• 9.372.586 stemmen

Kalimán en El Siniestro Mundo de Humanón (1976)

Avontuur / Fantasy | 103 minuten
Nog geen stemmen

Genre: Avontuur / Fantasy

Oorsprong: Mexico

Geregisseerd door: Alberto Mariscal

Met onder meer: Jeff Cooper

Gesproken taal: Spaans

Plot Kalimán en El Siniestro Mundo de Humanón

Tijdens zijn aankomst in Rio de Janeiro, om een conferentie over parapsychologie bij te wonen, raken Kaliman en zijn jonge en onafscheidelijke assistent Solin verwikkeld in een angstaanjagend avontuur in de Braziliaanse Amazones. De meedogenloze Humanon heeft daar een laboratorium waar hij vreselijke genetische transformaties uitvoert. Kaliman moet zijn telepathische krachten gebruiken om de mooie Guarina en een groep wetenschappers te redden voordat ook zij gemuteerd worden.

avatar van pippo il buffone

pippo il buffone

In de seventies bestonden ze nog gewoon : openlijk pederastische superhelden...net als Batman behoort onze vriend Kaliman tot deze categorie, altijd handje in handje met zijn zwaar illegale lief Solin. De eerste herkent u aan zijn koddige witte tulband, de tweede aan zijn pittoreske Fez .

Enfin, tweede Kaliman verfilming alweer en de enige die hier opstaat, wederom met Cooper als protagonist. Het betreft hier een soort mix van fifties SF pulp, sixties exotische avonturenongein en seventies jungle exploitation in een comic jasje. Klinkt leuk, zal het voor de trashbuffs ook wel zijn.

De film bevat in feite alle ingrediënten die je mag verwachten aan te treffen in een no budget z- film: behalve het pedrastische koppeltje ook nog een leger aan "zombietronics " die er uitzien als mensen maar brullen als leeuwen per geluidsband, een mysterieuze blondine die van haar geloof slechts mag rondhupsen in sluier en bikini ook in de jungle, een horde geflipte paraschizologen met telepatische krachten, een mad scientist die voor de volledigheid niet alleen vermomd is met een rode puntmuts maar als extra voorzorg de 2 gaatjes heeft verstopt achter een grote zonnebril en Spaans spreekt met een Braziliaans accent, zijn dwerg- assistente, zijn bejaarde SM verslaafde sidekick die rondhuppelt in een 19-eeuws generaalsuniform, een lab gevuld met de hoofden van gedecapiteerde paraschizologen die telepathisch nog kunnen communiceren, zijn mensen in kooien collectie, en zijn grootste uitvinding: een uit mineralen gemuteerde harige cycloop....om maar wat te noemen.

Genoeg om de trashbuffs in verrukking te brengen zou je zeggen, maar helaas schijnen ze de internationale release per DVD een paar jaar terug volkomen verneukt te hebben, als ik de verhalen moet geloven. Dat is vreemd, want de originele print voldoet wel aan de- bescheiden- eisen die een mens mag stellen. Ik kon althans geen beschadigingen constateren aan het beeld, en alles was prima te volgen.

Minpunt was wel dat de setting in Rio te weinig werd benut ondanks een sfeerverhogende bossa nova score. De junglesequenties zijn allicht gelardeerd met stock footage , incl. de verplichte kronkelende anaconda's enz.