• 9.370.388 stemmen

Il Plenilunio delle Vergini (1973)

Horror | 80 minuten

Genre: Horror

Alternatieve titels: The Devil's Wedding Night / Full Moon of the Virgins

Oorsprong: Italië

Geregisseerd door: Luigi Batzella

Met onder meer: Mark Damon, Esmeralda Barros en Rosalba Neri

Gesproken taal: Italiaans

Plot Il Plenilunio delle Vergini

"Dark desires unleash the legions of lucifer!"

Een vrouwelijke vampier gebruikt de ring van Dracula om mooie vrouwen naar haar kasteel te lokken, waar ze deze vrouwen vermoordt om zo in hun bloed te kunnen baden.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Karl Schiller

La Contessa Dolingen de Vries (as Sara Bay)

Lara the Zombie

The Vampire Monster (as Ciro Papas)

The Mysterious Man (as Alexander Getty)

Tanya the Innkeeper's Daughter (as Francesca Romana Davila)

The Innkeeper (as Mort Baxter)

First Villager at Inn (as George Dolfin)

Second Villager at Inn (as Stephen Hopper)

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Ooit uitgebracht in de Benelux, meer dan drie decennia geleden, onder de smakelijke titel "De Jonge Maagden van de Volle Maan". Gotische griezelfilm met een sfeervol begin en einde, maar die duidelijk lijdt onder het zwakke script in het middenstuk, met wat bescheiden erotische scenes gestoffeerd. De droomsekwensen werden zelfs aangevuld met een aantal fragmenten die ik ook herkende in Kubricks, "2001, A Space Odysee". Geen hoogvlieger, maar je kan slechter treffen.

De print van de Regio 1 DVD uit de reeks van "Elvira's Movie Macabre" is in slechte staat en wordt voortdurend ontsierd door krassen, vlekken en verwaterde kleuren. Als ik dan lees in reviews dat de prints voor de bedenkelijke rommel die de kineast heeft gemaakt wel goed zijn, ben ik als griezelfan erg ontgoocheld.

avatar van Wouter

Mac Hammer Fan schreef:

The Devil's Wedding Night Blu-ray Release Date January 12, 2021 (IIl plenilunio delle vergini)

avatar van Noodless

Noodless

Mark Damon speelt hier een dubbelrol, nl. de tweeling Franz Schiller en Karl Schiller. Qua verhaal stelt het niet veel voor. Het gaat over een een vrouwelijke vampier, de mooie charismatische Rosalba Neri die met de ring van Dracula vrouwen lokt om de baden in hun bloed. Maar ze is ook geïnteresseerd in de tweeling die toch wat verschillen van karakter. De ene gebruikt de kennis van zijn broer en gaat als eerste op pad om de ring te vinden. Daarna volgt zijn broer dezelfde weg wat gepaard gaat met telkens beelden van een paard in galop op een gek deuntje. De overgang van de verschillende scènes in café en kasteel verloopt wat chaotisch en er gebeuren wat rare dingen tijdens de verschillende onderlinge ontmoetingen van de personages : de mooie dochter van de cafébaas (Enza Sbordone) die het amulet zelf naar het kasteel gaat brengen, de rare man die overal opduikt, Lara de zombie (Esmeralda Barros) die gewoon buiten in een open kist op het kerkhof ligt, plotse verschijningen en verdwijningen … Rosalba Neri speelt de gravin met allure en zorgt ook voor wat erotiek. Een mooie soft erotische scène met Mark Damon en een scène met haar hulpje Esmeralda Barros. Naar het einde toe krijg je ook nog 5 vrouwelijke slachtoffers bloot te zien met wat bloederige scènes, al wordt de gore en de erotiek heel braafjes gebracht. Het slot heeft een leuk knipoogje naar het beschermende amulet en de rare man die overal opduikt. 5/10