• 9.370.338 stemmen

Geregisseerd door: Andy Tennant

Met onder meer: Ashley Olsen, Mary-Kate Olsen en Kirstie Alley

Releasedatum: 4 juli 1996

Plot It Takes Two

"Two identical strangers. Two different worlds. One perfect match."

De eigenzinnige 9-jarige snotneus Amanda (Mary-Kate Olsen) doet niets liever dan Diane (Kirstie Alley) helpen bij het vinden van haar grote liefde. Roger Callaway (Steve Guttenberg) is een rijke weduwnaar met een eveneens 9-jarige dochter Alyssa (Ashley Olsen), die op het punt staat te trouwen met de akelige Clarice. Als de twee identieke meisjes elkaar ontmoeten, gaan ze er alles voor zorgen dat Clarice niet met Roger trouwt en proberen Diane en Roger dichter bij elkaar te brengen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Jordy

Jordy

die Olsen twins zijn trouwens erg leuk opgedroogd inmiddels

Nooit van gehoord.

avatar van Jordy

Jordy

nou ze zijn vooral bekend uit Full House

zag laatst een site waar uitvoerig afgeteld werd (mét javascript klokje) tot de datum in 2004 dat ze 18 worden

Hebben ze dan een levensbedreigende ziekte en worden ze niet ouder dan 18 jaar ?

avatar van narva77

narva77 (crew films)

nee, dan spatten ze uitelkaar, net als de siliconen in het vliegtuig in die bierreclame

avatar van Yekezzez

Yekezzez

Slap aftreksel van een film die mijn ouders vroeger opgenomen hadden. Deze was opgenomen omdat we (waarschijnlijk) weg moesten, maar eigenlijk af wilden kijken. Het begin staat er namelijk niet op en erg frustrerend: het einde ook niet. (De band was afgelopen.) Dus alhoewel het orgineel erg leuk was op mijn zesde was het een raadsel hoe dat die afliep. Ik heb ook jaren de titel niet geweten (Geen IMDB) Deze film heb ik gekeken om het einde dan toch eindelijk te zien. Heb ik spijt van, want het is een slechte film, met een slecht einde. 1*

*edit* Het orgineel heette dus Parent Trap (Ik herkende de foto op IMDB)

avatar van Quido

Quido

Yekezzez schreef:

Slap aftreksel van een film die mijn ouders vroeger opgenomen hadden.

Ik wist niet eens van het bestaan van die oude versie af. Ik vond "it takes two" wel een leuke film. En het maakt toch niet uit dat het gewoon een nageaapte film is?? Dat zie je wel vaker. En Yekezzez, je geeft toch niet maar 1* omdat de film nageaapt is, toch?

Want ik vind dat geen reden.

3* voor deze film.

avatar van Yekezzez

Yekezzez

Nee nee, de reden dat hij lage sterren kreeg van mij is dat hij gewoon slecht is. Dit staat los van het Disney verhaal "The Parent Trap" die wellicht ook slecht is.

Die film is trouwens ook niet het orgineel. Er bestaan verschillende versies van deze film:

Twice Upon a Time (1953)

Parent Trap, The (1961)

Charlie & Louise - Das doppelte Lottchen (1993)

Parent Trap, The (1998)

Kuch Khatti Kuch Meethi (2001)

Maar de oudste en dus orgineel is de film:

Doppelte Lottchen, Das (1950)

Die weer gebaseerd is op een Duits kinderboek.

(Ja, je komt meer te weten dan je eigenlijk wil, als je naar de juiste jeugdfilm zoekt.)

avatar van Quido

Quido

Oke dan

avatar van Mindflight

Mindflight

ik heb hem vanmiddag maar gekeken op tv, en in het begin ergerde ik me grandioos aan het slechte acteerwerk, de slappe dialogen, etc. maar later werd deze film gewoon leuk! lekker vrolijk enzo! 3 sterren.

avatar van De Knip

De Knip

Neo, vertel eens: ik zie bij de update, dat je van 4,5 naar 1 ster bent gezakt bij deze film

avatar van neo

neo

De tv-overzicht tabel deed pas geleden een beetje vervelend. Ik had er nog geen tijd voor gehad om dingen weer recht te trekken

avatar van De Knip

De Knip

Grappig: film eerst uitzenden op een middag, nu 'gewoon' de vrijdagavondfilm, dik een maand later.

avatar van markpennings

markpennings

zeer goede film van de zusjes Olsen, ze zijn nu inmiddels de coming stars van de US, ze hebben veel in hun mars, en acteren erg goed. Ik denk dat we nog veel mogen genieten van deze twee zusjes in de toekomst.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

markpennings schreef:

Ik vond deze film juist zo leuk omdat het geen Olsen- show was (zoals de films die ze later zouden gaan maken). Door leuke bijrollen van onder andere Guttenberg, Bosco, Alley en Sibett en een geinig uitgangspunt is de film nog best vermakelijk. Die plotloze prul die de tweeling de laatste jaren aflevert mag nog niet in de schaduw staan van dit amusante werkje.

avatar van Purmerend

Purmerend

De twee zusjes waren de enige lichtpuntjes in de film. En wat heb ik me geergerd aan Clarice (Jane Sibbett).

avatar van LindaLicious

LindaLicious

Ik vond deze film errug leuk! Natuurlijk dankzij Mary-Kate en Ashley (laat ik ze maar geen Olsen twins noemen, ze willen niet als eenheid gezien worden. Kom op zeg, daar hebben ze hun geld mee verdient! )

Maar ook gewoon omdat ik het verhaal ontzettend leuk vond en het een film was die me echt aan het lachen maakte .

avatar van The One Ring

The One Ring

Tja, toen ie net uit was vond ik 'm wel leuk, maar laatst zag ik weer een stuk en vond ik'm maar matig. Het is en blijft een kinderfilm, dus zal ik 'm een beetje moeten beoordelen zoals ik als kind geoordeeld zou hebben.

avatar van x-Michelle-x

x-Michelle-x

was wel een leuke film maar je moet hem niet al te vaak kijken want dan gaat ie vervelen een 3.5 ster van mij

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Leuke, doorsnee, familiefilm. En kijk eens aan, ik ben de 100ste die gaat stemmen.

avatar van Teskuh17

Teskuh17

ik de 101ste echt.. een aantal jaren geleden was ik totaal verslaafd aan deze film (samen met tekenfilm 101 dalmatiers) en keek ik deze, het liefst 2x p dag.. Ik kan me nog herinnere dat ik Dalmatiers toen ik ziek was echt gloof wel 6x achter elkaar gekeken heb.. *die goede ouwe tijd joh*.. Maar goed.. deze film stelt opsig niet zoveel voor.. maar ach. 4 sterretjes, omdat ik er zoveel van houd

avatar van Sannepan

Sannepan

Deze film is niet al te origineel, maar toch ontzettend leuk. Waarschijnlijk komt het door al z'n vrolijkheid. Natuurlijk heb ik al meer films gezien met min of meer dezelfde verhaallijn, maar ik vind dit wel een van de leukste. Ik vind hem ook leuker dan The Parent Trap uit 1998 (al scheelt het niet veel)

Dat cijfer op imdb snap ik trouwens ECHT NIET. Zo laag heeft deze film toch ook weer niet verdiend?

avatar van nonachill

nonachill

leuke film man.... moet ik egt bestellen hahaha..

avatar van Roodkapje

Roodkapje

Ik moet eerlijk toegeven dat ik goed gelachen heb met deze film. Dit is een goede familiefilm. Neem de lullige dialogen en het acteerwerk en natuurlijk het niet al te orginele verhaal er maar bij. De meisjes zijn erg koddig, maar aan die leeftijd moet je geen hoogstandjes verwachten. De film doet waarvoor het gemaakt is: entertainen en een dik anderhalf uur op een aangename manier vullen.

avatar van Julie

Julie

met deze film weet je zeker dat het lachen geblazen is

anders is het een gewone feel-good movie

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Lekkere feel good movie!!

Vond deze vroeger al geweldig en ik blijf m leuk vinden.

Het acteerwerk is natuurlijk minder, maar de meisjes maken alles goed!

avatar van otherfool

otherfool

Braaf familiefilmpje met de onuitstaanbare Olsen-twins, al hebben ook zij hun kwaliteiten (maar hier nog niet he).

2*.

avatar van illogical

illogical

Deze film heb ik vroeger echt zó vaak gezien . Vind het een leuke film! 4*

avatar van /wendy/

/wendy/

heb hem ook vaak gezien, maar blijft leuk

*4,5

avatar van jack-sparrow