• 9.372.674 stemmen

Geregisseerd door: Hasan Karacadag

Met onder meer: Nilay Gök en Sema Şimşek

Gesproken taal: Turks

Plot Dab6e

Dokter Zeren en zusje Ayla Yaman worden op een avond getroffen door het plotseling overlijden van hun moeder. Na forensisch onderzoek blijkt dat moeder Mukadder Yaman is overleden aan een hersenbloeding. Ayla die op het moment van overlijden aan de zijde van haar moeder staat ontkent dit. Ze meent dat haar moeder is vermoord door zeer snel bewegende wezens met zwarte gezichten die in een vreemde taal met elkaar communiceren.

Sinds 17 september te zien in beperkt aantal Pathé bioscopen.

avatar van GuidO96

GuidO96

Ik zat van de week te kijken op de site van pathe of er voor de vrijdagavond niet wat leuks zou draaien. Na het zien van de Trailer van Dabbe 6 ben ik daar met mijn vriendin naar toe gegaan.

Afgaande op de trailer leek de film mij erg mooi. Het feit dat het ook mijn eerste horror in de bioscoop is, maakt wellicht de reactie iets enthousiaster.

Ik ben totaal onbekend met deze serie. Ik dacht dat 6 gewoon voor iets in de film stond, maar Dabbe is blijkbaar een ware cultserie in Turkije (Iedere bezoeker, mezelf daargelaten, was van Turkse afkomst en was bekend met de film).

Ik ben aangenaam verrast. Ik vind de film een soort mengeling van Exorcist & Paranormal Activity. Exorcist wel dan op islamitische wijze. Het verhaal is zeker niet uniek, maar de film daarentegen, is een prachtstaaltje horror.

Na het eerste kwartier gingen er al een aantal mensen de bioscoop uit omdat ze film niet konden handelen. (Ik moet eerlijk zeggen, ik schrik bijna nooit, ook niet bij deze film, maar dat terzijde). De film is grof, heeft zeker een aantal goede schrikmomenten voor de meeste mensen, en gelukkig wordt er niet veel gepraat, want het Turks klinkt soms als een fout Duits accent wat niet echt aangenaam is om naar te luisteren.

Het verhaal is verder vrij simpel, wellicht is 160 minuten iets te lang voor zo'n verhaal, maar de regisseur zorgt ervoor dat je toch geboeit blijft. Waar ik mij namelijk nog wel eens aan erger in de Paranormal Activity films bijvoorbeeld is dat alles met een Handycam wordt gefilmd. Af en toe is leuk, maar niet de gehele film door. De regisseur van deze film doet dit op een perfecte wijze. Er zitten verschillende manieren van filmen in deze film en dat maakt het ook juist zo spannend. Het beeld van de film wordt gewoon met camera gefilmd, maar kan ook opeens naar een stilstaande tv camera springen of naar een handycam. Bovendien is een goeie soundtrack ook aanwezig voor een zeer spannende ervaring.

Menig fan van horror film zou deze film zeker moeten kijken. In mijn ogen wellicht de beste horror van de 21e eeuw!

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Nu pas gezien, maar damn, wat een vette film was dit, heb de rest vd reeks ook gezien, er zat 1 mindere tussen, maar deze, was weer pakke beter dan de meeste in het genre. En ondanks de ruime 2u30, verveelde deze film nooit. Kijk al uit naar de 7 die ergens in augustus uitkomt.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Dat deze film niet meer beziens heeft vind ik toch wel frappant. Zelfs nu ie al geruime tijd op Netflix staat. Denk moest het van Amerikaanse of Britse makelij zijn, had deze waarschijnlijk 100 stemmen en pak meer reviews. Vind het zonde want is en blijft toch uiterst boeiende horror, met een wel abnormale speelduur voor horror, maar dat stoort hier niet, 160min lekker sfeertje.

avatar van Catlady19

Catlady19

Door de slechte acteerprestaties (van vooral het personage Ayla) is de film eerder lachwekkend dan eng. De film duurt ook onnodig lang.