• 9.373.163 stemmen

Truth or Consequences, N.M (1997)

Actie / Thriller | 106 minuten

Genre: Actie / Thriller

Alternatieve titel: Truth or Consequences N.M.

Geregisseerd door: Kiefer Sutherland

Met onder meer: Vincent Gallo, Mykelti Williamson en Kiefer Sutherland

Plot Truth or Consequences, N.M

"Life's harsh. Why behave?"

Lembecke en zijn vriendin plegen samen met heethoofd Freley en Weans een overval die niet zo lekker verloopt. Freley schiet tijdens de overval een undercover-agent neer en de vier vluchten met een koffer vol drugs, terwijl de hete adem van De Wet al in hun nekken blaast. Onderweg regelen ze een andere vluchtauto, gijzelen de daarbijbehorende eigenaren en zetten koers naar Las Vegas, waar ze de drugs willen verkopen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van speedy23

speedy23

Kiefer Sutherland werd bekend als de bad guy van de Bratpack, een groep beloftevolle acteurs uit de jaren '80. Delinquent, verkrachter, moordenaar, psycho... Hij heeft het allemaal vertolkt. Zijn doorbraak kende hij als twintigjarige in Stand By Me en elf jaar later maakte hij zijn regiedebuut met Thruth Or Consequenses. Deze film blinkt niet uit qua originaliteit, maar heeft toch voldoende pro's te bieden. Naast Sutherland die weer een eersteklas slechterik gestalte geeft, spelen Vincent Gallo en de mooie Kim Dickens uitstekende bijrollen als de bendeleden. Rod Steiger treedt op als maffiabons en Martin Sheen als huurdoder. Daarnaast hanteert Sutherland een vlotte regiestijl en experimenteert hij ook met beeldtaal, met als culminatiepunt de sterke eindscène. Hij blijkt genoeg talent in huis te hebben om het ver te brengen als regisseur...

avatar van 606

Voor mij onbekende film pakte erg goed uit.

Verhaal loopt erg goed naar een abrupt einde.

Acteurs deden het gewoon prima.

avatar van scorsese

Redelijke film waarin een aantal criminelen tijdens hun vlucht een echtpaar in een camper gijzelen. Deze misdaad-roadmovie begint zeker wel goed, maar tijdens het tweede gedeelte zijn er wel een paar inzak-momentjes. Een aantal goeie dialogen en ook de cast doet het verder prima.