• 9.373.452 stemmen

FPS: First Person Shooter (2014)

Horror | 80 minuten

Genre: Horror

Oorsprong: Duitsland

Geregisseerd door: Andreas Luetzelschwab

Met onder meer: Stephan Weyte, Atlanta Amanda Lützelschwab en Hans Lützelschwab

Gesproken taal: Duits en Engels

Plot FPS: First Person Shooter

Linda is een zwangere vrouw, die gevangen wordt genomen door een meedogenloze wetenschapper die een verwoestend virus heeft gecreëerd. Om haar te redden zal men zich door een oude vervallen experimentele kliniek heen moeten vechten, waarbij er diverse levels voorbij komen. Helaas is er maar weinig tijd. In de vroege ochtend zal het hele gebied worden uitgeroeid...

jarno1975 (moderator series)

Spetie Moet dit niet één regisseur zijn? Volgens imdb zijn Andreas Luetzelschwab en Andreas Tom dezelfde persoon.

avatar van Spetie

jarno1975 dit is inmiddels aangepast. Het stond eerst anders op IMDB.

jarno1975 (moderator series)

Spetie Maar volgens mij niet goed aangepast. Naar mijn weten is de regel dat de naam zoals op imdb vermeld wordt aangehouden. In dit geval dus Andreas Luetzelschwab.

Edit: Uit de wiki:

Als een regisseur bij verschillende films onder verschillende namen werkt (zoals bijvoorbeeld Jesus Franco), toch de naam aanhouden die IMDb als primair gekozen heeft (met andere woorden, tags als "(as Jess Frank)" negeren), opdat op MovieMeter alle films van dezelfde regisseur bij elkaar staan op dezelfde regisseurspagina.

Mijn 'fout'. Op IMDb zie ik namelijk ingelogd wel Andreas Tom staan als primaire naam.

Soms lopen die reference pagina's achter, erg onhandig... Ik heb het nu hersteld.

avatar van The Oceanic Six

Ha, toffe trailer! Had nog niet van deze film gehoord, maar ik ga hem zeker kijken aangezien ik zeker een klik met games heb. Het horrorsfeertje ziet er trouwens ook goed uit, net als de gore.

avatar van Shinobi

Shinobi

Het doet me een beetje denken aan Hardcore (2015), alleen dan de horrorvariant.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Een ode aan de DOOM-generatie. Een low budget geval, uiteraard, maar dat hoort er ook wel bij. Doet nogal haunted house-achtig aan, mede door de fragmentarische opzet. Van kamertje naar kamertje met ieder z'n eigen gedrocht. Aangekleed met wat herkenbare props en verder opgevuld met vooral erg lelijke CGI. Teert de volledige speelduur op één gimmick en dat werkt vermoeiend. Vrees dat Hardcore hetzelfde lot zal ondergaan, al ziet die er wat strakker uit. Dit voelt, oogt en klinkt als een amateurproductie pur sang. Charmant en cheesy, maar niet voor het grotere publiek.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Lijkt me een verfilming van de game "Splatterhouse" als ik zo Jeroentjuhs omschrijving lees.

avatar van perceived

perceived

Cheesy en/maar charmant (of andersom) idd

avatar van The Oceanic Six

Leuk idee, maar de uitwerking is wel erg low budget en traag. De ode aan de Wolfenstein en Doom shooters uit de 90's is leuk (ben ook een fan van die games, destijds veel gespeeld), net als dat deze film echt als een klassieke game oogt. Het first person view concept is sowieso iets waar ik wel meer films mee zou willen zien, mits ze het goed uitwerken. Misschien is de vergelijking wat oneerlijk, maar Hardcore Henry (2015) deed het recent ook en vele malen beter. Natuurlijk hadden ze meer budget, maar het tempo lag in die film zoveel hoger en de locaties waren ook diverser, terwijl ik deze FPS nog wel eens aan de saaie kant vond, ondanks dat de speelduur vrij kort is. En laten we eerlijk zijn, dit soort films zijn volledig gericht op hun ene feature en dan moet je met iets speciaals komen. Nu zagen de effecten er netjes gezegd bagger uit. En ook de humor kwam niet zo lekker uit de verf, met de Duke Nukem achtige oneliners. Alles bij elkaar is het een nobel projectje, met een matige uitwerking.

avatar van Kondoro

Kondoro

Was je nog niet echt uit de Hardcore Henry stemming Ajax&Litmanen1 ?

avatar van Shadowed

Shadowed

Oei.

Begint nog als een film met een erg leuk concept, omdat het een soort gameopzet betreft. Veel rondom deze film staat in kader van een oud, pixelschietspel. Niet dat de film zelf veel pixelbeelden bevat, maar de opening en wat beelden tussendoor verraden de invloeden. Jammer genoeg gaat de film regelmatig tegen het concept in.

Heel veel switches tussen normale beelden en FPV maken dit een nogal onevenwichtige film die geen doel lijkt te hebben voor een groot deel. Het verhaaltje zelf is dan ook redelijk doelloos. Een beetje door een gebouw wandelen waar een stuk of 10 zombies doorheen lopen. Als dit een game moet betreffen zou je het waarschijnlijk binnen een uur al hebben uitgespeeld.

Opvallend aan de film zijn de slechte keuzes die constant gemaakt worden, met als grootste turn-off de stem die klinkt tijdens een aantal scenes. Mooie stem, maar op geen enkel moment passend in de film. Bovendien vind ik de oneliners ook pijnlijk om naar te luisteren, aangezien de lijnen zelf zo slecht geschreven zijn. Ook is het pijnlijk om te zien hoe langzaam het hoofdpersonage zich door de gangen beweegt. Het zou me zelf op die manier 5 minuten duren om een trap af te lopen om bij mijn koelkast te komen.

Wat de film goed doet is de ideeën scherp houden en de zombies grotesk versieren, net als het gebruik van een lekkere soundtrack. Enkele make-up effecten zijn serieus gaaf, maar tussendoor zijn er ook spannende scenes te bekennen zoals een deur openkrijgen terwijl er een grote boze zombie of je afloopt. Dat gedoe met bloed op het scherm laten spuiten is leuk in het begin, maar jammer genoeg herhaalt de film dit constant waardoor het effect verloren gaat.

Deze film is ridicuul, en niet bepaald goed ondanks het concept zelf al genoeg moet zijn om je geboeid te houden van begin tot eind. Het is duidelijk een goedkope film, maar soortgelijke goedkope films die hun budget via crowdfunding verkregen hebben, hebben dit toch grote stukken beter gedaan, met als ultiem voorbeeld Hotel Inferno. Het is leuk dat een beginnend regisseur meteen zijn stempel af wil drukken, maar dan moet hij er wel op letten dat deze stempel op de film belandt en niet op de muur.