• 9.371.658 stemmen

Geregisseerd door: Charles Jarrott

Met onder meer: John Savage, Christopher Plummer en Marthe Keller

Releasedatum: 3 juni 1982

Plot The Amateur

"The first 11 minutes will absolutely shock you. The last 11 minutes will rivet you to your seat."

Als terroristen de ambassade van Amerika in München bezetten om gevangenen vrij te krijgen wordt de vriendin van Charles Heller doodgeschoten als gijzelaar. Hij is computerdeskundige voor de CIA, en weet in de avonduren gegevens over de daders te vinden uit de databanken. Hij wil haar wreken maar vindt de CIA achter hem aan.

avatar van frans123

frans123

Zeer lang geleden gezien (1985?) .Prima film.

avatar van mrklm

mrklm

Charles Heller, een computerdeskundige bij de CIA, besluit hoogstpersoonlijk wraak te nemen voor het feit dat zijn verloofde is geëxecuteerd tijdens een gijzelingsactie in de Amerikaanse ambassade in München. Hij gebruikt zijn bevoegdheden en computervaardigheden om geheime informatie te vinden die hem op het spoor brengen van de daders.

Een paar behoorlijke actiescènes en degelijk ondersteunend werk van Christopher Plummer en Ed Lauter houden je mogelijk nog net wakker in deze trage, vaak ronduit saaie thriller die bovendien te kampen heeft met een kleurloze, matig acterende John Savage.

avatar van frans123

frans123

Hahah ben ik weer ..wat kan je smaak veranderen...Door leeftijd, kijkervaring/kijkgeschiedenis, waarschijnlijk. Een vriend had hem en ik MOEST hem weer zien. Ik had hem ooit gescoord bij de videOOOOtheek ( gezellig was dat he, die tijd??) , tegelijk met "The mean season". Man ,man, man wat een films..huis aan huis vespreiden. Ik zag hem gister. weer.....pfffff, was ik daar nou kapot van ? Een trage, saaie, oervervelende film. Een slaapmuts..Van 3,5 naar 2* hahahah..

Btw The mean season is wel erg goed!!