Mijn Vader Woont in Rio (1989)
Genre: Familie
Gesproken taal: Nederlands
Releasedatum: 3 mei 1989
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Mijn Vader Woont in Rio
Jeugdfilm over Liesje die vroeger in Rio woonde. Samen met haar moeder is ze verhuisd naar Nederland. Haar vader zou hen later nakomen. Maar na 10 jaar is hij er nog steeds niet. Als Liesje naar Rio wil om haar vader op te zoeken, ontdekt ze de waarheid.

Janssen
Ik vind dat met name dat Wenneke Janssen een fantastische rol speelde als Liesje.

hugohei
Vond ik ook. Zusje van je ? Of ben je het zelf ?
Geneer je niet.

Quido
Vroeger kwam deze film bijna elke zomervakantie op tv en elke keer zat ik dan weer te kijken. Een leuke kinderfilm. 3.5*

Webby
Dit was volgens mij de eerste speelfilm die ik in de bios heb gezien met m'n ouders. Was een erg mooie, ontroerende film vond ik.
Als ie ooit nog eens uitkomt op dvd koop ik hem wel... jeugdsentiment!

Quido
Komt op dvd. Vanaf 7 maart te huur en vanaf 20 april te koop ! (Paramount)

wenneke
Beste Quido,
Weet je zeker dat hij binnenkort op DVD komt. Ik wil de DVD namelijk heel graag hebben.
Gr
Wenneke (Liesje)

BlueJudaskiss
@Wenneke:
Domme vraag, maar jij bent zeker niet dé Liesje?

BlueJudaskiss
Kick! Stuur me een PM ik ben heel erg benieuwd hoe je er nu uitziet...

wenneke
Bedankt voor de informatie, ga hem 20 april meteen kopen. Leuk voor het nageslacht, heb nu alleen maar een video en die is inmiddes van slechte kwaliteit.
Voor de goede orde, ik ben dé Liesje, voorzover je het woordje de ervoor kan zetten. Is alweer zo lang geleden.
Groetjes
Wenneke

Alastor
Toch wel vreemd dat je van deze site moet vernemen dat de film op DVD uitkomt, terwijl je nota bene de hoofdrol had.
Maar leuk dat je je geregistreerd hebt hier Wenneke, acteer je nog?

luuk1988
als kind vond ik dit wel een spannende film, kan dr alleen nu geen zinnige beoordeling voor geven

panske
Voor gebruik op de basisschool zoek ik een vhs-band van de film. Is er iemand die mij op korte termijn daaraan kan helpen. Het is me bekend dat de DVD op 20 april uitkomt, maar dat is voor mij te laat. We hebben op 5 april een bezoek aan het gevangenismuseum gepland.

robertus65
De film moddert te lang door over het hoe en waarom en ook de bijrol van Peter Faber is niet geslaagd.

Simon Smith (crew films)
Geweldig spel van Geert de Jong en Theu Boermans! Goed script en ook nog een wijze les voor ouders die kijken.
Grappig: dit is de 3e film waarin Geert de Jong en Peter Faber een stel vormen.

FunkStar
Deze film is voor mij echt pure jeugdsentiment. Na het zien van Schatjes en Mama is boos wilde ik deze film heel graag zien.
Omdat Geert de Jong en Peter Faber samen spelen net zoals in Schatjes en Mama is boos. Toch heeft het helemaal niets te maken met deze film, maar wist ik toen veel.
Deze week nog een keertje bekeken. Het blijft nog steeds 1 van mijn favoriete kinderfilms. Erg sterkte film!

Phantasm
Redelijke film die wat traag begint, maar daarna toch wat beter wordt.

Marco Borsato (56) vervolgd voor seksueel misbruiken minderjarig meisje, '8 Mile'-acteur Nashawn Breedlove (46) overleden | MovieMeter Recap

Netflix deelt hilarische eerste trailer voor aankomende actiekomedie-serie 'Obliterated' van de makers van 'Cobra Kai'

'Community'-collega's 'niet grappig genoeg' voor Chevy Chase (79): 'Wilde die mensen niet om me heen'

De tien best beoordeelde films van de jarige Gwyneth Paltrow (51)
Realtimes | Publishing Network
Social media