• 9.377.519 stemmen

Geregisseerd door: Kim Bong-joo

Met onder meer: Bae Sung-woo, Son Hyun-joo en Jang In-sub

Gesproken taal: Engels en Koreaans

Plot Deo Pon

"It all begins with a call"

Sinds zijn vrouw is vermoord heeft Dong-ho de zin in het leven verloren. De succesvolle zakenman is gebroken en raakt in een depressie. Zolang de moordenaar nog vrij rondloopt kan hij het verlies niet verwerken. Op een dag krijgt hij een telefoontje en kan hij zijn oren niet geloven: het is zijn overleden vrouw.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Go Dong-ho

Kim Hye-jin

Park Se-moon

avatar van Bacon

Bacon

De film was niet echt slecht, maar wist me helaas toch niet volledig te boeien. Dat ze in 2014 een Galaxy S6 gebruikte klopte ook niet echt volgens mij...

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Een topfilm, alweer 1 uit Zuid-Korea.

Komt een heel klein beetje langzaam op gang, maar een half uurtje in de film slaat ie direct om in een schitterend staaltje film.

Je kunt em ietwat omschrijven als een soort van Deja Vu, die met Denzel Washington en Back To The Future maar iets kleiner en een beetje anders verteld, tenminste ik denk dat ze daaruit de inspiratie hebben gehaald.

Hij wist mij echt te boeien, deze topper.

Ze mogen wat mij betreft nog veel meer van dit soort films maken.

Ook een goeie aanrader is The Truck (2008)

En wat betreft de Samsung S6, dat kan wel kloppen. Die was al veel eerder uit in Zuid-Korea, pas later wereldwijd.

avatar van Bacon

Bacon

hannes64 schreef:

Nee hoor, 10 april 2015 kwam ie uit in Korea.

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Bacon schreef:

Nee hoor, 10 april 2015 kwam ie uit in Korea.

Ik denk dat `t puur reclame was voor de S6 wereldwijd, want ik las een klein stukje over de vingerafdrukscanner...."In 2014 begon Samsung met het toepassen van vingerafdrukscanners in de S5 en de snel daarop volgende S6".

Maar, ik kàn me natuurlijk ook vergissen, dan is `t een vette goof in de film.