• 9.370.279 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Ray Austin

Met onder meer: Ann Michelle, Vicki Michelle en Keith Buckley

Plot Virgin Witch

"Every man was hers to command"

Christine gaat voor een carrière als model bij het bureau van Sybil Waite. Samen met haar zus Betty gaan ze naar een kasteel voor een fotoreportage, maar al snel blijkt dat Sybil haar als maagd heeft meegelokt om bij een heksenkring te voegen. Christine neemt echter zelf het heft in handen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Geen onaardige witchflick die de nadruk meer op de nudity legt dan op het satanische thema. Wellicht een gemiste kans, want hoewel érg leuk; de zusters Michelle zijn niet een feature length uit te buiten zonder aan interesse te verliezen. En dat gebeurt dan ook meermaals. De wat donkere scenes zijn wel sterk (zoals het laatste kwartier). Beetje tam, maar bij lange na niet het slechtste uit de Britse stal.

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Gisteren deze bekeken en helaas wist hij me niet helemaal te bekoren.

De film gaat wel erg diep in op Christine's (gespeeld door Ann Michelle) fotosessies en we krijgen mede daardoor ook het nodige bloot te zien.

Aan de ene kant helemaal niet erg als het om Ann Michelle en Vicki Michelle (acteerdebuut, later bekend geworden door haar rol in 'Allo 'Allo) gaat, maar om daar nou een best groot gedeelte van de film mee op te vullen...

De dames leken, laten we eerlijk zijn, ook niet gekozen te zijn om hun acteerprestaties.

Het plot is wel erg dun helaas en de acteerprestaties zijn ook niet om over naar huis te schrijven. Naar mijn mening komt Patricia Haines nog het beste uit de verf als de heks Sybil.

De rituelen gaan duidelijk meer in op het erotische dan op het satanistische aspect. Jammer, want er is nog een best griezelig maskertje van een soort demoon te zien. Daarnaast word er ook een keer wat zwarte magie bedreven, maar dit lijkt wat meer een bijzaak in vergelijking met de erotische rituelen.

Ook de muziek kon me niet echt bekoren. Het blijft een groot gedeelte van de tijd ook niet meer dan wat keyboard of pianospel, afgewisseld met wat tromgeroffel. Mede doordat men ervoor heeft gekozen om in een groot gedeelte van de film op de achtergrond muziek te laten horen, begint het na verloop van tijd te vervelen en neemt de effectiviteit af.

Voor zij die Britse horrors willen zien kan ik je beter doorverwijzen naar het Hammer werk dan naar deze film.

avatar van Onslaught

Onslaught

Leuke exploitation film uit de jaren 70.

avatar van Theunissen

Deze Horror / Erotiek film, waarbij je de Horror met een korreltje zout moet nemen, heb ik gekeken vanwege het meespelen van Vicki Michelle in de jaren 80 en 90 populaire Britse komedieserie "'Allo 'Allo!" (als Yvette Carte-Blanche die serveerster en maîtresse is van René), welke men nu weer uitzendt op de televisie (RTL7) en welke ik tijdens mijn vakantie een aantal keren heb bekeken.

In de deze film komen twee zussen, te weten Christine en Betty, via een malafide modellenbureau terecht op een Engels kasteel, waar hekserij en zwarte magie worden bedreven en één van deze zussen wordt dus gespeeld door Vicki Michelle (Betty), die ook een aantal keren bloot is te bewonderen. Dit o.a. in tijdens een bad scène na circa 30 minuten, waarbij ze stiekem bekeken wordt en waarbij ze dan van top tot teen bloot is te zien. Toch is het niet zij die de aandacht trekt in deze film, maar juist haar jongere zus Ann Michelle (als zus Christine, die bepaalde gaven heeft en graag een heks wilt worden). Dus zowel in deze film als in het echte leven, zijn ze zussen van elkaar.

Ann Michelle trekt niet alleen de aandacht omdat ze de hoofdrolspeelster is, maar ze trekt vooral andacht omdat ze zeer regelmatig (met name in de eerste 30 minuten van het verhaal) bloot is te bewonderen en soms ook van top tot teen, waarbij je de dan een typisch jaren 70 tapijtje tussen haar benen ziet. Ze was zeker een opvallende en mooie verschijning in deze film en ze had ook chemie met Patricia Haines (die helaas niet oud is geworden en vroeger ook getrouwd was met Michael Caine) in de rol van Sybil die een modellenbureau runt en die lesbische gevoelens heeft voor Christine en die haar als maagd meelokt om zich bij een heksenkring te voegen. De eerste kennismaking in het modellenbureau na circa vijf minuten, zet gelijk de toon tussen beiden en die eerste kennismaking werd ook op fraaie wijze in beeld gebracht (is eigenlijk ook de eerste keer in het verhaal waarbij Ann Michelle bloot is te zien).

Ook deze Patricia Haines is een paar keer bloot (ze had best mooie borsten) te zien en dat hoofdzakelijk tijdens heksen ceremoniën, waarbij er veel naakt wordt gedanst. Normaal gesproken is zo'n ceremonie een serieuze zaak, maar in deze film is het vooral lachwekkend en erotisch (leek meer op een orgie dan op een ceremonie). Ze liggen ook samen een keer in bed, waarbij ze dan de rechterborst streelt van Ann Michelle, terwijl deze aan het slapen is.

De film zelf is niet erg goed (wat ik ook niet verwacht had), maar wist me toch best te vermaken (vooral natuurlijk vanwege het vele bloot) en speelt zich ook af op een mooie omgeving (in en rond een kasteel), waar de fotoreportages van Christine (die dan vrijwel continue bloot is te bewonderen en o.a. tijdens de mooi opgenomen scène, waarbij ze leunt tegen een boom en een appel in de hand heeft) worden gemaakt door fotograaf Peter (James Chase), die een oogje heeft op Christine. Uiteraard vrijen beiden op een gegeven moment ook met elkaar, waarbij Sybil het ziet en boos en jaloers is.

Zoals eerder al aangegeven moet je de de Horror met een korreltje zout moet nemen, want er gebeurt niets engs of spannends in deze film (er valt ook geen druppel bloed te zien) en sowieso gebeurt er niet veel, waardoor het allemaal wat saai en langdradig is. Wel vond ik de foto scène aardig, waarbij Christine een foto probeert te verbranden (die dan ook verandert van beeld) van Sybil die ze uit de weg wilt ruimen (ze wilt namelijk haar positie overnemen), maar dat lukt niet en de foto hersteld zich ook weer. Sybil moet uiteindelijk wel het onderspit delven, want zij wordt op het einde gedood door Christine, waardoor zij de nieuwe leider wordt.

De cast is in deze film eigenlijk op één hand te tellen en bestaat voornamelijk uit de zussen Ann Michelle en Vicki Michelle, Patricia Haines, Keith Buckley (in de rol van Johnny, die de zussen in het donker oppikt met zijn sportieve auto terwijl deze langs de weg aan het lopen zijn en waarbij hij verliefd wordt op Betty) en Neil Hallett (in de rol van Gerald Amberley, die de eigenaar is van het kasteel). Daarvan vallen vooral Ann Michelle en Patricia Haines op in positieve zin. Verder zijn er wel drie aparte verschijningen (vanwege hun rolletje in het verhaal) in de vorm van Christopher Strain (als de Melkboer), Garth Watkins (als de Kolonel) en Esme Smythe (als de paard rijdende barones).

Al met al heb ik me nog best goed vermaakt met deze Horror / Erotiek film en vooral vanwege de erotische aanwezigheid van Anne Michelle en toch ook Vicki Michelle waarvoor ik deze film bekeken heb.

P.S.tijdens de eerste minuut van het verhaal zie je de namen van de hoofdrolspelers voorbij komen en zie je ook gelijk wat bloot (borsten) van Patricia Haines, Vicki Michelle en Ann Michelle.

avatar van mikey

mikey

film probeert chique und ordinair te zijn. beide doelstellingen zijn niet gehaald. wel enkele chickies in minizuumpjens te bewonderen en een tweetal heksenkring orgietjes.

very very boring my dear.