• 9.372.320 stemmen

Alternatieve titel: Backwoods Massacre

Geregisseerd door: John A. Russo

Met onder meer: Lawrence Tierney, John Amplas en Melanie Verlin

Plot Midnight

"A Startling & Shocking Adventure - As Three College Students Take a Strange Detour to the Land of the LIVING DEAD!"

Een tiener loopt van huis weg, omdat ze genoeg heeft van haar stiefvader. Ze lift mee met twee jongens, die het land door trekken, mee en met z'n drieën besluiten ze onderweg in de bossen te kamperen. Daar komen ze een gestoorde familie tegen, die hun dode moeder op de zolder heeft liggen ...

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Vreemd filmpje waarin ik het in de eerste helft bijna had opgegeven door de vreselijke muziek en zwaar ondermaatse acteurs. Pas in de tweede helft wordt het beter met een soort van Texas Chainsaw Massacre-achtig verhaaltje en een wat nasty touch door de Special Make-Up effecten van Tom Savini. Vergeet dus de eerste 45 minuten en je krijgt nog een ietwat degelijke film te zien.

avatar van the prowler

the prowler

Leuke film die ietwat amateuristisch en saai begint maar naarmate hij vordert wordt hij echt wel beter. Bij het begin van de film kunnen we lezen dat niemand minder dan Tom Savini instaat voor de special effects. Maar veel zien we hier niet van want het zijn meestal weinig inspiratievolle kills die soms off screen zijn. Op het einde van de film wanneer de meisjes geofferd worden, wordt de film iets bloederiger.

Weinig echt gore momenten in de film dat wel, maar het verhaal is wel leuk. Je kan het beschouwen als een kruising tussen 'Last house on the left' en Texas chainsaw massacre'. Ik vond de film zoals ik al zei zwak beginnen maar vanaf het moment dat die Nancy en die 2 andere gasten in dat bos terechtkomen werd hij echt wel beter en ik vond hem tegen het einde aan zelfs redelijk spannend. Pluspunt was dat geflipte familietje duivelsaanbidders die in tegenstelling tot de rest van de cast toch wel redelijk acteerden. Vooral de dikste van de drie broers was soms hilarisch. Voor de fans is deze godvergeten cult film zeker eens het bekijken waard.

De dvd release van Arrow is ook echt schitterend. Toen ik het hoesje opendeed zat er meteen een grote poster van de film in, een booklet en een mini catalogus van alle cult films die Arrow te bieden heeft met telkens een korte beschrijving van iedere film. Op het schijfje zelf dan ook nog eens redelijk wat extra's. 3*

avatar van perceived

perceived

Aardig filmpje hoor! Gezien het lage budget hebben ze er toch best een sfeervolle productie van weten te maken. Het komt misschien wat langzaam op gang, maar heb me er niet aan gestoord. Zelfs de soundtrack beviel me wel, behalve dan die irritante themetrack die er qua sfeer niet echt bij past (jaren 70 hippie meuk).

avatar van Basto

Basto

• 11932 berichten

Komt eind september uit op blu ray bij Severin.

Gezien op de uncut bluray van Severin. Ook wel bekend onder de titel Backwoods Massacre en destijds in de UK gebanned als een Section 3 Video Nasty.

We volgen een jonge vrouw genaamd Nancy die van huis wegloopt, omdat haar vader veel drinkt en z’n handen niet thuis kan houden. Ze lift mee met twee jonge knapen richting San Francisco en besluiten hun kamp op te zetten in een bebost gebied nabij Pennsylvania, niet te weten dat hier een stel gestoorde rednecks wonen. Deze figuren zijn duivelaanbidders en ontvoeren jonge vrouwen om ze vervolgens om klokslag 00:00 te offeren aan Satan. Ze hopen om deze manier hun overleden moeder tot leven te wekken. Nadat Nancy niet is thuisgekomen, besluit haar vader naar haar op zoek te gaan, met alle gevolgen van dien.

Verhaal komt wat traag op gang en rammelt aan alle kanten. Zeker het eerste uur is het echt even doorbijten, maar het laatste half uur maakt een hoop goed. Eén van die rednecks was een bolle genaamd Cyrus, die was echt geflipt met z’n lach. De film heeft een sterke Texas Chainsaw Massacre vibe. De regie is van John Russo, die heeft meegeschreven aan Night of the Living Dead en de gore effects van niemand minder dan Tom Savini.