• 9.369.636 stemmen

Oorsprong: Canada

Geregisseerd door: Ivan Reitman

Met onder meer: Eugene Levy, Andrea Martin en Ronald Ulrich

Plot Cannibal Girls

"These girls do exactly what you think they do!"

Een verliefd stel (Eugene Levy en Andrea Martin) besluit een romantische vakantie te ondernemen. Ze besluiten te verblijven in een kleine bed-and-breakfast die, helaas voor hen, gerund wordt door drie meiden die ook nog eens kannibalen zijn.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Clifford Sturges

Gloria Wellaby

Rev. Alex St. John

Rick, First Victim

Felix, Second Victim

Third Victim

avatar van Facedown

Facedown

Wel, hier ben ik nu es in geïnteresseerd Een bel als er een gore scène aankomt, hmmm, toch liever niet... Ben wel benieuwd naar Eugene Levy in deze film

avatar van Sgt. Morrisson

Sgt. Morrisson

Weet iemand waar deze film verkrijgbaar is?

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Wraaaagh, wat een hilariteit alom! Eugene Levy is hier chill en stelt het standaard stoere type voor, die zijn o zo domme naïeve en ergernisopwekkende meisje moet beschermen tegen de duistere gevaren des levens, namelijk... The Cannibal Girls! Tsja het is lowbudget-slecht, dat zeker. Let vooral op hoe een man in een witte onderbroek en een donzen deken van rughaar aangevallen wordt door één van de Cannibal Girls. Erg geinig .

avatar van niethie

niethie

Een keertje op vhs op een rommelmarkt gevonden en inderdaad een beetje een suf/raar filmpje, toch valt er een hoop te lachen met dit filmpje (let vooral op eugene levy met een enorme afro en snor) ook wordt er een hoop smerigheid getoond, verder is het verhaaltje een beetje vaag en is is het eigenlijk net als met die andere reitman films- (het is eens in de zoveel tijd best leuk om in een melige bui te bekijken). 2,5 sterren

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Leuke debuutfilm van Reitman waarmee je soms wel moet glimlachen (de hypnose) en voor de rest genietbaar is als (milde) horror. Je kan dit best bezien als een curiositeit uit de jaren 70 die je toch één keer moet gezien hebben in je leven.

avatar van niethie

niethie

Jij nog een bel gehoort overgens?

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Nee. Goeie grap van de makers.

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

(Ongelooflijk ) Deze film won 2 Prijzen Sitges op het Catalaans Internationaal Film Festival in 1973. Voor de geïnteresseerden: hier is een trailer:

YouTube - Cannibal Girls 1973

avatar van Matthiasc88

Matthiasc88

hilarische cult, maar niet meer

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Ik heb de film gekeken vanwege de titel. Verwacht geen groot festijn van gore, want dan zul je behoorlijk teleurgesteld zijn. Op zich zat hier wat geinigs in, maar helaas is het af en toe nogal inkakkerig. Er had toch wat meer vaart in gemogen. De film krijgt van mij een magere 2,5.

avatar van Halcyon

Halcyon

Slechtgemaakte pulp waarin een verliefd stelletje ten prooi valt aan drie kannibalenmeisjes. Het tweede gedeelte van de film bestaat uit een bizar ritueel waarbij een vage figuur het koppeltje voorbereidt op de slachting. Met een dergelijke titel verwacht je een splatterfestijn, maar daar is hoegenaamd geen sprake van. Af en toe een spatje bloed of een blote borst, meer is er niet te zien. Cannibal Girls is dan ook het best te verteren als een slechte film die zo slecht is dat hij weer grappig wordt.

avatar van Noodless

Noodless

Jawel...we zien hier Eugene Levy met een bos haren die de hoofdrol speelt samen met zijn overdreven vriendelijke vriendin Gloria ( Andrea Martin ). Je krijgt eerst een kennismaking met een moord, gevolgd door een introductie van het koppel en een broer die op zoek is naar zijn vermiste zus. Het koppel krijgt pech met de auto en zo belanden ze in het dorp waar de legende van de drie vrouwelijke kannibalen de ronde doet. Het koppel komt dan terecht bij een rare figuur ( een soort rituele Lord ) en de drie kannibalenvrouwen. Het verhaal kent een bizar verloop want op een bepaald moment lijkt het dat Gloria bepaalde dingen gewoon gedroomd heeft. Samen met Clifford zit ze terug in een motelkamer. Nadien blijkt dat Clifford gehypnotiseerd is en komen ze weer terug in het huis van de Lord. Heel bizarre uitwerking. De muziekscore is wel goed, maar de gore valt wat tegen gezien het thema. Beetje naakt komt er ook voorbij. Randall Carpenter, Bonnie Neilson en Mira Pawluk zijn de drie kannibalen van dienst. 4/10

avatar van joolstein

joolstein

Voordat hij bekent raakte met films als Ghostbusters (1984), Twins (1988) en Six Days Seven Nights (1998) regisseerde komedie-regisseur Ivan Reitman ook een paar exploitatiefilms. In deze film zijn Clifford en Gloria op weg voor een vakantie in het stadje Farnhamville. Nadat ze panne onderweg krijgen, horen ze in een motel het horrorverhaal over; Drie mooie meisjes die jonge mannen naar hun oude boerderij lokten voor seks en uiteindelijk de dood.

Zoals het in elke trashy-film hoort, zijn er in eerste paar minuten al bloed en borsten in dezelfde scène zien. Ondanks de titel zijn de kannibalen niet echt de drijvende kracht maar het stelletje met autopech. Grappig bedoeld en gespeeld door de nu bekende acteurs Eugene Levy (de American Pie-ster met een dweilachtige kapsel en borstelige snor) en Andrea Martin (My Big Fat Greek Wedding) Helaas is het nooit grappig en het is ook zelden horror!

In de eerste helft zie je in een flashback de stadslegende over de meisjes en ja die verliezen alle hun kleren maar bloederig nee dat werd het niet! En dat terwijl een opvallend onderdeel; een William Castle-achtige gimmick was. Steeds als er een horrorscène begon klonk er een 'waarschuwingsbel/claxon' zodat men weg kon kijken voor de gruwelen. Echter of je die bel/claxon hoort hangt af van welke versie je kijkt omdat er blijkbaar twee versies zijn!

De film is ook grotendeels geïmproviseerd en ontwikkeld door de cast Dat is te merken want de dialoog gaat nergens heen, scènes strekken zich maar door en personages komen en gaan zonder enige logica. Er zijn ook droomsequenties en flashbacks die zo lang duren dat je gemakkelijk vergeet hoe het nu zit. plotsklap kregen de vleesetende liefjes ook hulp van een bizarre dominee. Waar kwam die opeens vandaan?

Dit is misschien wel iets beter gefilmd dan vergelijkbare exploitatiefilms maar het is ook niet echt de opvallende horror waar ik op had gehoopt! De film lijdt vooral doordat het te luchtig was en het gebrek aan horror. Ondanks dat was het soms best intrigerend en aangenaam om te kijken.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Ja OK het was misschien niet zo bloederig als de titel het liet uitschijnen en het naakt is ook kort en aan de brave kant, maar na het zien van een rist slaapverwekkende horrorfilms deze week was dit eindelijk nog eens iets wat ik wel kon smaken. Over dat bloederige gesproken eigenlijk ben ik zelfs in de vroege jaren 70 nog steeds niet veel films met blood en gore als we de geweldige HG Lewis buiten beschouwing laten. Ik had wel het gevoel dat de regisseur (Ivan Reitman die naam ken ik toch van ergens ach ja die van de Ghostbusters dank u joolstein) toch beetje heeft afgekeken van de films van ouwe Herschell. Het stadje ademt dat sfeertje van Two Thousand Maniacs uit, niemand is te vertrouwen. Er is een sheriff die erop toe ziet dat niemand ontsnapt en wie vervelend gaat doen krijgt zijn twee handlangers op zijn dak (lijkt zo hard op de Maniacs mayor en de twee gasten die mensen lokken naar hun dorp). Dan is er ook nog de creepy dominee met hypnotiserende krachten wel dat is toch gewoon Montag uit the Wizard of Gore. De moorden omwille van het vlees van de slachtoffers is helemaal afgekeken van Blood Feast. Het verschil is dat je hier dan wel mensen zich te goed ziet doen aan mensenvlees en de slachtoffers zijn hier allemaal mannen (bij HG Lewis meestal vrouwen). Dat vond ik wel een leuke insteek. De tag comedy snap ik niet zo, als het grappig was bedoeld vind ik dit niet geslaagd. Misschien werd verondersteld dat die verwilderde gast komisch moest overkomen, die leek dan weer te zijn afgekeken van Rodney uit The Gruesome Twosome en de aardige dame van het motel zou Mrs Pringles kunnen zijn. Eigenlijk mooie tribute van Reitman aan HG Lewis horror. Jammer dat hij niet verder is gegaan met dit soort trash, want dit vind ik toch een pak beter dan het infantiele, niet enge en totaal niet grappige Ghostbusters een decennium later. Luchtig lijkt me niet het juist woord joolstein, eerder een gebrek aan een gevoel van terreur. De films van HG Lewis zijn eigenlijk luchtig maar kunnen heel bruut zijn in het grafische compartiment. Ghostbusters is 100% luchtig (op een flauwe manier). Cannibal Girls vond ik serieus maar een gebrek aan brute horror om een echt ongemakkelijk gevoel te geven. Maar ik vond het wel geslaagd.