• 9.371.809 stemmen

Kiss of the Tarantula (1976)

Horror / Thriller | 85 minuten

Genre: Horror / Thriller

Alternatieve titel: Shudder

Geregisseerd door: Chris Munger

Met onder meer: Suzanna Ling, Ernesto Macias en Herman Wallner

Plot Kiss of the Tarantula

"So silent. So deadly. So final."

Susan is de dochter van John en Martha Bradley. In een gedeelte van hun huis werkt John als begrafenisondernemer en balsemer. Susan houdt van tarantula's en wil ze het liefst als huisdier houden, maar haar moeder kan ze niet uitstaan. Martha gaat ondertussen vreemd met politieagent Walter Bradley, de broer van John. Wanneer Susan per toeval ontdekt dat Walter en haar moeder John willen vermoorden, zet zij één van haar geliefde tarantula's in...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Walter Bradley

Susan / Age 10

Sgt. Wes Matthews

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Vreemd filmpje over een meisje dat geen vrienden heeft en een fascinatie heeft voor spinnen en voornamelijk tarantulas. Deze beestjes gebruikt ze om al de personen te doden die haar onrecht hebben aangedaan. Deze film bezit alle aspecten van een low-budget drive-in film en het einde is gewoon erg leuk.

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Vooruit, ik ga hierin met u mee, brucecampbell. De soundtrack, sommige 'twists' en het sfeertje waren af en toe zeer geslaagd. Er was natuurlijk ook een boel slecht acteerwerk, een aantal niet-bepaald-spannende-scenes-die-dat-wel-zouden-moeten-zijn en als ik het goed begrepen heb, kwamen de slachtoffers om van angst, want ik heb niets gehoord over spinnebeten. Die hadden dan ook ontdekt moeten worden.

Maar af en toe kwam er een sfeertje in á la 'The Little Girl Who Lived Down the Lane' (verder een veruit superieure film natuurlijk) en het einde was inderdaad bijzonder en vermakelijk. Beetje revenge-flick-idee, ook. En indertijd en in de drive-in was het vast nog een tikkeltje leuker geweest.

Toch een (krappe) zes.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Zeer vermakelijke gruwel-onzin waarin de spinnen iets beter acteren dan de acteurs, maar we leven hier lekker mee met Susan en haar collectie tarantula's.

De kills zijn natuurlijk het hoogtepunt en zijn vrij origineel met de drive-in-scene als hoogtepunt.

avatar van Theunissen

Wat zouden horrorfilms zijn zonder spinnen ? Of ze nu ergens op de achtergrond bungelen of de held terroriseren, die achtbenige freaks falen nooit in het bepalen van de stemming en in deze jaren 70 Horror / Thriller film zijn de spinnen echte vogelspinnen.

In deze film draait het om het gestoorde en kwetsbare tienermeisje Susan (Suzanna Ling), die een fetish heeft voor vogelspinnen en die deze inzet tegen degenen die haar onrecht doen en ook heeft ze te maken met een incestueuze oom, te weten politieagent Walter (Ernesto Macias), die niet met zijn handen kan afblijven van Susan en haar moeder Martha (Beverly Eddins). De laatste heeft een verhouding met Walter en wilt daarom op korte termijn afrekenen met haar man John (Herman Wallner), die een begrafenisonderneming runt. Het is aan Susan om daar een stokje voor te steken.

"Kiss of the Tarantula" is zeker niet de beste spinnenfilm die er is, omdat het nogal saai is en ook is de film met een beperkt budget gemaakt. Het verhaal dient vooral als een middel voor Susan om wraak te nemen op voortdurende pesterijen met haar geliefde vogelspinnen (eentje noemt ze zelfs Jennifer), waarbij de slachtoffers doodsbang zijn bij het zien van de griezelige vogelspinnen. Er zitten heel veel scènes in waarin niet veel gebeurt, en die scènes worden afgewisseld met scènes van vogelspinnen die langzaam over mensen klimmen zoals de scène in de drive-in bioscoop na circa 25 minuten, waarbij Susan haarvogelspinnen in een Volkswagen Kever auto stopt en waarbij twee personen overlijden en eentje gewond raakt door paniek en dat omdat één persoon daarvan van te voren een vogelspin van Susan heeft gedood (dood getrapt).

De vogelspinnen zelf doen natuurlijk geen van de moordpartijen, want het zijn volkomen onschadelijke spinachtigen, maar het zou moeilijk zijn om iemand te vinden die niet in paniek zou raken met een dozijn van hen die over je heen klimmen, en zeker als je lekker zit te vrijen in de auto Naderhand (na circa 50 minuten) herhaald Susan dit geintje ook bij iemand, te weten bij tiener Bo (Jay Scott) die in een luchtbehandelingskanaal zit te werken, en dat omdat hij Susan verdenkt van de moorden.

De enige andere scène waar je de kriebels van kunt krijgen, is het einde in het mortuarium van de begrafenisonderneming, waarbij Susan afrekent met haar oom Walter (die van de trap is gevallen, beter gezegd Susan duwt hem van de trap, en daarbij verlamd raakt) die haar zit te betasten, door hem levend onder in een lijkenkist te stoppen waar al een lijk in ligt en die op het punt staat om begraven te worden. En dat was voor die incestueuze lul zeker ook zijn verdiende loon.

De cast in deze film deed het best verdienstelijk en voor hoofdrolspeelster Suzanna Ling was het ook haar enige film (over haar valt ook niets te vinden, dus misschien is ze wel van de aardbodem verdwenen of leeft ze ergens in een donkere ruimte samen met spinnen ). Ze zag er best mooi uit, maar in deze film is ze wel "creepy" en is ze ook een "femme fatale" en dat omdat haar enige vrienden spinnen, poppen en haar vader zijn en bovendien heeft ze de dood van haar moeder Martha (die ze dood laat schrikken met een vogelspin), die ook een hekel heeft aan Susan, op haar geweten en die van de drie eerder genoemde jongeren. Tijdens de opening van het verhaal is Susan nog een 10-jarig kind en wordt haar rol gespeeld door Rebecca Eddins (ook haar enige rol ooit in een film).

De ondersteunende cast zoals Herman Wallner als de vader van Susan maakt eigenlijk meer indruk vanwege zijn enorme lengte, maar zijn rol is wel maar beperkt in het verhaal, want hij gaat vaak weg waardoor Susan alleen achterblijft in het huis. Een grotere rol is er weggelegd voor Ernesto Macias als politieagent en slechte oom Walter, die op een gegeven moment ook een tienermeisje, te weten Nancy (Patricia Landon), wurgt omdat deze ziet dat Walter Susan beschermd. Wat dat betreft bestond de familie Bradley uit veel gestoorde personen met moeder Martha, dochter Susan en oom Walter.

Al met al leuk om eens gezien te hebben deze Horror / Thriller film en zeker voor arachnofoben (misschien is "wendyvortex" dat wel, omdat ze deze film maar liefst 5,0 sterren geeft). Als spinnen je echter niet het minst bang maken, dan zal je moeilijk iets anders leuks vinden in deze film.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Dit is het soort low budget film dat heden ten dage niet meer wordt gemaakt. Ok het acteerwerk is matig tot slecht en de dialogen nogal simplistisch. Het verhaal is ook niet meteen het meest diepzinnige, maar het heeft wel een erg leuk concept. Dat veel dieren kunnen worden afgericht is bekend maar spinnen, dat ligt niet zo voor de hand. Susan kan het echter wel van kindsbeen. De scènes waarin zij haar 'lievelingen' op pad stuurt om haar pestkoppen de schrik van hun leven te bezorgen zijn erg goed. Suzanna Ling speelt de rol van mooie maar kille dochter van een begrafenisondernemer goed. Ook een goede rol van haar creepy oom, die onvermijdelijk deed denken aan de pedo uit the Little girl who lives down the Lane. En ja wat een lekker morbide eindscène zeg! Begrijpelijk dat mensen deze niet als een meesterwerk zien, maar deze verdient naar mijn mening geen turkeyscore zoals dat op imdb het geval is. Ik vind dit zelfs een van de betere spinnenfilms.

avatar van Noodless

Noodless

Leuke spinnenfilm met een redelijk verhaaltje eromheen. Suzanna Ling en haar spinnen zorgen voor de akelige momenten, maar haar oom is misschien wel de grootste engerd uit de film.
De scènes waar Suzanne haar spinnen beheerst en inzet om de pestkoppen te straffen zijn gewoon creepy.
Ook de locatie (haar vader is een begrafenisondernemer) zorgt voor de nodige nare sfeer in deze film.
Jammer dat naar het einde van de film wat schoonheidsfoutjes worden gemaakt. Haar oom wordt iets te gemakkelijk uitgeschakeld via de trap en wat doet ze met zijn auto? De manier waarop hij uiteindelijk aan zijn einde komt is wel luguber en creepy. Grandioos opgebouwd, stap per stap...naar het einde toe. 6,5/10

avatar van joolstein

joolstein

Erg leuk buitenbeentje Een wraakfilm! Het bovenstaande plot is eigenlijk pas de eerste tien minuten ofzo. Je ziet de introverte Susan Bradley daarna als oudere tiener. Waar ze woont in de begrafenisonderneming van haar vader en houdt van spinnen. Als tijdens Halloween enkele jongens binnensluipen en één van haar spinnen vermoord is het tijd voor wraak! Wat volgt is een beetje rare exploitatiefilm. Nu zal je denken dat de roodknie-tarantula's de moorden plegen, echter zijn ze hier alleen de oorzaak. Slachtoffers worden letterlijk doodsbang bij het zien van de griezelige kruipers en veroorzaken hun eigen dood. En dan is er een ongewoon einde! De film verlaat namelijk opeens zijn opzet en komt met een griezelig subplot van politieagent en Susan's oom John, die de minnaar van haar moeder was, maar nu ook seksuele interesse toont in Susan. Ondanks dat de film dus een aantal effectieve momenten had was het jammer dat de productie, daardoor zelf wat onhandig werd! Maar het was nog steeds leuke onzin! Dus als je de film niet al te serieus neemt, is er hier veel plezier beleven!