• 9.370.253 stemmen

Geregisseerd door: Baltasar Pedrosa

Met onder meer: Eduard Farelo, Luis Posada en Núria Trifol

Gesproken taal: Japans, Engels en Spaans

Plot Gisaku

"A legendary key. A samurai lost in time. A world to save."

Het verhaal gaat over de strijd tussen goed en kwaad. Een groep van verschillende karakters moet samenwerken om Gorkan ("Master of Darkness") te stoppen voordat hij met zijn demonen de wereld verovert. De groep, bestaande uit Riki, Gisaku, Yohei, Linceto en Mora, moet haar onderlinge verschillen, conflicten en verschillende obstakels overwinnen om de missie te volbrengen.

avatar van pascal83

pascal83

Site (inclusief teaser): http://www.filmaxanimation.com...

avatar van jimbo79

jimbo79

redelijk anime ontspannend en soms grappig maar het is alles behalve origineel en al beter gedaan,

het is ook een beetje een toeristische gids van spanje ( één en al lof over het land)

avatar van lordsnoopy

lordsnoopy

Valt niet veel over te zeggen, op zich wel een leuke film om een keer te zien. Maar hij is nogal aan de korte kant. Hierdoor kreeg ik het gevoel dat de scenes elkaar te snel opvolgden. Er zaten weinig rustige / gevoelige momenten in de film die je lieten inleven in de karakters.

Als de karakters onderling meer een band ontwikkelden zou de film veel beter zijn geweest.

Al met al een film die leuk is om een keer te zien. 3* volgens mijn sterrenwaarde

avatar van Lennert

Lennert

Vreemde film, helemaal omdat ik hem aanschafte bij de anime hoek van de winkel, terwijl de film niets Japans blijkt te hebben. Blijkt ook maar weer eens dat ik misschien toch eens wat beter naar de achterkant van dvd-doosjes moet kijken, om dit soort dingen te voorkomen.

Maar goed, het lijkt allemaal meer op een voor tv gemaakte serie voor oudere kinderen (het lijkt ook behoorlijk op die Jacky Chan serie), dan op een echte film. Een hoop inhoudsloze personages, een belachelijk verhaal en weinig karakterontwikkeling, dat somt de film toch wel het beste op. De animatie ziet er bij vlagen goed uit, helemaal de actie verloopt vrij soepel, maar tegelijkertijd is het allemaal qua ontwerpen weinig verheffend. De Engelse voice-acting faalt in ieder geval gigantisch (ik heb nog liever een semi-racisme in de vorm van een samoerai met een over the top Japans accent, dan het afgrijselijke Britse accent wat hij hier op zet), al ligt dat voornamelijk aan de afgrijselijke teksten die men moet opdraven. Helemaal in het begin als Yohei met Riki's peetoom praat en een lulverhaal met feiten over Spanje moet verduren, zat ik mezelf toch echt af te vragen waar deze film in godsnaam naartoe wilde gaan. Ik begrijp dat de Spanjaarden trots zijn op het feit dat ze een redelijk professioneel ogende animatiefilm hebben gemaakt, maar laat de sluikreclame alsjeblief thuis.

Maar goed, bij vlagen is de actie dan voor een kinderfilm weer veel te gewelddadig en is de opeenvolging van gebeurtenissen weer zo bizar, dat ik me nog goed kan voorstellen dat Gisaku op foute filmavonden nog behoorlijk cult kan worden. Ben ik de enige in ieder geval die de van Captain Planet gejatte scenes herkende? Eigenlijk behoorlijk slecht, maar het intrigeert in al deze foutheid ook weer heel erg.

Die 100 minuten die stonden aangegeven mogen trouwens nog wel wat ingekort worden.

avatar van RuudC

RuudC

Man, man man... Moet dit nu een actie anime zijn voor kinderen of een educatieve film? Terwijl de wereld gered moet worden, neemtGisaku ruim de tijd om de belangrijkste Spaanse trekpleisters in tekenfilmformaat te laten zien. En het zal me een chorizoworst wat ze onder andere van de Spaanse keuken vinden. Grappig is dan wel dat dit filmpje duidelijk van vóór de crisis is. Alles is nog koek en ei. Behalve met een simpele badguy die na een lange achtervolging of speurtocht verslagen wordt. De actiescenes zijn geinig, maar de film zelf is vrij saai. Met name het educatieve deel is een doorn in het oog.

avatar van K. V.

K. V.

Op goed geluk deze eens bekeken en het was niet echt hetgeen ik er had van verwacht. De film ging over een samurai, maar de film speelt zich grotendeels af in Spanje. Tijdens de film kregen we een hele hoop mooie kiekjes van Spanje te zien. Het was precies meer een toeristische documentaire.

Het verhaal zelf was niet zo bijzonder.

De tekenstijl is redelijk manga/oosters getint, dus je moet er een beetje voor zijn, maar de omgevingen waren wel geslaagd.

De personages vond ik ook niet zo waw, zeker dat meisje was eerder ergerlijk. Sommige personages deden me ook wat aan The Lion King (hoorde net nog geen Simba ) en Star Wars (soort van Yoda) denken.

Goed voor een keertje, maar een topper is het niet geworden.