• 9.370.277 stemmen

Goh Yeung Yee Sang (1992)

Horror / Thriller | 89 minuten

Genre: Horror / Thriller

Alternatieve titels: Dr. Lamb / Doctor Lamb / 羔羊醫生 / 機密檔案實錄羔羊醫生 / 殺人魔王

Oorsprong: Hongkong

Geregisseerd door: Danny Lee en Billy Hin-Shing Tang

Met onder meer: Simon Yam en Kent Cheng

Gesproken taal: Kantonees en Mandarijn

Plot Goh Yeung Yee Sang

"Taxi driver by day, killer by night"

De krankzinnige taxichauffeur Laiu vermoordt iedere regenachtige nacht argeloze mannelijke klanten op gruwelijke wijze. Inspecteur Lee wordt aangewezen om deze moorden op te lossen.

avatar van zombie

zombie

Ik heb hier ooit een trailer van gezien...behoorlijk sick filmpje volgens mij.

avatar van Hemdale

Hemdale

Best wel een zieke film inderdaad, alleen jammer dat de film behoorlijk traag op gang komt, maar als het eenmaal op gang is word het ook echt nasty!

Redelijk.

Doet wat denken aan de oudere Herman Yau films. Cat III filmpje met aardig wat smerigheid, maar redelijk lage production values. Al moet gezegd dat de regisseurs het nog best goed oplossen.

Verloop van het verhaal is wel redelijk raar. Yam speelt een moordenaar die in het begin van de film al opgepakt wordt. Wie denkt een kat en muis spel te krijgen ... mnee, Yam werkt goed mee, de rest van de film volgt eigenlijk gewoon z'n verklaringen (en dan best in detail).

Visueel nog redelijk, komt vooral door de nachtscenes die best oké verlicht zijn. Soundtrack is een stuk minder, acteerwerk is redelijk (en dan vooral met Yam in de hoofdrol). Verder is de gore aardig maar ondertussen weinig opzienbarend. Leuk vulsel dus, voor de fans van de wat oudere Cat III films.

avatar van Basto

Basto

• 11920 berichten

Dee shock klassieker komt wat langzaam op gang, maar als Dr. Lamb eenmaal geslaagd is voor zijn studie borstamputatie krijgen we de tweede helft van de film nog de nodige ‘operaties’ te zien. Fijne psycho.

Een van de meer bizarre Cat III filmpjes.

Kleine 3,5

avatar van Basto

Basto

• 11920 berichten

Komt later dit jaar uit op blu ray bij Uneathed Films.

avatar van Woland

Woland

Inderdaad een wat rare opbouw, waarbij de seriemoordenaar 'Dr. Lamb' al in het begin in de boeien wordt geslagen en we vooral een visueel verslag van zijn bekentenissen/gesprekken met de politie krijgen. Het begint allemaal ook best wel langzaam en tam, maar hoe verder in de film, hoe meer van zijn praktijken we in beeld krijgen. Het is allemaal best wel goedkoop en de gore is niet superovertuigend, maar het scheelt wel dat Lam goed gespeeld wordt en best wel nare zaken uithaalt met z'n slachtoffers, met in het bijzonder de borstamputatie. Redelijk maar niet geweldig, en toch blijven dit soort Category III filmpjes me wel genoeg boeien om in de toekomst meer te kijken.