• 9.377.684 stemmen

Fall and Rise of the Fool's Ark (2004)

Animatie / Fantasy | 46 minuten

Genre: Animatie / Fantasy

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Dadara

Met onder meer: Dadara

Plot Fall and Rise of the Fool's Ark

De Fool's Ark is een 15 meter lange houten fantasiedriemaster, deze wordt vanuit Amsterdam naar de Verenigde Staten verscheept en in de Nevada woestijn tijdens het Burning Man Festival in de fik gestoken. Dit project van kunstenaar Dadara is vanaf de allereerste schetsen tot en met de brand vastgelegd op beeld. Wat begon als documentaire werd tijdens het monteren een fantasiefilm, een verzameling van beelden uit de woestijn verstrengeld met een audio-visuele reis door lang vergeten werelden...

avatar van Mug

Mug

Dadara ken ik alleen van zijn babies-reeks. Toen ik deze dvd in de uitverkoopbakken tegenkwam en las dat Lamb + Hipoptimist de muzikale begeleiding verzorgden bij de film, heb ik 'm op de bonnefooi gekocht.

De 'film' is een mix van documentaire + animatie-film. Beide delen zijn behoorlijk pover. Je verkrijgt te weinig informatie over het projekt (dit wordt veel duidelijker in de making of) en de animaties - zoals reeds boven vermeld - zijn benedenmaats. De creaties van Dadara zijn veelal fantasierijk. Maar als ze moeten bewegen gaat dat niet van een leien dakje, verre van professioneel.

Aardig en interessant om een keer te zien. Gelukkig staat er ook een versie zonder bijgeluidjes op, zodat de muziek (met beeld) tijdens de afwas beluisterd kan worden. Zodoende toch geen miskoop.