• 9.371.658 stemmen

Genre: Biografie / Drama

Geregisseerd door: Paul Mazursky

Met onder meer: Stanley Tucci, Glenne Headly en Paul Giamatti

Plot Winchell

"He didn't report the news ... he made it."

Biografie van de legendarische en controversiële columnist Walter Winchell (1897 – 1972), die voortdurend in het middelpunt van de belangstelling stond omdat hij graag schandelen en pittige details uit het privéleven van filmsterren bekendmaakte en tegelijkertijd waarschuwde voor Hitler. In de jaren 30 krijgt hij een programma op de radio dat erg populair wordt en door miljoenen Amerikanen wordt beluisterd. Helaas hield Winchell er zelf ook geen erg keurige levensstijl op na, en papte hij aan met een bekende vrouw uit het nachtleven van New York, een actrice.

Walter Winchell

Mrs. Klurfeld

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11900 berichten

Leuk om eens een keer gezien te hebben. Vakkundig gemaakte biopic die helaas af en toe z'n saaie momenten kent, maar verder weinig mis mee. 2,5*

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Een prima film over een bijzondere persoonlijkheid. De film Sweet smell of success geeft toch lang zo'n compleet beeld niet als deze film(ook al is die film op zich een stuk beter) en vooral zijn publieke aanvallen per column op Hitler waren opvallend(ook omdat hij voorheen a-politiek leek), waartoe hij zelfs aangespoord leek door Roosevelt himself. Zeker aan te raden als je het één en ander wilt weten over hoe de huidige riool- en aanverwante pijpleidingenjournalistiek ooit in Amerika een nieuwe impuls kreeg door slechts één man.

avatar van Dk2008

Dk2008

Een behoorlijk drukke film door de vele dialogen en verder zijn er eigenlijk nauwelijks rustpunten. Dit maakt dat de film interessant is om hem eens gezien te hebben maar eigenlijk niet voor nog een keer.
De eerste helft is eigenlijk middelmatig (3.0), vanaf het moment dat Winchell de aanval in zet naar Hitler tot het eind toe wordt de film een stuk boeiender (4.0). Goed acteerwerk van Stanley Tucci, maar van de anderen ook zeker niet slecht. Verder een sfeervolle weergave van de oude tijd. 3.0.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11900 berichten

Vandaag weer een keertje gezien en halve punt erbij. Van de saaie momenten die ik in m'n eerdere post noemde kon ik vandaag erg weinig merken - ik was de hele speelduur geboeid. Op imdb in sommige commentaren gelezen dat de film in sneltreinvaart door zijn leven gaat en dat geloof ik inderdaad graag, maar omdat ik niets van zijn leven weet merkte ik daar weinig van. Simpele maar effectieve biopic met een mooi tijdsbeeld, en een prachtige Stanley Tucci.