachtige zondagmiddag in een relaxte bui bent.

Een 5* zal ie nooit halen, daarvoor is de muziek, het verhaal en Peter Fonda inderdaad te krakkemikkig (of hoe je dat ook spelt).

Barfly schreef:

Grappig, dezelfde reactie had ik na één keer kijken ook.

Ik zal proberen je raad op te volgen, maar daarvoor moet ik wel eerst héél veel moed verzamelen...

(ik bedoel niet: moed indrinken, want in slaap vallen daarna helpt niet echt,haha..)

Als het mij écht lukt de film nog eens helemaal te bekijken, dan laat ik hier wel weten of mijn oordeel daarna anders uitvalt.

Bedankt in ieder geval.

• 19677 berichten

Alle moed bijeengeraapt en de film, op advies van 'Barfly', toch nog een keer bekeken, maar wel halverwege gestopt- en de rest een dag later gezien.

O.k...een puntje erbij, al vond ik hem niet echt veel beter, eerder minder slecht, haha.

Peter Fonda bewoog zo stijfjes dat het leek alsof hij een fikse hernia had opgelopen.

Die vreselijke liedjes van de al even vreselijke broertjes De Angelis, die al zoveel andere films met hun afgrijselijke deuntjes besmeurden, doen er overigens ook geen goed aan.

Het viel me wel weer op hoeveel foeilelijke (en slechte) acteurs er voor een aantal bijrollen gekozen werden.

De Indiaanse (Spirit) vond ik wel leuk om te zien, en de natuuropnamen en de paarden waren ook oké, haha.

Toch kan ik mij niet aan de indruk onttrekken dat er bij deze filmproductie een aantal goedwillende amateurs aan het werk waren.

De plaats v.d. slechtste western die ik in mijn verzameling heb is nu voor 'South of heaven, west of hell'.

Of wacht...nee, 'Blood and honor', met Miles O'Keeffe, een nog knulliger gemaakte western bestaat denk ik niet!

Barfly

Hartstikke dapper Brix. En ik zal het niet nog eens vragen.

Barfly schreef:

Hartstikke dapper Brix. En ik zal het niet nog eens vragen.

Tweevoudige dank Barfly.

Voor de raad om de film nóg eens te bekijken, want ik heb er toch wel iets aan gehad.

En voor je belofte het niet nog eens te vragen, haha.

avatar van mr rumson

mr rumson

Voor mij was dit toch een vrij saaie film die ook nog eens van slechte beeldkwaliteit is voorzien.

Het verhaaltje is vrij mager waardoor de film wel opgevuld lijkt te worden door mooie plaatjes te filmen van Hawken en Spirit die te paard door de mooie natuur draven.

De actie die erin voorkwam was nou ook niet bepaald van een hoog niveau.

De muziekdeuntjes waren in het begin nog wel leuk maar niet voor een hele film lang waardoor het mij op mijn zenuwen begon te werken.

Al zie ik films waar trappers/ Mountain Men in voorkomen best graag maar deze was vrij mager en kan nog lang en na niet tippen aan jeremiah johnson.