• 9.371.326 stemmen

Geregisseerd door: Leste Chen

Met onder meer: Yang Zishan, Ah-Lei Gua en Bo-lin Chen

Gesproken taal: Mandarijn

Plot Chong fan 20 Sui

Shen Mengjun woont in bij het gezin van haar zoon, maar voelt dat ze hen tot last is. De avond voordat ze naar een rusthuis verhuist wandelt ze door de stad en komt ze een fotowinkel tegen. Als afscheid van haar oude leven wil ze een laatste mooie foto van zichzelf, maar wanneer ze de de winkel weer uitstapt is ze plots 20.

Niet zo best.

Toch even schrikken om achteraf te zien dat deze film van Leste Chen's hand komt. Het verklaart waarom het er wel smaakvol en kleurrijk uitziet, maar qua meligheid is het compleet onherkenbaar.

Nu is Chen al een tijdje meer actief in het commerciëlere circuit en heb ik z'n laatste films ook niet echt meer gevolgd, maar kijkende naar deze remake (van een érg recente Koreaanse film) heb ik blijkbaar ook niet zo heel veel gemist. Ondanks dat er best een paar goede scenes inzitten, vertilt de film zich in het hele tweede deel.

Mooiste scene is die bij de fotograaf, mooi geacteerd van Ya-Lei Kuei en gewoon een fijn dramatisch momentje. Op zich is het fantastische plottwistje ook nog wel leuk, maar wat er mee gedaan wordt is minder boeiend. De split tussen de oude romance en het muziekbandje maakt de film nodeloos lang, sowieso heb ik maar weinig met die recente Aziatische muziek/band filmpjes. En da's uiteindelijk toch wel de kern van de film.

Visueel wel goed, maar dat mag je verwachten van Chen. Toch zijn er weinig scenes dat het écht mooi is, het oogt vooral warm en verzorgd. De muziek is lauw en vervelend, het acteerwerk ook niet al te denderend. Veel hip Chinees volk, dat gaat ze toch niet echt geweldig af.

Beetje een miskleun deze film. Hopelijk is het een periode voor Chen en weet hij ooit nog z'n oude niveau te herontdekken, want dit soort meligheid hoeft voor mij niet echt.

avatar van BBarbie

BBarbie

Vliegensvlug gemaakte remake van Soosanghan Geunyeo (2014), nog geen jaar oud. Het Koreaanse origineel is vlotter en net iets leuker. De liedjes liggen ook in deze remake evenwel best lekker in het gehoor (o.a. een verrassende Chinese cover van Patsy Cline’s “Seven Lonely Days”).