• 9.197.134 stemmen

Met onder meer: Joris van de Sande, Hugo Metsers en Nienke Brinkhuis

Gesproken taal: Engels en Nederlands

Releasedatum: 4 november 2004

Plot Gay

"The first Dutch film set in Amsterdam's gay scene"

Pascal en Max zijn een jong, hip homostel uit Amsterdam. Pascal (Joris van de Sande) is een arrogante soapacteur die het wil gaan maken in Hollywood en Max (Hugo Metsers jr.) is een succesvolle, narcistische televisieproducent. Max en Pascal leiden een decadent leven en maken samen met vriendin Snoes het Amsterdamse nachtleven onveilig. De champagne vloeit rijkelijk en de twee geven menig feestje in hun luxe appartement. Tijdens een van de feesten ontmoet Max de knappe Amerikaanse fotograaf Guy (Dean Reinick). Max, die al vaker vreemd is gegaan, valt voor de charmes van Guy. Voor Pascal is de maat vol en hij verbreekt hun relatie. Verscheurd door verdriet verpest Pascal een auditie. Ook Max voelt zich ongelukkig in de nieuwe situatie. Snoes (Nienke Brinkhuis) blijft de bindende factor tussen beide mannen en doet er dan ook alles voor om hen weer bij elkaar te krijgen...

logo tmdbimagelogo tmdbimage

kos schreef:

Simon is toch geen homo-film?

Zo wordt ie wel gemarket in het buitenland.

De film afdoen als homofilm is misschien wat kort door de bocht, maar het is wel een film met een homo in de hoofdrol en hij wordt niet afgeschilderd als verwijfde nicht. Leviwosc klaagde dat dat in Nederland altijd gebeurde. (Wat volgens mij sowieso wel meevalt.)

Leviwosc schreef:

Dit soort homo's bestaan inderdaad Stephan, maar is verre van een realistische weergave van de standaard homo. Dit zie je vooral in de reguliersdwarsstraat en het volk wat daar komt is geen objectieve weergave van de algemene homo.

Ik ging best met je mee tot nu toe, maar dit vind ik een rare redenatie. Ik heb de film niet gezien, dus daar kan ik niet over oordelen. Maar ik zie niet in waarom je geen films zou mogen maken over de nichten in de reguliersdwarsstraat.

Wouter schreef:

Zo wordt ie wel gemarket in het buitenland.

Dat snap ik. Maar een film waarin een homo een prominente rol speelt (zonder zich overigens echt veel op het homo-zijn te richten) lijkt mij geen homo-film. Snap dan ook weinig van dat marketen in het buitenland.

Leviwosc schreef:

Mijn ergernis gaat er juist over dat men kennelijk geen films over de 'normale' homo's wil maken, altijd die verwijfde gay-scene nichten.

Nogmaals: Simon gezien?

kos schreef:

Ach, wat is een homofilm? De sexualiteit van Camiel is best aanwezig, daar gaat hem, lijkt me, in deze discussie.

Snap dan ook weinig van dat marketen in het buitenland.

Dat snap ik best.

Wouter schreef:

Nogmaals: Simon gezien?

Ikke wel, ik hoop van harte dat dat geen "normale" homo was.

Onderhond schreef:

Ikke wel, ik hoop van harte dat dat geen "normale" homo was.

Tja, wat is normaal? Ben wel benieuwd wat jij er abnormaal aan vond...

En ken je zo weinig homo's dat je over 'ik hoop dat' moet spreken?

avatar van Leviwosc

Leviwosc

Neen Wouter ik heb de film Simon niet gezien.

De vraag 'wat is normaal?' behoort absoluut tot de top 10 van clichématige semi-filosofische vragen waarvan mijn tenen beginnen te krommen.

avatar van cornelis

cornelis

In Simon is één van de hoofdpersonen, die tevens de verteller is, een homo, die knus samenwoont met zijn vriend in een appartement in de stad, zoals wel meer stelletjes van in de 30.

Of dat normaal is, doet er wat mij betreft niet toe, maar Camiel is in Simon bepaald niet wat ik versta onder een reguliersbreenicht. Verder is het ook nog een mooie film.

avatar van Stephan

Stephan

Nederlandse film Gay gaat naar Amerika

AMSTERDAM - De Nederlandse film Gay is verkocht aan de Verenigde Staten. Dat heeft regisseur Tom Six donderdag gemeld. Amerika is het eerste land buiten Nederland waar de productie wordt uitgebracht.

„Dit is een groot succes voor de film”, aldus Six. „Amerika is een gezaghebbende afzetmarkt: meestal melden zich na een release in de VS meer geïnteresseerde distributeurs uit andere landen.”

Verkoop aan Amerika is inderdaad een hele prestatie. Gefeliciteerd!

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 1993 stemmen

nog niet gezien deze film en denk ook niet dat ik een film over relnichten wil zien (no offence). En er zijn wel echt betere films waar homosexualiteit in beeld is gebracht, denk maar aan brokeback mountan.........en deze is dan wel met echte mannen

avatar van dutchcowboy

dutchcowboy

dit is de slechtse film die ik de afgelopen 5 jaar heb gezien. Slecht script, slecht acteurwerk, suffe grappen, slappe mise en scene. Echt waardeloos.

avatar van corbijn

corbijn

Echt heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeele slechte speelfilm.

Slap verhaal wat lijkt of het in een dronken bui op een bierviltje is gekladderd.

Hele foute dialogen, ritme van de film is tergend traag, en zoals hier ook al gezegt wordt de Amsterdamse homoscene verschrikkelijk stereotyp neergezet.

Doe daarbij ook nog 2 totaal onappetijtelijke en onsympathieke hoofdrolspelers waar totaal niet mee in te leven valt en je krijgt dit celluloid gedrocht

Ik had dit (wan)produkt al na 20 minuten af willen zetten, maar daar ik alle Nederlandse speelfilms wil zien heb ik deze toch afgekeken.

Ook stilletjes hopend dat hij beter zou worden, en dat het zijlijntje van die zwerver nog een leuke kwinkslag in het verhaal zou brengen.

Tuurlijk gebeurde dat niet sterker nog het werd een zeer irritant gegeven, het leek wel of Six zelf niet wist wat hij ermee aan moest.

Bij videoland liggen 8 van deze GAY dvd's in de afprijsbak.

Normaal gesproken kosten deze ex rentals 5 € per stuk, ze hebben deze nu al naar 1 € afgeprijsd.

Nu snap ik waarom, snel heeeeeel snel vergeten deze film en ik heb te doen met Amerikanen die deze film straks te zien krijgen

avatar van Frans Sarneel

Frans Sarneel

Sommige slechte films zijn op de één of andere manier nog leuk. Je kunt vaak nog wel lachen om (onbedoeld) grappige dialogen, mislukte special effects o.i.d. In Gay De Film niets van dat alles. Deze 'komedie' is écht om te janken!

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Echt leuk wil ie maar niet worden. Zit overal tegen het randje aan en daardoor helemaal niet leuk eigenlijk. Vergeten deze film!

avatar van gotti

psycholamp schreef:

Af en toe ook wel eens onder het randje hoor...

avatar van DevendraBan

DevendraBan

Leviwosc schreef:

...Mijn ergernis gaat er juist over dat men kennelijk geen films over de 'normale' homo's wil maken...

Kijk eens Happy Together van grootmeester Wong Kar-Wai.

avatar van Wouter

Waarom zo ver weg zoeken? Simon en [/i]Alles is Liefde[/i].

avatar van darkjaap

darkjaap

gaat helemaal nergens over

echt een B film en zon soms had ik ook echt het idee alsof ik naar goedkope platte porno aant kijken was vond hem erg plat schuin niet goed en mag van mij echt voorgoed verbannen worden 1*

avatar van robertus65

robertus65

Film met een slap verhaal over homo's en gelijk worden alle stereotypen weer eens bevestigt. Nienke Brinkhuis was als enigste de moeite waard, voor de rest ergerde ik mij dood aan al dat verwijfde gejank. Leuk dus voor de liefhebbers, alhoewel, zouden homo's dit echt leuk vinden?

avatar van RodneyS

RodneyS

Zeer matige film dit. Behalve een aantal leuke opmerkingen en grappige personages (nol, snoes) is deze film heel slecht geacteerd, heeft het een saai verhaal en worden de hoofdpersonages op een gegeven moment gewoon ergelijk.

avatar van alec

alec

De film doet overkomen dat er geen verschil is tussen hetero en homo stellen. De thema homoseksueel wordt niet direct overbelicht, er worden geen maatschappij kritische vragen voorgelegd en cliché matige onderwerpen worden vermeden. Met als resultaat dat het zich laat raden wat nou eigenlijk de boodschap is, het wordt nergens uitgedragen.

Soms lijkt het op een semi documentaire, dan weer op een soap, als kijker wordt je door het verhaal niet uitgedaagd om je maar enigszins te verplaatsen in de personages.

Een *2.5

avatar van alex____94

alex____94

Stephan schreef:

Nederlandse film Gay gaat naar Amerika

Verkoop aan Amerika is inderdaad een hele prestatie. Gefeliciteerd!

eindelijk van dat onding af

avatar van E2K

E2K

Ik heb een hekel aan homos exploitatie dus de film zal me zeker niet goed bevallen

avatar van prometida

prometida

Echt bagger, een raar verhaal.. eigenlijk niet eens echt een verhaal. Een clou zat er ook niet in, nee ik vond het helemaal niets.

avatar van gauke

gauke

Uitermate saaie film over eten, uitgaan en seks, waarin eigenlijk niets interessants gebeurd. Zonde van je tijd.

avatar van Queen-Bee

Queen-Bee

jammer... had me wel leuk geleken... toch een beetje horror , zo slecht...

avatar van Bigjerry

Bigjerry

Dit is echt één van de weinige films waar ik echt nog geen millimeter waardering voor op kan brengen. Wat een volslagen WANPRODUKT. Werkelijk alles irriteert, zit ernaast, slaat de plank mis of schiet zijn doel voorbij. Deze film bewijst werkelijk niets of niemand een dienst. De homoscene niet, de acteurs niet voor hun cv, en vooral SIX niet die naar mijn mening hiermee voor altijd liet zien het vak niet te verstaan. GROTE NUL voor deze verspilling van tijd en energie.

avatar van Legan

Legan

Extravagant, controversieel en hilarisch...

In ieder geval kan het niet hieraan gelegen hebben dat de film is geflopt. Maar des te meer aan een slechte cast die op een vrij dramatische manier erg cliché personages neerzet. Personages die zogenaamd realistisch zijn, maar zo zwaar zijn aangedikt dat ze "larger than life" zijn. Met onrealisme en irritatie tot gevolg.

Deze over the top dramatisering komt ook tot uitdrukking in zaken als de verhaallijnen en de portrettering van de gayscene. Qua cinematografie valt er nergens iets positiefs te bedenken en wat betreft de pogingen tot humor; deze zijn op z'n zachtst gezegd pijnlijk. Pijnlijk slecht.

avatar van Reg29

Reg29

Wat een k#tfilm zeg!Het lijkt wel Paul Ruven film!