• 9.374.010 stemmen

Die Halbzarte (1959)

Komedie | 92 minuten

Genre: Komedie

Alternatieve titels: Eva / Foei Nicole!

Oorsprong: Oostenrijk

Geregisseerd door: Rolf Thiele

Met onder meer: Romy Schneider, Carlos Thompson en Magda Schneider

Gesproken taal: Duits en Engels

Plot Die Halbzarte

Eigenlijk zijn alle leden van het Weense gezin Dassau buitengewoon begaafd. De vader, een postbode, schrijft in zijn vrije tijd detectiveromans, moeder componeert levensliederen, dochter Brigitte schildert, zoon Thomas jongleert en de twintigjarige dochter Nicole schrijft onnavolgbaar mooie gedichten. Om het gezin er financieel bovenop te helpen, schrijft ze een spraakmakend toneelstuk. In dit deels autobiografische verhaal gebruikt ze een pseudoniem voor de hoofdpersoon. Het toneelstuk wordt een groot succes in het Weense Hoftheater, zo'n groot succes dat zelfs een Amerikaanse producent het stuk op Broadway wil opvoeren; het geluk lacht Nicole toe.

Nicole Dassau

Hofrat von Leitner

Mizzi Schranz

avatar van Scorpio11

Scorpio11

Niet zo heel bijzonder. Romy Schneider die in meer dan 60 films heeft gespeeld brak pas echt door met haar Sissi vertolkingen. Omdat ik een fan ben van RS mocht deze niet in de collectie ontbreken maar ze heeft (veel) betere rollen gespeeld.

avatar van Dk2008

Dk2008

Deze ook nog weer eens gezien, maar erg lang geleden dat ik hem op de Duitse zender heb gezien. Ik vond hem toen niet best, maar je weet maar nooit bij herkijken. Maar erg slechte film, niet zozeer op de manier hoe het gemaakt is, hoewel erg modieus, trendy..... voor die tijd. Maar meer de "amusementswaarde". Veel te saai voor een komedie, en kon me voor geen meter boeien. Misschien dat ze er destijds anders over dachten. Romy had toen een enorme schare fans, die kon je niet te lang laten wachten met weer een nieuwe film. Totdat ze het zelf welletjes vond en een andere boeg insloeg. Lijkt me toch een wat vergeten actrice (op de Sissi-films na)(let wel, hier op de site). Schneider krijgt in deze film erg weinig ruimte om haar talent te laten zien. 1.0