• 9.372.704 stemmen

Die Bande des Schreckens (1960)

Misdaad / Horror | 92 minuten

Genre: Misdaad / Horror

Alternatieve titels: Hand of the Gallows / The Terrible People

Oorsprong: West-Duitsland

Geregisseerd door: Harald Reinl

Met onder meer: Joachim Fuchsberger, Karin Dor en Fritz Rasp

Gesproken taal: Italiaans en Duits

Plot Die Bande des Schreckens

Scotland Yard is blij om de gevreesde cheque-vervalser Shelton te hebben opgepakt en berecht. Na de doodstraf te hebben gekregen zou alles weer rustrig moeten zijn, maar inpecteur Long (Joachim Fuchsberger) weet nog niet wat hem te wachten staat. Want na Sheltons dood wordt de ene na de andere persoon dood gevonden. Alle slachtoffers hebben één ding gemeen, ze waren aanwezig bij de arrestatie en executie van Shelton.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Inspektor Blacky Long

Ruth Lester aka Alice Cravel

avatar van FatMike

FatMike

• 1976 stemmen

Die bande des schreckens is een donkere, tevens humorvolle

film van Harald Reinl. Deze regisseur heeft meerdere verhalen

van Edgar Wallace verfilmd zoals Zimmer 13 en Der frosh mit der maske.

Zoals gewoonlijk weer een puzzelachtig mysterie: onverklaarbare

moorden, een aantal zeer onbetrouwbare figuren, een eigenzinnige

inspecteur, een mooie vrouw en een ietwat sukkelige fotograaf die

zo'n beetje bij elk slachtoffer, tijdens het fotograferen, flauw valt.

De locaties zijn prachtig: hartje Londen, enkele landhuizen, een rivier en natuurlijk mag een kerkhof niet ontbreken.

Dit alles vergezeld door een fantastische soundtrack!

Een film voor donkere, regenachtige dagen of koude, eenzame nachten.

avatar van stinissen

Joachim Fuchsberger (Blackie) is een icoon in Duitsland en erg geloofwaardig in de Edgar Wallace films, ik zie hem ook liever als Heinz Drache ook de mooie donker harige Karin Dor doet een duit in het zakje. De film heeft mooie plaatjes van Londen en blijft spannend.

avatar van frolunda

frolunda

Één van de betere Edgar Wallace verfilmingen die ik tot nu toe gezien heb waarbij het ongeloofwaardige scenario (de oplossing komt letterlijk uit de lucht vallen) het enige zwakke punt is.Voor het overige is het weer de bekende cult kwaliteit,de sfeervolle plaatjes van Londen,goede en bekende Duitse acteurs als Fuchsberger,Dor en Arent (alleen Kinski ontbreekt hier jammer genoeg en natuurlijk de "typische" soundtrack.Pluspunt is dat het allemaal net iets spannender is dan normaal terwijl ook de aktie momenten wat veelvuldiger zijn.Al met al een zeer prettige kijk ervaring mag ik wel zeggen.

avatar van Darbie

Darbie

Dit is toch geen 'Horror' ?

avatar van wendyvortex

wendyvortex

De horror mogen we hier toch wel even met een korreltje zout nemen, al hebben we natuurlijk te maken met de wraak van een ter dood veroordeelde misdadiger, die voor zijn executie aankondigt dat iedereen die ervoor gezorgd heeft dat hij veroordeelt is, zeer binnenkort zal sterven ... en dat gebeurt ook. Scotland Yard mag het gaan uitzoeken. Uit de begin jaren 60 zeer populaire Edgar Wallace serie. Wel aardig, maar waarschijnlijk overmorgen al weer vergeten.

avatar van Brix

Brix

• 19677 berichten

Op enkele delen na heb ik alle Duitse Edgar Wallace films wel meerdere keren gezien.

Na recente aankoop van een 33 DVD-box met alle Harald Reinl E. Wallace films ben ik bezig met de hele serie opnieuw te bekijken.

Die Bande des Schreckens is een van de eerste producties in die reeks, en had ik nog niet eerder gezien.

Ik mag wel zeggen dat ik aangenaam verrast werd, want deze reken ik toch bij de betere delen (al zijn dat er nogal wat )

"Blacky"Fuchsberger, mijn favoriete acteur in de serie, geknipt voor dergelijke rollen, is ook hier weer uitstekend op zijn plaats, net als de altijd leuke droog-komiek Eddie Arent.

Karin Dor is altijd een pluspunt, had ook D'Or mogen heten van mij.

Horror zie ik, net als anderen hier, ook niet in de film, en hoeft ook niet voor mij.

Het is wat het is, een sfeervolle vlotte misdaadfilm, die alle kenmerken van de reeks heeft.

Wel een beetje vreemd dat de stem van Dieter Eppler mij vreemd in de oren klonk.

Die heeft een onmiskenbaar timbre, en dat herkende ik hier absoluut niet.

Nagesynchroniseerd, en zo ja...waarom?

Uitermate geschikt voor lange/late winteravonden (of nachten)

Maar dat zei iemand hier ook al eerder.

Op naar de volgende!