• 9.375.067 stemmen

Prem Ratan Dhan Payo (2015)

Drama / Romantiek | 164 minuten

Genre: Drama / Romantiek

Alternatieve titel: प्रेम रतन धन पायो

Oorsprong: India

Geregisseerd door: Sooraj R. Barjatya

Met onder meer: Salman Khan, Sonam Kapoor en Anupam Kher

Gesproken taal: Hindi, Russisch en Turks

Plot Prem Ratan Dhan Payo

Een koning, die erg geliefd is bij zijn onderdanen, wil graag een normaal leven leiden zonder al de verantwoordelijkheden, die het koning zijn met zich meedraagt. Ondertussen heeft zijn stiefbroer boze plannen, om de troon van hem te stelen. De zaken veranderen echter, als de koning ontdekt dat de gewone man er precies zo uit ziet als hij zelf. Hij besluit daarom om tijdelijk met iemand van leven te ruilen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Prem Dilwale / Yuvraj Vijay Singh

Princess Maithili Devi

Yuvraj Ajay Singh

Diwan Sahab / Bapu

Rajkumari Chandrika

Chirag Singh

avatar van Berthil

Berthil

Zelden dat mijn score zo'n grote invloed heeft op een filmwaardering
Simplistisch verhaal en een lange zit maar als je van mooie kleurige beelden uit India houdt (zoals ik) dan niet teveel storen aan het sprookjesverhaal en naar de beelden kijken. Verhaal gaat over een gespleten koninklijke familie die door een dubbelganger van een prins weer bij elkaar gebracht worden en de dubbelganger en een prinses zijn verliefd. Stiefbroers en zussen die elkaar bevechten maar alles komt gelukkig goed. De muziek komt soms wat teveel uit een synthesizer maar dat mag visuele pret niet drukken. Op Netflix waren de liedjes helaas niet ondertiteld.

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Ik ben o.a. liefhebber van Bollywood films en vermaak mij wel. Maar deze film vond qua verhaal zeer zwak net als het acteren van allen en derhalve veel te lang qua speelduur. Er zaten enkele leuke muzikale momenten in, maar in grote gros waren de meeste songs matig. Visueel is de film een pareltje, kleurrijk, kostuums, decors en locaties Het camerawerk is ook prima. Het vrouwelijk schoon is wederom oogstrelend. Helaas geen voldoende, maar als liefhebber van Bollywood films moet je hem toch gezien hebben.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11909 berichten

Ik sluit me aan bij de andere twee heren alhier. De openingsscene vond ik schitterend en zette de verwachtingen torenhoog, maar die werden niet ingelost: als ik zo'n Salman Khan zie ga ik eigenlijk merken hoezeer ik de aanwezigheid van Shah Rukh Khan ga missen - Salman heeft echt maar een paar gezichtsuitdrukkingen, mist charisma en komt voor mij vooral over als een domme kracht die slim over probeert te komen. Liedjes zijn aardig, maar er was er maar eentje die ik later terug wilde zoeken en dat had alleen te maken met de prachtige sets.

Evengoed een 3,0* want ik heb een zwak voor Bollywood en dit was toch wel een redelijke nieuwe ontdekking. Zeker geen meesterwerk - Khan die het slecht doet, vrouwenrollen inwisselbaar, flauwe humor - maar schitterend in beeld gebracht.