• 9.373.940 stemmen

K3 en het Magische Medaillon (2004)

Avontuur / Familie | 65 minuten

Genre: Avontuur / Familie

Oorsprong: België / Nederland

Geregisseerd door: Indra Siera

Met onder meer: Kathleen Aerts, Karen Damen en Kristel Verbeke

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 30 september 2004

Plot K3 en het Magische Medaillon

In K3 en het Magische Medaillon gaan de meisjes van K3 aan de slag in hun droomhuis. Wat ze niet weten, is dat er ergens in het huis een waardevol medaillon verstopt zit. In dat medaillon zit een geest verscholen die al je wensen in vervulling kan laten gaan. Alleen Gaspini, een gevaarlijke boef, weet van het bestaan van het medaillon af en van de toverkracht die erin verborgen zit. Hij zal dan ook niet rusten voordat hij het medaillon in zijn bezit heeft. Kunnen Kristel, Kathleen en Karen daar een stokje voor steken?

FisherKing

Zijn ze niet een beetje te laat met de film omdat ik begrepen heb dat K3 al helemaal "out" is ?

avatar van Hannibal

Hannibal

FisherKing schreef:

Laat het mijn twee dochters niet horen

FisherKing

Dan hangt het van de leeftijd natuurlijk af

avatar van Anne_Girl

Anne_Girl

Leuk voor de kinderen...

avatar van morpheus

morpheus

Samson en Gert ruiken geld....

avatar van Jordy

Jordy schreef:

avatar van Quentin

Quentin

morpheus schreef:

Samson en Gert ruiken geld....

Ik denk alleen "Gertje" hoor ......

avatar van T.O.

Jordy schreef:

Vertel...!

avatar van Ikkeuh

Ikkeuh

Word een 0 ik wil hem zelf niet zien.

En ik ga hem niet zijn.

avatar van eerdekes

eerdekes

Leuk om te weten !

Officeele filmposter staat er

avatar van eerdekes

eerdekes

Dit gaat zoiets zijn als spice world.

Was toendertijds ook zo'n "hype"

avatar van Quentin

Quentin

Met Paul de Leeuw als geest

FisherKing

Een teaser is dit hoor. Geen officiele poster.

FisherKing schreef:

Een teaser is dit hoor. Geen officiele poster.

Deze hing bij ons in de bioscoop en staat op de uitdeel briefjes

avatar van Esteban

Esteban

Gisteren werd op de radio door de meisjes zelf nog gezegd dat de film 'K3 De Wereld Rond' zou heten.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Quentin schreef:

Met Paul de Leeuw als geest

Cool man

avatar van Diesel

Diesel

Blergh, heb een hekel aan die K3 trutjes.

FisherKing

idd verschrikkelijk. Wat een foute poster ook. Volgens 11 jarige dochter is K3 ongelooflijk uit. Meer voor kinderen van 8 die nog twijfelen tussen kabouter Plop en K3. Dacht ik.

bioscoopzaal

Volgende week persvisie. Ben stiekem toch wel benieuwd.

avatar van Anatolia

Anatolia

Wat ik zo opvallend vind aan deze groep: in het begin waren hun liedjes volgens mij bedoeld voor 'hippe tieners'. De beoogde doelgroep was in ieder geval boven de 16 jaar (dat kon je duidelijk zien aan hun clip waarin ze een jongen uitkleden).

Toen ze echter inzagen dat het zo niet echt ging lukken, wendden ze zich naar een makkelijker prooi: kinderen.

Heel erg laag en lachwekkend...

Ik hoorde vandaag dat ze 5 miljoen albums hebben verkocht

avatar van Erikr73

Erikr73

wat een gezeur allemaal... ik heb niet echt het idee dat degene die deze site bezoeken de doelgroep is waarvan ze verwachten dat ze de film gaan kijken. Het is een film voor de kids. Dus nix flauwe titel en K3 trutjes... ik verwacht ook geen superfilm, maar als de kids het maar leuk vinden.

Ik ben wel benieuwd naar de rol van de Leeuw.

bioscoopzaal

Helaas is de rol van Paul de Leeuw nog een van de minst geslaagde elementen. De rest van de film was over de hele lijn nog best aardig. Het doelpubliek was alvast enthousiast (tijdens de persvisie zaten er ook een hoop kinderen in de zaal), en ik heb ook zo'n vermoeden dat de ouders zich niet zullen ergeren aan de film.

Het blijft natuurlijk eerst en vooral een echte kinderfilm, inclusief het obligate plot met de boef die achter een schat aan is, maar het had allemaal veel erger kunnen zijn. De meisjes van K3 spelen hun rollen vlot en komen sympatiek over, en ook qua cameravoering en montage was het dik in orde. De twee elementen die nog het meeste opvielen waren de goede effecten (vooral in het begin van de film) en de (jawel) uitstekende muziek. Want tot mijn grote verbazing is de K3-film geen eindeloze videoclip geworden en is er alleen aan het begin en het einde van de film een K3-nummertje te horen. De rest van de soundtrack wordt gevuld met prima orkestmuziek die afwisselend aan Harry Potter en Indiana Jones doet denken.

Helaas gaat de film in het laatste gedeelte (zelfs voor een kinderfilm) flink uit de bocht, en valt het gebrek aan budget ineens erg op, vooral op het vlak van de speciale effecten. Ook de rol van Paul de Leeuw had veel beter in het verhaal verweven moeten worden, en hij is op geen enkel moment tegelijk met de meisjes in beeld. En helaas is ook de boef maar een dun doorslagje van BB uit Bassie en Adriaan, tot en met de scheldwoorden toe ('Ballen gehakt! Kroketten!").

Maar op zich was het nog best aardig, ik heb zelfs een paar keer gegrinnikt (al was dat eerder om de onbedoelde dubbelzinnigheden). De kinderen en hun ouders zullen zich in elk geval niet vervelen.

2 sterren.

visje1991

Hoe heb je hem al gezien?

Hij is toch nog niet in de bios???

bioscoopzaal

De film komt inderdaad pas vanaf woensdag in de zalen, maar ik ben vorige week naar de persvisie in Brussel geweest. Het was zelfs nog best gezellig, maar dat kwam voornamelijk omdat de journalisten hun kinderen mochten meenemen.

avatar van pikedre

pikedre

zonder te kijken stemmen... dit x gok ik het erop *0,5.... en die halve ster geef ik omdat Paul met z'n lelijke kop op die poster staat !!